Yeniden Deprem

Eşref Bey

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Hocam sea. Diyarbakır'da yaşıyorum ve Maraş depremini acıyla hissettim. Hocam dün 6,4'lük bir deprem oldu. Hisseden var mıdır?

Hocam sea. Diyarbakır'da yaşıyorum ve maraş depremini acıyla hissettim. Hocam dün 6, 4'lük bir deprem oldu. Hisseden var mıdır?

Var. Elektrik gittiği için karanlıkta depremde kaçacak yer bulamadım.

Geçmiş olsun. Bir süre her an evden çıkabilecek durumda hazırlığınızı yapın lütfen. Eminim yapmışsınızdır ama yine de hatırlatmak isterim. Elektrik kesintisine karşı mümkünse bir ışık kaynağını yatağınızın yanında bulundurun. Kendinize dikkat edin. Umarım tekrar yaşanmaz.

Geçmiş olsun. Bir süre her an evden çıkabilecek durumda hazırlığınızı yapın lütfen. Eminim yapmışsınızdır ama yine de hatırlatmak isterim. Elektrik kesintisine karşı mümkünse bir ışık kaynağını yatağınızın yanında bulundurun. Kendinize dikkat edin. Umarım tekrar yaşanmaz.

Deprem olunca insanın aklına bir şey gelmiyor biraz uzakta şarjda dışarıda duran telefonun flaşıni zar zor açtım. Yanımdaki ceketi bile alamadım. Ellerim titriyordu. Benim için kaçmak çok zor değil ama anne babamin çıkması zor. Anlamadığım Bir şekilde benden ses çıkmıyor ama komşular son sürat bağırıyor korku anında bağırmak nasıl akıllarına geliyor?

Deprem olunca insanın aklına bir şey gelmiyor biraz uzakta şarjda dışarıda duran telefonun flaşıni zar zor açtım. Yanımdaki ceketi bile alamadım. Ellerim titriyordu. Benim için kaçmak çok zor değil ama anne babamin çıkması zor. Anlamadığım bir şekilde benden ses çıkmıyor ama komşular son sürat bağırıyor korku anında bağırmak nasıl akıllarına geliyor?

İç güdüsel bir durum. Bazı insanlar tehlike anında hayatta kalma iç güdüsüyle garip sesler çıkarıyor. Ben birkaç kez donup kalarak sadece "Allah'u ekber" diye bağıran insanlar gördüm. Sizin ailenizin hareket etmesi zor ise bir süre de olsa ailenizi tehlike durumunda acilen evden çıkacak şekilde organize etseniz iyi olabilir. Malum ülkedeki binaların durumu ortada, çok güven vermiyor.

Hocam babam zaten eğitimli , bize deprem anında , öncesinde sonrasında neler yapacağımızı öğretti. Evde de normal ve rahat kıyafetlerimizle duruyoruz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı