Cevap için teşekkürler hemen aynı şekilde cevaplayayım;1) 3500 MB/s hızın yeterli olduğunu düşünüyorum.
2) Bilgisayarı oyun dışında bir iş için kullanacak mısınız bilmiyorum fakat çoğu productivity uygulamasında AMD Ryzen 9 3900X (12c/24t) ve 3950X (16c/32t)'teki yüksek çekirdek sayısıyla Intel'e kıyasla çok daha iyi performans verirken, oyun ağırlıklı kullanacak iseniz yüksek frekanslara çıkabilmesi sayesinde Intel daha iyi bir performans veriyor. Tercihinizi buna göre yapmanızı öneriyorum.
3) Overclock yapmayı düşünmüyorum demiş olmanıza rağmen Z chipsetli overclock destekleyen bir anakart almışken K'lı işlemci almanızı öneriyorum. Şimdi yapmasanız da 4-5 sene sonra çok daha güçlü bir ekran kartı çıktığında biraz işlemci Overclock'u yeni işlemci gereksinimini ortadan kaldırabiliyor. Üstelik günümüzde overclock yapmak da çok kolaylaştı. Geleceğe yatırım gibi düşünün.
6) 3600MHz ise CL16, 3200MHz ise CL14 gecikme değerlerine bağlı kalmaya çalışın. Gecikme de frekans kadar önemli.
7) RGB tamamen zevk meselesi. Fakat ben soğutucunun üstünde gelen fanları kullanmanızı tavsiye ederim çünkü radyatöre uyumlu basınç ve hava akışı değerlerini sağlıyorlar. RGB kullanmak istiyorsanız bile soğutucu ile birlikte gelen fanların aynısının RGB olanlarını bulmaya çalışın.
Cevap için teşekkürler.RAM 3600 MHz CL16 ve Beyaz:
GSKILL Trident Z Neo RGB 32GB (2x16) DDR4 3600Mhz CL16 AMD Ryzen Uyumlu (F4-3600C16D-32GTZNC) Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
GSKILL Trident Z Neo RGB 32GB (2x16) DDR4 3600Mhz CL16 AMD Ryzen Uyumlu (F4-3600C16D-32GTZNC) en uygun fiyatı GittiGidiyor'da! GSKILL Trident Z Neo RGB 32GB (2x16) DDR4 3600Mhz CL16 AMD Ryzen Uyumlu (F4-3600C16D-32GTZNC) incelemesi, yorumlar, özellikleri, fiyat ve taksit seçenekleri için tıklayın!www.gittigidiyor.com
Ekran kartı olarak RTX 2080 Super alıp ileride 3000 serisi geçilebilir:
Abartmaya gerek yok ama Asus için:
3000 serisi çıktığı zaman beyaz model olarak özellikle gelirse Galax HOF öneririm.
Sıvı soğutma:
Bir önceki mesajda cevapladım. Tam tersi soğutma en önemli kriterlerimden biri. Soğutma için hiçbir masraftan kaçınmam. Bıktım çünkü gaming laptopun sürekli yüksek sıcaklıklarla çalışmasından.@OceanWraith soğutmayı hiç hesaba katmıyorsunuz ama soğutma işi önemli.
Corsair RAM olarak:
4X Corsair Vengeance RGB PRO 16GB (2x8) 3600Mhz DDR4 CL18-22-22-42 Beyaz RGB Ram CMW16GX4M2D3600C18W
Corsair Vengeance RGB PRO ramler yüksek profilli olduğu için ne yazık ki yukarı radyatör takamam. Daha doğrusu radyatör takarım fanları takamam ramlere değer. Radyatör önde ve 360 mm olacak. Çünkü 360 mm radyatör takacak kadar yer yapmışlar. O konuda sorun yok. 2080ti'ın en uzun kartını da taksanız değmiyor. Ha ne yapamıyoruz? Radyatöre pull push şeklinde toplamda önlü arkalı 6 fan takamıyoruz.Yukarı 240 MM takarsınız işte sıkıntı yok. Diğer mesajda Corsair RAM bıraktım.
Uygun fiyatlı ve beyaz ekran kartı olarak önerim:
Galax RTX2060 Super EX White 8GB (1-Click OC) 256Bit GDDR6 RTX 2060 Super Ekran Kartı (26ISL6MPX6EW) | Teknobiyotik
En özel fiyatlı gaming bilgisayarlar, kampanyalı ürünler, bilgisayar toplama, ekran kartı, RAM, SSD ve tüm bilgisayar bileşenlerinin en doğru adresi...www.teknobiyotik.com
bu videoda 1:15'e gelirseniz ne demek istediğimi anlayacaksınız.Pro sıkıntı olmaz diye düşünüyorum asıl sıkıntı Dominator diye hatırlıyorum ama RGB olmasın düşük profil olsun:
Hem beyaz olduğunu daha belli eder. Keşke Corsair tabanlı gitmeseydiniz Corsair çok fazla sınırlıyor yoksa 360 MM beyaz sıvı soğutma var.
10700k ya da 10900 için 360 mm soğutma en etkili çözüm olacaktır. O yüzden 360 mm soğutma çözümlerinin altını düşünmüyorum.Zaten 240 MM ile Pull-Push yapabilirsiniz isterseniz onu söyleyeyim kafanız karışmasın.
Beyaz ekran kartı olarak 2. attığınız video da olduğu gibi Galax tam bir nimet serin ve yakışıklı kartlar.