Yeni toplanan sistemde siyah ekran ve mavi ekran sorunu var

zaza67

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, ben 1 hafta önce PC'yi topladım, kendim montajladım, montajda herhangi bir sıkıntı yoktu. İlk başta siyah ekran vermeye başladı oyunlarda, ardından mavi ekran vermeye başladı. 2 gün önce bilgisayarcıya götürdüm, RAM'lerden birisi arızalanmış. MHz ayarlarını yaparken sanırım sorun oldu.

Anakartım MSI 450M-A Pro Max, RAM'ler G.Skill Dual kit CL18 8X2.

Mavi ekran sonrasında olay görüntüleyicisine girdim, ekran görüntülerini atıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Vatandaki adama sordum, yeni anakart aldım ASUS, ama mavi ekran ve siyah ekran hatası alıyorum sürekli. Kendisi, anakart ve RAM uyumsuzluğu dedi, sizce doğru mu?

Hocam, mavi ekranda herhangi bir kod aldıysanız atarmısınız?
IMG_20241124_111718.jpg

WHEA, Windows'un donanım arıza rapor sistemidir. Donanımların hepsini kontrol ettiniz mi? Ekran kartı gibi bileşenlerin PSU tarafından karşılandığındanda emin olun. Sürücüde güncelleyin. Sonuçları bekliyorum

PSU 700 w rampage psuda sorun yok ana karttsn şüpheleniyorum ben ssleri dosya boyutunu ayarlamaya çalışıyorum ekran kartında bir problem yok

WHEA, Windows'un donanım arıza rapor sistemidir. Donanımların hepsini kontrol ettiniz mi? Ekran kartı gibi bileşenlerin PSU tarafından karşılandığındanda emin olun. Sürücüde güncelleyin. Sonuçları bekliyorum
Test ettirdim bilgisayarciya sadece ram arızalı dedi bana denerken parçaları sadece işlemci ana kart değişmedi dedi

IMG_20241124_112003.jpg

PSU 700W Rampage PSU'da sorun yok ana karttsn şüpheleniyorum ben SS'leri dosya boyutunu ayarlamaya çalışıyorum ekran kartında bir problem yok

Test ettirdim bilgisayarciya sadece RAM arızalı dedi bana denerken parçaları sadece işlemci anakart değişmedi dedi

Hocam RAM'leri farklı slotlarda dener misiniz?

Bileşenleri kontrol edin hocam.
RAM Testi: RAM'inizi Memtest86 gibi araçlarla kapsamlı testten geçirin.
Disk Sağlığı: SSD veya HDD'nizi chkdsk veya CrystalDiskInfo ile kontrol edin.
Güç Kaynağı Kontrolü: PSU yetersizse sistemde ani kesintilere yol açabilir.
Sürücü Güncellemesi: Anakart ve ekran kartı sürücülerinizi güncel tutun.

Bileşenleri kontrol edin hocam.
RAM Testi: RAM'inizi Memtest86 gibi araçlarla kapsamlı testten geçirin.
Disk Sağlığı: SSD veya HDD'nizi chkdsk veya CrystalDiskInfo ile kontrol edin.
Güç Kaynağı Kontrolü: PSU yetersizse sistemde ani kesintilere yol açabilir.
Sürücü Güncellemesi: Anakart ve ekran kartı sürücülerinizi güncel tutun.
Hocam şimdi vatandaki adama sordum ana kart ram uyumsuzluğu diyor diğer parçalar sağlam bı ram arizali

Hocam RAM kontrolü yaparsanız daha detaylı, anlaşılır olur.

MemTest86 ile Test​

MemTest86 sitesinden yazılımı indirip bir USB belleğe yükleyin.
Sisteminizi USB'den boot ederek RAM’i test edin.
Hata alırsanız RAM’in arızalı olduğu kesindir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı