Yeni yapılan binaya altyapı başvurusu nasıl yapılır?

Kayra Han

Centipat
Daha fazla  
Dostlar selam, yeni yapılan binamıza altyapı çekip taşınınca interneti beklememek istiyorum. Bugün Türk Telekom'dan sorguladım, altyapı yokmuş, kutu da yoktu. Zaten bina da müteahhit de altyapı için başvuru yapmıyor, mecbur ben uğraşacağım. Bina tamamen bitmedi, dolaplar, dairelerin içindeki kapılar falan kaldı, yani çok az işi var. 15-20 güne taşınacağız. Bu durumda Türk Telekom altyapı çeker mi? Çekerse tahmini ne kadar beklerim? Ayrıca başvuru işlemi vs. nasıl oluyor, bir ödemesi var mı? Süreç hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum, yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba, öncelikle hayırlı olsun demek isterim, süreç şöyle işler normalde Türk Telekom'un kendi gelip altyapıyı yerleştirmesi gerekmektedir. Ancak bu süreç gerçekleştirilmediyse sizin yapabileceğiniz iki şey var aslında ikisi de aynı yola çıkıyor, 1.si sizin yerleşen apartman sakinlerinden imza toplayarak bir dilekçe oluşturup en yakın Telekom müdürlüğüne teslim etmeniz, ikincisi müteahhitin en yakın Telekom müdürlüğüne gidip binanın yeni yapıldığını belirtip altyapının çekilmesini talep etmesidir. Dilekçe nasıl hazırlanır vb. konular için @Dejuf hocamın bu konusuna bakabilirsiniz. (VDSL olduğuna bakmayın dilekçe aynı ayrıca şunu da belirteyim 180 gün içinde altyapınızı getirmek zorundalar.) Başvuru işlemi için herhangi bir ödeme yapmanıza gerek yoktur. Sadece internet hattınızın aylık faturasını ödemeniz gerekmektedir.

Dilekçe nasıl hazırlanır vb. konular için @Dejuf hocamın bu konusuna bakabilirsiniz. (VDSL olduğuna bakmayın dilekçe aynı ayrıca şunu da belirteyim 180 gün içinde altyapınızı getirmek zorundalar.)
"180 gün içinde getirmek zorundalar" kısmı için yazmak istedim. Böyle bir zorunluluk daha önce duymamıştım. Nitekim gerek bu forumda gerek başka forumlarda, defalarca dilekçe vermesine rağmen yıllarca fiber altyapıya sahip olamayan arkadaşlara sıkça şahit oluyorum. Böyle bir zorunluluk varsa resmi kaynağını paylaşabilir misiniz hocam?

"180 gün içinde getirmek zorundalar" kısmı için yazmak istedim. Böyle bir zorunluluk daha önce duymamıştım. Nitekim gerek bu forumda gerek başka forumlarda, defalarca dilekçe vermesine rağmen yıllarca fiber altyapıya sahip olamayan arkadaşlara sıkça şahit oluyorum. Böyle bir zorunluluk varsa resmi kaynağını paylaşabilir misiniz hocam?

Merhaba hocam, şöyle olmuştu bir arkadaşımda: Arkadaşımın binası kentsel dönüşüme girmişti ve bina yapılmıştı ama internet gelmemişti, arkadaşım benden yardım istedi bende ona Telekom müdürlüğüne gitmesini belirtmiştim, kendisi gittiğinde ona dediler ki 180 gün içinde altyapınızı getireceğiz demişlerdi ve 1 ayın sonunda altyapı çalışmalarına başlamışlardı. Ayrıca sizin mesajınızı gördükten sonra internette ufak bir araştırma gerçekleştirdim ve bu konuya rastladım.

Tabii ki hatam varsa, beni düzelttiğiniz için teşekkür ederim. Eğer böyle bir zorunlu süreç yoksa izin verirseniz konuyu güncellemek isterim. Tekrardan özür dilerim.

Merhaba hocam, şöyle olmuştu bir arkadaşımda: Arkadaşımın binası kentsel dönüşüme girmişti ve bina yapılmıştı ama internet gelmemişti, arkadaşım benden yardım istedi bende ona Telekom müdürlüğüne gitmesini belirtmiştim, kendisi gittiğinde ona dediler ki 180 gün içinde altyapınızı getireceğiz demişlerdi ve 1 ayın sonunda altyapı çalışmalarına başlamışlardı. Ayrıca sizin mesajınızı gördükten sonra internette ufak bir araştırma gerçekleştirdim ve bu konuya rastladım.
TT yetkilileri 180 gün gibi temsili bir süre veriyor ama böyle bir zorunlulukları yok bildiğim kadarıyla. Yani bunu hukuki olarak kayıt altına alan bir yasa, yönetmelik vs. yok.
Zaten linkini verdiğiniz konunun 2. mesajında da "... kaç 180 gün geçiyor ..." şeklinde bir ifade kullanmış. Dediğim gibi TT yetkilileri öylesine ucu açık bir süre veriyor ama genelde pek tutmuyor o süreler. Sizin arkadaşınıza da 180 gün demişler, ha kendisi şanslıymış ki 1 ay gibi kısa bir sürede çalışmalara başlanmış. Benim yaşadığım süreçte de (açtığım konuda anlattığım gibi) 2.5 ay içinde bütün işlemler hallolmuştu. Yani bazı bölgelerde birkaç ay içinde hallolurken bazı bölgelerde yıllarca sürebiliyor. Bunun 180 gün gibi standart bir süresi olsa her yerde 6 ayda hallolurdu mantıken.

Edit: Binaya kadar fiber kablo çekildikten sonra fiber gelmesi ne kadar sürer?
Az önce başka bir konuda gördüğüm mesajın da linkini vereyim. Arkadaşımız TT'ye 3 yıl önce başvuru yapmış ama hâlâ bir gelişme yok. Şimdi Superonline kazı falan yapmış.

Tabii ki hatam varsa, beni düzelttiğiniz için teşekkür ederim. Eğer böyle bir zorunlu süreç yoksa izin verirseniz konuyu güncellemek isterim. Tekrardan özür dilerim.
Estağfurullah rica ederim hocam. Dediğim gibi böyle bir zorunluluğa dair resmi bir kaynak okumadığım için bildiğim kadarıyla 180 gün zorunluluğu yok. Mesaj sizin mesajınız, istediğiniz gibi güncelleyebilirsiniz. Benden izin istemenize gerek yok, estağfurullah.

Merhaba, öncelikle hayırlı olsun demek isterim, süreç şöyle işler normalde Türk Telekom'un kendi gelip altyapıyı yerleştirmesi gerekmektedir. Ancak bu süreç gerçekleştirilmediyse sizin yapabileceğiniz iki şey var aslında ikisi de aynı yola çıkıyor, 1.si sizin yerleşen apartman sakinlerinden imza toplayarak bir dilekçe oluşturup en yakın Telekom müdürlüğüne teslim etmeniz, ikincisi müteahhitin en yakın Telekom müdürlüğüne gidip binanın yeni yapıldığını belirtip altyapının çekilmesini talep etmesidir. Dilekçe nasıl hazırlanır vb. konular için @Dejuf hocamın bu konusuna bakabilirsiniz. (VDSL olduğuna bakmayın dilekçe aynı ayrıca şunu da belirteyim 180 gün içinde altyapınızı getirmek zorundalar.) Başvuru işlemi için herhangi bir ödeme yapmanıza gerek yoktur. Sadece internet hattınızın aylık faturasını ödemeniz gerekmektedir.

Tekrardan merhaba hocam, şunu güncellemek isterim ki 180 gün gibi bir temsili süre veriyorlar, şanslı iseniz 180 gün içinde altyapınız gelir. Ama değilseniz süreç daha da uzayabilir.

TT yetkilileri 180 gün gibi temsili bir süre veriyor ama böyle bir zorunlulukları yok bildiğim kadarıyla. Yani bunu hukuki olarak kayıt altına alan bir yasa, yönetmelik vs. yok.
Zaten linkini verdiğiniz konunun 2. mesajında da "... Kaç 180 gün geçiyor..." şeklinde bir ifade kullanmış. Dediğim gibi TT yetkilileri öylesine ucu açık bir süre veriyor ama genelde pek tutmuyor o süreler. Sizin arkadaşınıza da 180 gün demişler, ha kendisi şanslıymış ki 1 ay gibi kısa bir sürede çalışmalara başlanmış. Benim yaşadığım süreçte de (açtığım konuda anlattığım gibi) 2.5 ay içinde bütün işlemler hallolmuştu. Yani bazı bölgelerde birkaç ay içinde hallolurken bazı bölgelerde yıllarca sürebiliyor. Bunun 180 gün gibi standart bir süresi olsa her yerde 6 ayda hallolurdu mantıken.

Edit: Binaya kadar fiber kablo çekildikten sonra fiber gelmesi ne kadar sürer?
Az önce başka bir konuda gördüğüm mesajın da linkini vereyim. Arkadaşımız TT'ye 3 yıl önce başvuru yapmış ama hâlâ bir gelişme yok. Şimdi Superonline kazı falan yapmış.

Estağfurullah rica ederim hocam. Dediğim gibi böyle bir zorunluluğa dair resmi bir kaynak okumadığım için bildiğim kadarıyla 180 gün zorunluluğu yok. Mesaj sizin mesajınız, istediğiniz gibi güncelleyebilirsiniz. Benden izin istemenize gerek yok, estağfurullah.

Hatamı düzelttiğiniz için tekrardan teşekkürler hocam.

Sağ olun hocam bir de bu forumda bir kullanıcı ben 150 metre uzakta ki binanın adresini verdim ordan direkt kablo çektiler bana uğraşmadım demiş böyle bir şey varsa eğer direkt karşı komşumuz bize 10 metre falan uzakta çok yakınız ordan İnternet çekmeyi düşünüyorum öğrenciyim İnternet önemli benim için bunun hakkında bir bilginiz var mı böyle bir şey yapabilir miyim?

Sağ olun hocam bir de bu forumda bir kullanıcı ben 150 metre uzakta ki binanın adresini verdim oradan direkt kablo çektiler bana uğraşmadım demiş böyle bir şey varsa eğer direkt karşı komşumuz bize 10 metre falan uzakta çok yakınız oradan internet çekmeyi düşünüyorum öğrenciyim internet önemli benim için bunun hakkında bir bilginiz var mı böyle bir şey yapabilir miyim?

Yapabilirsiniz ama araya sayaç gibi bir şey taktırmanız veya ayrı bir hat bağlatmanız daha mantıklı olacaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı