Yerel diskleri birleştirme

LazDrovya

Kilopat
Katılım
16 Ekim 2015
Mesajlar
444
Çözümler
1
Merhabalar.
Bilgisayarımda C ve D ayrılmış durumda. İkisini birleştirmek istiyorum. D'yi 2. Bir harddisk ile yapacağım. Sistem kurulu bir şekilde geldi ve C-D bölünmüş durumda. Yönet bölümünden D'yi silebiliyorum ancak C'yi genişletemiyorum. Yardımcı olabilecek olan var mı?
 
Sildiğiniz alanı da siliniz. En sonunda siyah renk ile gösterilecek, o zaman genişlet seçeneği aktif olmalı.
Disk Yönetimi ekranının ekran görüntüsünü paylaşır mısınız?
Yanlış bir şey mi yapıyorum acaba ?
disk.png
 
Yanlış bir şey mi yapıyorum acaba ?Eki Görüntüle 441644

Yerel Disk C'yi sadece bir sağındaki kısımla birleştirebilirsiniz. Araya WinRE tools diye bir bölüm girmiş. Nedir bu? Önemli bir şey değilse bu bölümü silip aradan kaldırırsanız 175 GB ayrılmamış alan C diskinin yanına gelir ve C'yi genişletirsiniz.
 
Yanlış bir şey mi yapıyorum acaba ?Eki Görüntüle 441644

Sildiğiniz alan C diskinin kendisine ait değilse birleştirmeye izin vermez. Bunu 3. Parti programlar ile yapabilirsiniz ancak tavsiye etmem. C diskinin kendisine ait olmasına rağmen izin vermiyorsa öylesi daha iyi demektir ancak birleştirme şart ise yine 3. Parti programlar ile birleştirme yapabilirsiniz.
 
Yerel Disk C'yi sadece bir sağındaki kısımla birleştirebilirsiniz. Araya WinRE Tools diye bir bölüm girmiş. Nedir bu? Önemli bir şey değilse bu bölümü silip aradan kaldırırsanız 175 GB ayrılmamış alan C diskinin yanına gelir ve C'yi genişletirsiniz.
WinRE muhtemelen recovery için ayrılmış bir bölüm. Onu kaldırmadan birleştirmeyi yapmak mümkün değil mi?
 
WinRE muhtemelen recovery için ayrılmış bir bölüm. Onu kaldırmadan birleştirmeyi yapmak mümkün değil mi?

Windows Recovery olabilir evet. Maalesef mümkün değil. Disk birleştirme işlemi sadece sağdan sola doğru olur ve birleştirmek istediğiniz alan/diskler bitişik olması gerekiyor.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı