Yeniden üniversiteye hazırlanmak mantıklı mı?

Balendindeus

Hectopat
Daha fazla  
3 yıldır yurtdışındayım ve babamın isteği ile orada eğitim aldım fakat derslerim dahil her şey çok kötü ve ilerlemiyor. O yüzden abim okulu bırakıp uygun şartlarda sımava hazırlanmamı istiyor. 22 yaşındayım. Sizce yapacağım şey mantıklı mı?

Üniversite çevresinde artık herkes 17-18 yaşlarında falan değil hep yetişkin insanlar var bu nedenle yaşı kafana takma. Eğer yurtdışından herhangi bir sebeple ayrılmak zorunda değilsen Türkiye'ye gelip üniversite okuman, attan inip eşeğe binmek gibi olacaktır.

Beceremeyecekseniz niye gittiniz yurt dışına. Aileniz kim bilir hangi umutlarla hangi masraflarla göndermiş sizi, siz ise Türkiye'deki gençlerin belki de %1'inin bile sahip olmadığı imkanları hiç ederek resmen tam bir hayal kırıklığı olmayı becermişsiniz, tebrikler. Yurt dışında yapamadıysanız burada hiç yapamazsınız, TR'de akademi kazanması çok daha zor öyle ver parayı gir okula anlayışı yok, öyle ya da böyle (sizin belli ki sahip olmadığınız) bir nebze de olsa akademik başarı gerektiriyor. Hangi ülkedesiniz bilmiyorum, varsa girin bir McDonald's'a burger satın en azından yurt dışında kalmaya devam edersiniz, zira sizin konumunuzda ben olsam Türkiye'ye dönüp ailemin yüzüne bakacak halim olmazdı.

Beceremeyecekseniz niye gittiniz yurt dışına. Aileniz kim bilir hangi umutlarla hangi masraflarla göndermiş sizi, siz ise Türkiye'deki gençlerin belki de %1'inin bile sahip olmadığı imkanları hiç ederek resmen tam bir hayal kırıklığı olmayı becermişsiniz, tebrikler. Yurt dışında yapamadıysanız burada hiç yapamazsınız, TR'de akademi kazanması çok daha zor öyle ver parayı gir okula anlayışı yok, öyle ya da böyle (sizin belli ki sahip olmadığınız) bir nebze de olsa akademik başarı gerektiriyor. Hangi ülkedesiniz bilmiyorum, varsa girin bir McDonald's'a burger satın en azından yurt dışında kalmaya devam edersiniz, zira sizin konumunuzda ben olsam Türkiye'ye dönüp ailemin yüzüne bakacak halim olmazdı.
Bu da biraz fazla ağır olmuş ama neyse... Yani şaka bir yana bence biraz geç artık, iyimser olup hiç de gidin okuyun; 4 yıl daha verin falan diyemeyeceğim. Dünyada para kazanmak artık çok daha kolay, gerçek anlamda milyar tane yöntemi var. O 4 yılı size uyacak bir iş modeli üzerinden değerlendirseniz ya da bir şekilde diplomayı alıp bir çağrı merkezinde falan en alttan başlasanız bile o kadar zamana çok iyi yerlere terfi olursunuz. Yani en azından size yetecek bir yere olursunuz. Hayatta herkes süper milyoner olmak veya çok başarılı olmak zorunda değil, öyle bir motivasyonunuz pek yok gibi duruyor derslerinizde sıkıntı olduğuna göre. Bu yüzden tekrar denemenin pek de mantığı yok gibi. Eğer tıp için her sene çalışıp birkaç binle veya on yirmi binle kaçıran biri gibi azminiz olsaydı o zaman farklı konuşurdum ama tanıdığım kim mezuna kaldıysa veya sınava ikinci kez girdiyse hepsi en sonunda daha da boş bölümlere girdiler ve çalışabilecekleri yerler hala aynı. -ortalama, az vasıflı ucuz eleman arayan yerler-

Sakin ol la baba :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı