Yerel Disk C'yi ayırma ve D oluşturma

Berkay Gür

Kilopat
Makaleler
30
Yer
İstanbul
Merhaba arkadaşlar yeni bilgisayar topladım. 1TB harddisk var fakat "C" var sadece. Ben "D" bölümü açmak istiyorum. "C" bölümü 200GB geri kalanını "D" bölümüne yapmak istiyorum yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
İşletim sistemi: Windows 8.1 pro 64 bit

Ben daha geçen denedim. MiniTool adlı program ile. Başıma gelmeyen kalmadı.
Her şeyi sorunsuzca yaptım daha sonra bilgisayar yeniden başlattı.
Birde ne göreyim. Windows'un dosyalarına dokunmamama BİOS işletim sistemini görmüyor.
En iyisi önemli dosyaların yoksa temiz bir format çekmek.

Minitool ile işlemleri adam akıllı yaparsanız hata almazsınız. Şu ana kadar birçok işlem yaptım ama hiç birinde de hata almadım. Programları bilinçli ve dikkatli kullanmak, adımları teker teker sabırlı olarak uygulamak gerekiyor. Minitool mükemmel bir yazılım.

MiniTool Partition Wizard Home Edition indirin. Programı açın ve C sürücüsüne tıklatın. Yukarı menüden Move/Resize seçip C sürücüsü için gerekli bölümü ayırın. OK deyip uygulayın. Sonra ayrılmamış alan oluştuğunu göreceksiniz. Bu alana sağ tıklatıp Create deyin ve Primary, NTFS şeklinde bölüm oluşturun. İşlemleri yaptıktan sonra sol üstten Apply diyerek uygulayın. Bu esnada yazılım sizi uyaracak, işlemlerin tamamlanabilmesi için bilgisayarın yeniden başlaması gerektiğini söyleyecek. Siz de Restart Now diyerek izin vereceksiniz.

Bilgisayar yeniden başladıktan sonra siyah bir arayüz sizi bekliyor olacak. Buradan yapılan işlemler hakkında detaylı bilgi alabilir, ilerleme kaydını görebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı