Çözüldü Yer kalmayan Lightning Node Core için ne yapılabilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

erdidrkn

Megapat
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengeance RGB PRO 32GB (4X8GB) 3200Mhz CL16 1.35V DDR4
SSD veya HDD modeli
Samsung 980 Pro 1 TB Nvme
Ekran kartı
ASUS ROG Strix 4070ti 12G
Anakart
ASUS ROG Strix B550F
İşlemci
Amd Ryzen 5 5600x
Merhabalar, kullanmış olduğum sistemde;

Corsair 4000x RGB Kasa (3 adet SP120 Pro fan, 1 adet SP120 fan RGB'ler aktif olarak çalışıyor)
Corsair iCUE H100 RGB işlemci sıvı soğutucusu mevcut. (İşlemci üstündeki RGB çalışmakta olup, Ligtning Node Core'da yer kalmadığı için radyatör üstündeki iki fanın RGB'si çalışmıyor)

Kasada Corsair Lightning Node Core var. Kasanın üstündeki sıvı soğutucu fanları takmak istiyorum ama Lightning Node Core'a takacak yer kalmadı. Bunun için bir aparat mevcut mudur yoksa ikinci bir Lightning Node Core kutusu mu almalıyım? Üstteki 2 fana RGB vermem için işlemcinin Corsair RGB'den vazgeçmem gerekiyor.

Forumda ve internette araştırdım fakat bulamadım.

2.jpg

RGB Port 6 boşta. Sıvı soğutucusunun 2 fanından birini takmak zorundayım bu sefer kasa RGB görünüşü olarak rahatsız ediyor. 2 fanı teke bağlayacak bir aparat olup Node Core'a takabilirsem sorunu çözeceğim fakat öyle bir aparat var mı bilmiyorum. Bayağı çıkmaz yoldayım şu an. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

1694866439790.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Asus Armory Create ve dolayısıyla lightninservice çok kaynak tükettiği için Asus ürünlerini artık tercih etmiyorum. Mecutta da yok şu anda. Asus ürünlerinin kontrolünü icue versenizde bu sefer icue de daha fazla cpu tüketiyordu.
Sanırım bu sorunu çözemeyeceğim. Elbette vardır bir çözümü. 1 adet daha Lighting Node Core alsam bu sefer anakartta USB portunda yer yok takamıyorum.

Şimdi çözümü buldum biraz maliyetli olacak. 1 tane yorum var o da çözmek istediğim sorunu söylemiş. Bundan alıp bir adet Node Core RGB Hub aldığım zaman sorunu çözüyorum. Toplamda 12 ürünü RGB olarak kullanabileceğim. Konuyu çözüldü olarak işaretliyorum.

Ayrıca anakart üzerinde ekstradan 2 adet daha USB portu olmuş olacak.

1694954751378.png

1694954700113.png
Tabiki olur, fazladan iki tane 9 pinli usb girişi var commander pronun. Hatta bu cihaza fanlar bağlayabilirsin, 3 pinli corsair led girişi var oraya corsair fun hub var onu takarsın ve 6 tane fan bağlarsın. Ya da corsairin led stripleri var onları bağlayabilirsin. Ayrıca içinde harici sıcaklık ölçmek için sersör kabloları var onlarıda takabilirsin. Baya özellikleri olan bir cihaz.

Tabiki olur, fazladan iki tane 9 pinli usb girişi var commander pronun. Hatta bu cihaza fanlar bağlayabilirsin, 3 pinli corsair led girişi var oraya corsair fun hub var onu takarsın ve 6 tane fan bağlarsın. Ya da corsairin led stripleri var onları bağlayabilirsin. Ayrıca içinde harici sıcaklık ölçmek için sersör kabloları var onlarıda takabilirsin. Baya özellikleri olan bir cihaz.
Teşekkürler hocam cevabınız için. Dediğiniz ürün mantıklı görünüyor fakat fiyat olarak baktığımda kafamda soru işareti bıraktı.

Birincisi sadece Commander Pro'yu satın almak, ikincisi ise üçlü paket SP120 Elite + Node Core setini satın almak. İkisinin hemen hemen fiyatı aynı.

Yanında da 200 TL'ye yukarıda attığım USB port çoğaltıcıyı satın almak. Yani aynı paraya artı 1 adet Node Core ve 3 adet SP 120 Elite fana sahip oluyorum. Commander Pro'da fan hızı ve ısı takibi gibi özelliklere de çok ihtiyacım olmadığı için sizce nasıl hareket etmeliyim? Üçlü fan seti daha mantıklı olur mu?

4000x kasada egzoz fanı yoktu ben de ML140 Pro fanı taktım. Şu an o fan RGB'si farklı tonlarda vermekte.

Üçlü set alıp birini egzoz tarafına, kalan iki fanı da alt yuvaya takayım diyorum. Böylece sıvı soğutucu dahil kasada toplam 8 fan olmuş olacak (Commander Pro fiyatına)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı