Çözüldü Yeni toplanan RX6700 XT sisteme güç gelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Gözlerimyaşlı

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
RAM
16 GB
Ekran kartı
XCX RX 6700XT
Anakart
Gigabyte B550 DS3H
İşlemci
Ryzen 5600
Herkese merhaba. Arkadaşlar yaklaşık 10 gün önce toplamış olduğun RX6700 XT sistemi, iş yoğunluğum sebebi ile dün bir araya getirebildim. Sistemin artık hazır olduğunu düşündüğümde kasaya anlık güç geliyor fakat sonrasında geri duruyor. Technopat videolarını izleyerek montajını yaptığım bu sistemi kullanamıyorum. Bilgi ve birikimlerinizi paylaşırsanız mutlu olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Psu da kablosunda bir pin boşluk var bu normalmidir?

Çok kalıcı bir durum değil! Şöyle yapın kasanın güç kaynağına bağlı elektrik kablosunu sökün sonra kasaya bağlı klavye, kulaklık, hoparlör , ekran kablosu vs bağlantısını kesin hiç bir kablo ve aksesuar bağlı değilken kasanın açma kapama tuşuna 10 saniye kadar basılı tutun sonra elinizi çekip 5 saniye kadar bekledikten sonra tekrar 10 saniye basılı tutup elinizi çekip 5 saniye bekleyerek bu işlemi 3-4 kez tekrar edin daha sonra aksesuar ve kabloları taktıktan sonra en son kasanın güç kablosunu bağlayın. İşlemlerin kontrolünü yapıp gözden geçirdikten sonra her şeyin doğru olduğunu düşünüyorsanız açma kapama tuşuna basıp görüntünün ve masaüstünün gelmesini bekleyin. Statik elektrik sorunun varsa kesin çözümün bu olacaktır. Değilse size dediğim gibi durum.
Az önce psu ya kısa devre yaptırdım. Sonuç çalışıyor. Sistemi şimdi bir araya getireceğim.

Dosya Ekleri

• 20221012_221200.jpg
    20221012_221200.jpg
    90,6 KB · Görüntüleme: 49
Son düzenleme:
Yanlış bilgi
PSU da kablosunda bir pin boşluk var bu normal midir?

Az önce PSU'ya kısa devre yaptırdım. Sonuç çalışıyor. Sistemi şimdi bir araya getireceğim.

PSU soket arızanız var. O boşluk olmaması lazım metal pin yerinden çıkmış, dikkat edin. PSU 220W-1000W voltajları 12v çevirir. Bu şu demek yanlış bir temas ya da müdahale hem size hem sisteme güçlü tahrip ile zarar verebilir. Dikkat edin aman deyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU soket arızanız var. O boşluk olmaması lazım metal pin yerinden çıkmış, dikkat edin. PSU 220W-1000W voltajları 12v çevirir. Bu şu demek yanlış bir temas ya da müdahale hem size hem sisteme güçlü tahrip ile zarar verebilir. Dikkat edin aman deyim.
Sistemi bir araya getirdim fakat sonuç aynı. Kafayı yemek üzereyim.

Dostum ne sacmaliyorsun? Prizlerden gelen voltaj W değil Volttur. Türkiye'de standart olarak 220-240 arasi kullanılıyor zaten.

@Gözlerimyaşlı Arkadasin yazdığıni dikkate alma butun 24pinlerde 1 yuva her zaman boş olur.

Anakarti montelerken vidalarini cok sikmadan dene.

Usenmeyip iki ayri PSU dan fotoğraf cektim.
IMG_20221013_010603.jpg
IMG_20221013_010531.jpg

Hocam çok sıkmadım aslında durdugu yerde bıraktım. Başka neden olabilir sizce? Power SW ve reset SWleri özellikle dikkat montajını yaparken.
Kasayi yan yatir anakarti tak ama vidalaman açmayı dene. Anlatabildim mi? İs var uyumam gerekiyor yarin yardim ederim.

Kasayi yan yatir anakarti tak ama vidalaman açmayı dene. Anlatabildim mi? İs var uyumam gerekiyor yarin yardim ederim.
Teşekkürler. Bende yatıcam yarin denerim.

Dediğinizi yaptım fakat değişen bir şey olmadı. Anakartın ve PSU'nun bozuk olup olmadığını nasıl anlayabilirim?

Son düzenleme:
Dediğinizi yaptım fakat değişen bir şey olmadı. Anakartın ve PSU'nun bozuk olup olmadığını nasıl anlayabilirim?
Garantisi devam ediyorsa garantiye gönderin. Yada parçaları farklı anakartta denemeniz gerek PSU'yuda aynı şekilde başka PSU kullanarak denemeniz gerekir. Maalesef başka bir çözüm gelmiyor aklıma.

Teşekkürler. Bende yatıcam yarin denerim.

Uzay montajda çalışıyorsa PSU'nda herhangi bir problem yoktur ki. Problem PSU'yu, anakartı kasaya monte ettiğinde oluşan kısa devreden dolayı açılmıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı