Yeni toplanan RTX 4060 Ti sistemin güç kaynağından cızırtı sesi geliyor

711373

Centipat
RAM
16 GB RAM
SSD veya HDD modeli
Vi 5000 SSD 1 TB
Ekran kartı
RTX 4060 Ti
Anakart
H610M-K
İşlemci
i5 13400F
Merhaba. Bugün uzun zamandır yaptığım birikimlerle Vatan Bilgisayar'dan topladığım kurulumuna yaptıktan sonra sürücülerini yükledim. Güç kaynağından ilk başta olmayan ufak bir cızırtı sesi gelmeye başladı.

Anakart: Prime H610M -k
Ekran kartı RTX 4060 Ti OC 8 GB.
İşlemci i5 13400F.

Bu ses normal mi? İlk defa kendime bir PC topladım. Böyle bir ses sıkıntı çıkarır bir sıkıntı var diye çok korkuyorum. Bilgili arkadaşlarım yardımcı olursa çok sevinirim.

Galax ve zotac marka ekran kartı bulunan hazır sistem alınmaz. MSI olsun 4060ti olsun daha iyi benimde tercihim bu yöndedir.
Marka fanboyları hala kaldımı yahu... Hocam sizin tercihiniz MSI 4060 ti'ı sırf Galax diye 4070'e tercih etmekse hocam üzgünüm ama bu çok mantıksız. Bi ara gamebooster 3060 ti yapmıştı bu nokta'da fanboy'luk yapılır tamam ama gidip sırf marka diye... Peki arada ki devasa güç farkını kim veriyor? MSI'mı? Bakın hocam, Galax ve Zotac markası yılardır sektör'de olan, adını duyurmuş kaliteli markalar. Galax'ı duymamış olabilirsiniz çünkü türkiye'ye yeni geldiler tamam, zotac'ın ekran kartları ya tek fanlı ya da kuru fasulye'ye benziyor tamam onu bende sevmiyorum. Ama kart yine aynı kart. Gamebooster gibi istisnalar olabilir. NVIDIA zaten eline yüzüne bulaştırıcak firmaya chipset vermez zaten. (Gamebooster hariç, o kesinlikle NVIDIA'nın hatası.)
Hocam vatanı neden bu kadar gömdünüz yahu vatan iyi sistem toplanacak bilecek en iyi yer diye biliyorum ben Türkiye'de hem güven açısından da.
Çünkü vatan türkiyenin en iyi PC toplama yeri değil. Kendiniz gördünüz hocam, size attığım link'te sizin PC'nizin katbekat üstün versiyonu aynı paraydı. Vatan, genel olarak ''türkiye'nin en hesaplı elektronik mağazası!'' diye bilinir. Ama bu gibi forumlarda vatan, ''türkiye'nin en KAZIK elektronik mağazası!'' diye bilinir. Vatan yıllarca, reklamlarıyla millete ''bakın burası en ucuz yer!'' diye millete yedirmiştir. Zaten genelde vatan'dan ''herhangi birşey'' alan insanların hepsi sonrasında pişman olur. Çünkü ''internet'' denen şeyi açıp azıcık araştırma yaptıklrında vatan'a 2-3 kat daha çok para ödemiş olurlar. Bende bi aralar vatan'dan, akrabamın ''bak olum 20k'ya alabileceğin en iyi pc haaa!'' demesiyle alacaktım ama araştırma yapayım dedim ve vatan'ın bu ülke'de ki en ünlü kazıkçı olduğunu anladım.

@AhmetKonyaspor evet marka fanboyları yine doluşmuş buraya. O dediğiniz markalar, güya sizin marka dediğiniz kartlarla neredeyse eşit sıcaklık sağlıyor. Ayrıca siz kendinizi kazıklayabilirsiniz ancak milleti yanlışa yönlendirmeye hakkınız yok.
Benim yazdığım uzun yazının kısa ve öz hali diyebiliriz sanırım. :)

Hocam sistemi çalıştırdım şu an güzel bir şekilde çalışıyor Valorant indirdim Windows 11 yüzünden çalışmadı klasik sonra LoL indirdim sonra bana Framework 3.5 gibi bir şey indir dedi yoksa bazı uygulamalar düzgün çalışmıyor bilir dedi bende kurmadım eski PC monsterimda hiç böyle şeyler gelmiyordu yani vardı ama yapmayıp geçiyordum bir sorunda olmuyordu ama kafama takıldı yeni sistem toplayınca bunlar bir sorun çıkarır mı yoksa normal Microsoft'un saçmalıklarımi bir sorayım dedim

Not: LoL volsrant indirdiğime bakmayın şu an Steam hesabına giriş yapamıyorum ondan böyle şeyler indiriyorum tabii oyun tavsiye edersiniz göz atabilirim her türlü türe hevesliyim şu an.

Hocam sistemi çalıştırdım şu an güzel bir şekilde çalışıyor Valorant indirdim Windows 11 yüzünden çalışmadı klasik sonra LoL indirdim sonra bana Framework 3.5 gibi bir şey indir dedi yoksa bazı uygulamalar düzgün çalışmıyor bilir dedi bende kurmadım eski PC monsterimda hiç böyle şeyler gelmiyordu yani vardı ama yapmayıp geçiyordum bir sorunda olmuyordu ama kafama takıldı yeni sistem toplayınca bunlar bir sorun çıkarır mı yoksa normal Microsoft'un saçmalıklarımi bir sorayım dedim

Not: LoL volsrant indirdiğime bakmayın şu an Steam hesabına giriş yapamıyorum ondan böyle şeyler indiriyorum tabii oyun tavsiye edersiniz göz atabilirim her türlü türe hevesliyim şu an.
Hocam Valorant secure boot'unuz kapalı olduğundan oluyor. BIOS'a girip boot sekmesinden secure boot'u enabled yapmanız lazım. Nasıl yapcağınız hakkında videolar var oradan yapabilirsiniz.

Hocam Valorant Secure Boot'unuz kapalı olduğundan oluyor. BIOS'a girip boot sekmesinden Secure Boot'u enabled yapmanız lazım. Nasıl yapcağınız hakkında videolar var oradan yapabilirsiniz.

Sağ olun teşekkür ederim hocam peki vatan hani çok çok büyük bir kazık yedim yoksa olduğundan 3 5 fazla mı ödedim çok fazlaysa bir iade durumlarına inceliyim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı