Yeni toplayacağım sistem için fikir alışverişi

Normal kullanımdan çok fark olmaz aslında BIOS üzerinden CL değeri düşürülüp 3600 MHz CL16 yapılabilir.

Boyama yapılabilir geliyor en mantıklısı ama garantisidir gidebilir o yüzden önermem.

Sizde iyi sabır var o zaman parçaların o kadar çok beklemesi ne kadar mantıklı bilemedim.

Ekipman konusunda Corsair M55 Pro beyaz alınabilir, kulaklık desek çok ışık vb. çok önemli değil ses performansına bakın ama asıl sıkıntı klavye olabilir yurt dışında getirmeye çalışılabilir.

Corsair klavyeler ile keycap uyumsuzluğu olabiliyor diye hatırlıyorum o yüzden bu işi iyi araştırın.

35 ile 55 derece kadar fark olacağını zannetmiyorum. Aralarında maksimum 5-6 derece oynar diye düşünüyorum. LL fanlar görsel olarak daha çok hoşunuza gittiyse gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz bana kalırsa.

Evet araştırdım, 1 mmH2O = 4 derecelik bir oynama yapıyormuş. Yani ML'e göre +4 ila 5 derecelik fark için LL'den vazgeçmenin bir anlamı yok. O konuda da bir soru işaretim kalmadı.

Yazılan her şeyi tek tek okudum ve sistemin şu anki durumunu aşırı merak etmekteyim. Eğer böyle bir şansımız var ise, bizi bir ufak şenlendirebilir misiniz efenim?

Yazılan her şeyi tek tek okudum ve sistemin şu anki durumunu aşırı merak etmekteyim. Eğer böyle bir şansımız var ise, bizi bir ufak şenlendirebilir misiniz efenim?
Kasa, PSU ve anakart aldıktan sonra hiçbir şey almadım.

Nvidia 3000 serisi kartları bekliyordum. Onlar geldi, 3080ti ya da 3090 OC alacağım. Sıra intel'in 11. nesil işlemcilerinde. PCI-e 4.0 desteği yüzünden anakartımı direk satacağım gibi görünüyor.

Özetle toplama işlemine Mart, Nisan 2021 gibi devam edeceğim. Belki bu arada iyi bir monitör alabilirim ama garanti süresi sebebiyle erkenden alıp kutusunda bekletmek istemiyorum. (Kasa & PSU için pek geçerli değil bu düşüncem)

Şimdilik durum bundan ibaret. Yani 500 serisi anakartlar, 11. nesil intel işlemci, nvidia ampere ile devam edeceğiz.

Beklemeniz en iyisi idi zaten. Hem fazla fiyat farkı olmamış olacak, hem de daha iyi bir sisteme sahip olmuş olacaksınız.

Fakat 500 serisi anakartlar işlemciler ile birlikte çıkar mı bilemem. Kullanılması için birlikte de çıkarabilirler tabii ki.

Şuan almış olduğunuz parçalara yardım edemedim fakat, konu güncelliğini tekrar kazandığı zaman elimden geldiği kadar fikir sunmaya açığım.

İyi geceler dilerim.

Sistem toplamaya kaldığım yerden devam ediyorum. An itibariyle Amazon'dan;

1) Seagate FireCuda 510 2 TB SSD PCIe Gen3 x4 NVMe 1.3

2) Corsair Vengeance RGB Pro 32 GB (2x16 GB) DDR4 3200Mhz CL16 Beyaz (CMW32GX4M2C3200C16W)

ürünlerini satın aldım. Yarın elimde olurlar. Anakartı satmaktan vazgeçtim. Kabaca işlemci, ekran kartı ve monitör kaldı. İşlemci için malum Intel'in 11. nesillerini bekliyorum. Araya önümüzdeki ay başında klavye ve mouse eklerim büyük ihtimalle.

RAM'lerden ileride bir set daha alıp 64 GB'a çıkartma planım var ama şimdilik 32 GB hayli hayli işimi göreceği için acelem yok. Belki SSD'de de bir tane daha 2 TB eklerim. Bu arada Amazon TR'de SSD için son 1 ürün yazıyordu. RAM'i de OC ile 3600Mhz seviyelerinde çalıştırmayı düşünüyorum.

Klavye ve mouse konusuna gelince mekanik gaming klavye alacağım. Araştırmalara kaldığım yerden devam ediyorum. Tavsiyesi olan, fikir sunacak olan arkadaşlarımızın yazılarını bekliyorum.

Son düzenleme:
Corsair'in mekanik klavyelerine bakabilirsiniz. Ayrıca Logitech'e de bakabilirsiniz. Bütçeniz ne kadar Klavye için. ona göre önerim olacak size

Corsair'in mekanik klavyelerine bakabilirsiniz. Ayrıca Logitech'e de bakabilirsiniz. Bütçeniz ne kadar Klavye için. ona göre önerim olacak size
Cevap için teşekkürler.

Bende Corsair düşünüyorum aslında. Corsair düşünmemdeki sebep aslında hayranlığım falan olduğu için değil, RGB konusunda iCUE programı ile her şey birbiriyle uyum içinde tek program üzerinden çalışsın ve Asus ile uyumlu olsun istediğim içindir.

Klavye için bütçe sınırım yok. Daha doğrusu Corsair'de K serisi herhangi bir ürün olabilir. Şu anda laptopta kullandığım mouse'um da Asus ROG Pugio. Yeni bir mouse almayabilirim aslında ama bunun içinde fikir alışverişi yapabiliriz.

CMW32GX4M2C3200C16W kodlu RAM düşük seviye yani bayağı kötü D30 gibi olan Samsung B die çip kullanıyor diye biliyorum yani OC potansiyeli bayağı düşük. Onun yerine Ballistix Elite bariz daha iyi olur veya RGB olacaksa bunun gibi.
RAM OC yapılmayacaksa çok önemli değil aslında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…