Çözüldü Yeni toplanan RX6700 XT sisteme güç gelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Gözlerimyaşlı

Centipat
Katılım
27 Eylül 2021
Mesajlar
15
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
16 GB
Ekran kartı
XCX RX 6700XT
Anakart
Gigabyte B550 DS3H
İşlemci
Ryzen 5600
Herkese merhaba. Arkadaşlar yaklaşık 10 gün önce toplamış olduğun RX6700 XT sistemi, iş yoğunluğum sebebi ile dün bir araya getirebildim. Sistemin artık hazır olduğunu düşündüğümde kasaya anlık güç geliyor fakat sonrasında geri duruyor. Technopat videolarını izleyerek montajını yaptığım bu sistemi kullanamıyorum. Bilgi ve birikimlerinizi paylaşırsanız mutlu olurum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kısa devreden kastin tornavida ile pinlere dokunmak mi?
Technopatın şu videosunu uyguladım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Benim tahminin anakartin ustundeki vidalari cok fazla sıktı o yüzden anakart vida sayesinde kasa ile temas ediyor doğal olarak da kisa devre.

Bunun olma ihtimaline +1. söküp tekrar takmalı. Hala aynı sorunu yaşarsa anakartla kasa arasına pat pat naylonlardan koyup da deneyebilir.
 
Bunun olma ihtimaline +1. söküp tekrar takmalı. Hala aynı sorunu yaşarsa anakartla kasa arasına pat pat naylonlardan koyup da deneyebilir.
Kasa MSI Vampir 100 L modeli. Kasayı hiç beğenmedim açıkcası küçük ve kullanışlı değil. Sağlam da durmuyor.

Arkadaşlar sorun çözüldü. Tamamen benim hatam, fan kablolarını güç kaynağına bağlamak yetmezmiş gibi bir de anakart üzerine bağlamışım bu da haliyle sistem üzerine kısa devre yapıyormuş.
 
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı