Konu dediklerime ya da düşüncelerime ters bir şey söylediniz değil çünkü konuyu, isteklerimi, amacımı okumadınız. Ben "gereksiz para harcamak istemeyen" birisiyim. Bundan daha doğal ne olabilir?
İlk mesajda ne yapıp ne yapmak istemediğimi, bileşenlerin, markaların ve teknolojinin geldiği noktayı ve benim 10 senedir bu konulardan uzak kaldığımı belirttim. Hem kendim bilgi toplamaya çalışıyorum hem de fikir alışverişi yapmaya çalışıyorum.
Böyle sorun olur dediğiniz kısma gelince, örnek olarak kasa konusunda, bilginiz olabilir kabul ama model bazlı ne yazık ki bilginiz yok (ki olmak zorunda değil elbet), inatla sıvı soğutma radyatörünü kasanın üstüne takmamı söylediniz. Aldığım kasada bu mümkün değil. Mümkün ancak altına fan takamam. Yüksek profilli RAM olacağı için radyatör + fan ikilisi oraya sığmıyor. Bu konu ile ilgili de ben ne demiştim size, "Obsidian 1000D alacaktım ancak astarı yüzünden gereksiz pahalı olacaktı" siz bunun karşılığında kasayı iade edin diyerek Cooler Master kasa önerdiniz. Bunu yapmayı bende biliyorum. Önemli olan karşınızdakinin düşündüğü çerçeveden olaya bakabilmek. "Elimizdekilerle optimum çözüme nasıl kavuşuruz?"U bulmak.
Yoksa bende biliyorum parayı bastırıp levon turaç gibi sistem toplamayı. Ne işime yarayacak?
Fan konusunda da sağ olsun
@Novisnage belirtti, hava basıncının önemini ki kendisine teşekkür ediyorum, sayesinde araştırdım ve hava basıncı meselesini de öğrendim. Yalnız ben ML serisi fanların RGB olanlarını içindeki LED sayısının azlığı (ll serisine göre) ve LL serisindeki kadar renk geçişlerinin gözüme güzel gelmemesi sebebiyle ML RGB almayı düşünmedim. Ha ML serisindeki LED'leri Ll'deki kadar smooth geçişlere sahip olanını üretirler, ondan da alırım 6 tane direk değişimi yaparız. Şimdi sadece aradaki o basınç farkının işlemci soğutmaya ne kadar eksi yazabileceğini araştırıyorum. Yani sistem boştayken işlemci sıcaklığı ML fanlarla atıyorum 35 derece olacak, LL fanlarla atıyorum 55 derecede çalışacak gibi bir fark varsa ona göre çözüm üreteceğim ve başka marka sıvı soğutma ya da fan tercih edeceğim.
Tüm fikirlere açık bir insanım fakat günün sonunda elbette benim ne düşündüğümden neyi beğendiğimden ziyade neye karar vereceğim önemli. Yoksa burada konu açmanın hiçbir espirisi kalmazdı.
Şimdiye kadar yazdıklarınız ve açıklamalarınız için teşekkür ederim.
PCI-e 4.0 SSD'ye inanın şu anda hiç gerek yok. Yoksa çok güzel bir model. Teşekkürler öneri için.
Eki Görüntüle 613134Eki Görüntüle 613135Eki Görüntüle 613136
Şimdilik şöyle bir paylaşım yapayım o halde.