Yenilenmiş Malwarebytes vs Kaspersky vs BitDefender

Mr.Everest

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Rx6600 i3 12100f 16gb ram
Merhaba bildiğiniz üzere Malwarebytes yenilendi ve artık sadece tarama programı yerine tam donanımlı bir antivirüs oldu. Bende bir antivirüs arıyorum deneyimli arkadaşlar Malwarebytes mı Kaspersky mi BitDefender mı almalıyım öneri verebilir mi? YouTube'dan karşılaştırmalar izledim Malwarebytes Kaspersky'den %0.5 daha yüksek başarı oranı gösteriyor. Ransomware ve Firmware testleri de izledim gayet iyi iş çıkarıyordu ne diyorsunuz?

Merhaba bildiğiniz üzere Malwarebytes yenilendi ve artık sadece tarama programı yerine tam donanımlı bir antivirüs oldu. Bende bir antivirüs arıyorum deneyimli arkadaşlar Malwarebytes mı Kaspersky mi BitDefender mı almalıyım öneri verebilir mi? YouTube'dan karşılaştırmalar izledim Malwarebytes Kaspersky'den %0.5 daha yüksek başarı oranı gösteriyor. Ransomware ve Firmware testleri de izledim gayet iyi iş çıkarıyordu ne diyorsunuz?
Hocam MalwareBytes Gerçek Zamanlı bir AV Olarak kullanılmaz. Behavior blocking'i ne kadar iyi olabilir ki? Kaspersky'da BitDefender'da daha iyidir MBAM'dan. Nereden izlediyseniz yanlış izlemişsiniz bence. Davranışsal olarak Kaspersky daha iyi. İkisi de işinizi görür. He ama BitDefender daha ağır fakat bir tık daha iyi gibi. İster Kaspersky ister BitDefender kullanabilirsiniz. MalwareBytes kullanmayın derim ama.

Kısaca söyleyeyim. Ne kadar fazla FP veriyorsa bir antivirüs genelde o kadar yüksek tespit oranına sahip oluyor.
FP=False-Positive=Aslında virüs olmayan bir dosyayı antivirüsün virüs sanması.

Büyük ihtimalle aralarında tespit sıralaması da şöyledir; Malwarebytes>BitDefender>Kaspersky.
Ancak tespit ettiği dosyanın virüs olduğundan emin olayım beni ikilemde bırakmasın diyorsanız ESET önerebilirim. Konu içerisinde kalacaksak tek seçenek Kaspersky gibi bu konuda.
Ortasını istiyorsanız AVG/Avast bakabilirsiniz.

Kısaca söyleyeyim. Ne kadar fazla FP veriyorsa bir antivirüs genelde o kadar yüksek koruma oranına sahip oluyor.
FP=False-Positive=Aslında virüs olmayan bir dosyayı antivirüsün virüs sanması.

Büyük ihtimalle aralarında tespit sıralaması da şöyledir; Malwarebytes>BitDefender>Kaspersky.
Ancak tespit ettiği dosyanın virüs olduğundan emin olayım beni ikilemde bırakmasın diyorsanız ESET önerebilirim. Konu içerisinde kalacaksak tek seçenek Kasperesky gibi bu konuda.

Hocam haklı, ESET'de sizin için iyi bir tercih olacaktır. AVG/Avast'da bir Kaspersky kadar var aslında. AVG veya Avast'da kullanabilirsiniz. Ben AVG kullanıyorum. Seçim sizin. Kaspersky bir tık daha iyi ama BitDefender'den. AVG'de kullanabilirsiniz.

Hocam Malwarebytes gerçek zamanlı bir av olarak kullanılmaz. Behavior Blocking'i ne kadar iyi olabilir ki? Kaspersky'da BitDefender'da daha iyidir MBAM'dan. Nereden izlediyseniz yanlış izlemişsiniz bence. Davranışsal olarak Kaspersky daha iyi. İkisi de işinizi görür. He ama BitDefender daha ağır fakat bir tık daha iyi gibi. İster Kaspersky ister BitDefender kullanabilirsiniz. Malwarebytes kullanmayın derim ama.

YT'de PC Security channel var uzun süredir takip ediyorum vm kullanarak yan yana 2000+ virüs testi yapıyor Kaspersky ve Malwarebytes'da. Kaspersky 98.2 civarı Malwarebytes 98.4 veya 6 çıkıyordu thread detection ratede ve az önce BitDefender vs Malwarebytes videosunu izledim jıtech solutions kanalında açıp bakabilirsiniz ikisine de Malwarebytes kazanıyor testi Ransomware ve trojan testini de.

Hocam haklı, ESET'de sizin için iyi bir tercih olacaktır. AVG/Avast'da bir Kaspersky kadar var aslında. AVG veya Avast'da kullanabilirsiniz. Ben AVG kullanıyorum. Seçim sizin. Kaspersky bir tık daha iyi ama BitDefender'den. AVG'de kullanabilirsiniz.

Kodlama işleriyle biraz uğraşıyorum ve virüslerle iç içeyim o yüzden detaylı koruma yapan bir şey arıyorum false positiveler çok sorun çıkarmaz benim için ne kadar detaylı tarama yapıp ne kadar çok virüs buluyorsa o kadar iyi.

YT'de PC Security channel var uzun süredir takip ediyorum vm kullanarak yan yana 2000+ virüs testi yapıyor Kaspersky ve Malwarebytes'da. Kaspersky 98.2 civarı Malwarebytes 98.4 veya 6 çıkıyordu thread detection ratede ve az önce BitDefender vs Malwarebytes videosunu izledim jıtech solutions kanalında açıp bakabilirsiniz ikisine de Malwarebytes kazanıyor testi Ransomware ve trojan testini de.

Kodlama işleriyle biraz uğraşıyorum ve virüslerle iç içeyim o yüzden detaylı koruma yapan bir şey arıyorum false positiveler çok sorun çıkarmaz benim için ne kadar detaylı tarama yapıp ne kadar çok virüs buluyorsa o kadar iyi.
O zaman önerim Malwarebytes olacaktır. Eğer çok indirme vb. yapıyorsanız.
Problem değil diyorsunuz da bir saatten sonra canınızı sıkmaya başlıyor bu durumlar haberiniz olsun (FP durumları bence).

Eğer daha davranışsal tepki veren bir şeyler istiyorsanız Kaspersky, BitDefender kullanabilirsiniz.

Ayrıca bu tarz şeylere sadece tespit oranına bakmanızı önermem, örneğin: Kaspersky'ın Sistem İzleyicisi Malwarebytes'inkinden daha iyi diyelim.
Kaspersky'ın test sonucu %95 olsun.
Malwarebytes'inki %96 olsun.

Kaspersky sistem izleyicisiyle sonradan tespit oranını %98-%99 yapabilirken belki Malwarebytes'inki kötü olduğu için en fazla %97 yapacak/yapabilir.

En azından benim kişisel görüşüm böyle ayrıca sadece örnek amaçlı söyledim, tamamen uydurdum verileri.

Problem değil diyorsunuz da bir saatten sonra canınızı sıkmaya başlıyor bu durumlar haberiniz olsun (FP durumları bence).

Eğer daha davranışsal tepki veren bir şeyler istiyorsanız Kaspersky, BitDefender kullanabilirsiniz.

Ayrıca bu tarz şeylere sadece tespit oranına bakmanızı önermem, örneğin: Kaspersky'ın Sistem İzleyicisi Malwarebytes'inkinden daha iyi diyelim.

Kaspersky sistem izleyicisiyle sonradan tespit oranını %98-%99 yapabilirken belki Malwarebytes'inki kötü olduğu için en fazla %97 yapacak/yapabilir.

Sadece örnek amaçlı söyledim, tamamen salladım verileri.
Bayağı fazla indirme yapıyorum ama FP sorun olacağını sanmıyorum. Çünkü indireceğim şeyler ve kodlayacağım şeyler de virüs olarak algılanacak. Ben kaliteli ve derin tarama yapan birşeyler arıyorum FP yapıp sildiği şeyler benim için sorun olmayacaktır sanırım malwarebytes alacağım

En azından benim kişisel görüşüm böyle ayrıca sadece örnek amaçlı söyledim, tamamen uydurdum verileri.
Hocam bu arada MalwareBytes kullanılmaz ki Real Time olarak? Allah bilir test ne zaman yapıldı yani. Davranışsal Kalkanı berbat MalwareBytes'ın. Bir şeyi kaçırsa pufff, bitecek gidecek. O yüzden bence AVG, Kaspersky veya BitDefender kullansın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buradan anlarsınız ne kadar kötü olduğunu Davranışsal Kalkanı'nın.

Bayağı fazla indirme yapıyorum ama FP sorun olacağını sanmıyorum. Çünkü indireceğim şeyler ve kodlayacağım şeyler de virüs olarak algılanacak. Ben kaliteli ve derin tarama yapan birşeyler arıyorum FP yapıp sildiği şeyler benim için sorun olmayacaktır sanırım malwarebytes alacağım
Size kalmış ancak almayın MalwareBytes bence. Ve FP'ler size sıkıntı çıkarır benden demesi. Kaliteli ve derin tarama yapmasını istiyorsan en iyi derin taramayı MalwareBytes yapar. Bak sen şöyle yap MalwareBytes Free kur yanına da Kaspersky AVG veya BitDefender kur. MalwareBytes ile ara sıra tam tarama yap. Diğerleri de seni aktif olarak korusun. Aralarındaki en derin taramayı AVG Boot Time Scan olayı ile yapıyor ama o da fazla F/P Bulabilir.

Hocam bu arada Malwarebytes kullanılmaz ki real time olarak? Allah bilir test ne zaman yapıldı yani. Davranışsal kalkanı berbat Malwarebytes'ın. Bir şeyi kaçırsa pufff, bitecek gidecek. O yüzden bence AVG, Kaspersky veya BitDefender kullansın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Buradan anlarsınız ne kadar kötü olduğunu davranışsal kalkanı'nın.

Malwarebytes yenilendi ve tarama dışı real time protection olarak ve diğer özellikleri ciddi oranda gelişti attığın video 2 sene öncesine ait 3-4 aylık videolardan araştırma yapar mısın? gerçekten Real time olarak çok gelişti ve databasei çok geniş diye biliyorum

Hocam bu arada MalwareBytes kullanılmaz ki Real Time olarak? Allah bilir test ne zaman yapıldı yani. Davranışsal Kalkanı berbat MalwareBytes'ın. Bir şeyi kaçırsa pufff, bitecek gidecek. O yüzden bence AVG, Kaspersky veya BitDefender kullansın.

Buradan anlarsınız ne kadar kötü olduğunu Davranışsal Kalkanı'nın.

Zaten sonlara doğru bunu açıklıyorum. Ayrıca bence 2022'de olan testlere bakmaktan çok 2024 yılındaki testlere bakmalıyız bu konuda. Çünkü Malwarebytes aşırı hızlı gelişiyor. Daha 5-6 sene öncesinde adını sanını bilen çok azdı.

Ancak bende sizinle aynı fikirdeyim, daha yeni olarak yenilendiği için Malwarebytes biraz daha beklenilebilir. Ayrıca motoru değişti mi bilmiyorum ancak Katana motoru genel olarak reaktifte iyi değil diye biliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı