Yeni Yasa: F Klavye

Aslında ilk başlarda çok zor ama zamanla uyum sağlanıyor. Ayrıca sesli harflerin yan yana olması gayet iyi

Eski klavyelerimi atmayayım lazım olur belki. Bir tuşu kırık diye kaldırıyorum klavyeyi ileride Q klavyeyi bulamazsam kafamı taşlara vururum.

Şaka bir yana evde Q kullanmamız yasaklanmaz. F alınsa bile Q gibi kullanılır en azından. Ama evde Q işyerinde F kullanan adamın hali ne olur artık onu bilemem. En azından her iki klavyede de yazma performansı düşecektir. Bilgisayarda bir tıkla ayarları değiştiriyorum ama parmaklarımı hem Q'ya hem F'e(bu arada "ef" klavye mi "fe" klavye diye mi okunur bilmiyorum) alıştırıp da kendimi bir Q bir F klavye moduna geçiremem. Bu durum iş gücü kaybına bile yol açar. (İşi bütün gün klavyeyle yazı yazmak olan insanların verimine ciddi darbe vurur. Bu kadar basit görünen bir detayın bile faturası ağır olur.)

Ablam staj görürken F klavye'ye alışılması istendi ve eve F klavye aldık. İlk 2-3 hafta çok zor geliyordu. Fakat sonradan alışıyorsunuz.

Arkadaşlar F klavye Q klavyeye göre kat kat daha iyidir. Dakikada 184 kelime yazarken Q da F de 260 civari yazıyorum. Devlet dairelerinde, mahkemelerde F kullanılır. F klavye cidden Q a göre daha rahat turkce açısından. Herseye muhalefet olmak için de muhalefet olmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…