Yerel hesap vs kullanıcı hesabı

alperen7474

Hectopat
Arkadaşlar selam, bilgisayarıma format atmayı düşünüyorum, şu anda kullanıcı hesabı ile kullanıyorum ama formattan sonra yerel hesap ile kullanmayı düşünüyorum sebebi ise arkaplanda daha az işlem olur internete daha az upload yapar diye düşünüyorum (verileri eşitleme vs.). Yerel hesap ile kullanıcı hesabı arasında ne gibi farklılıklar var? Hangisinde Windows daha performanslı çalışır? Siz hangisini kullanıyorsunuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
"Kullanıcı hesabı" derken? Microsoft hesabından mı bahsediyorsunuz? Microsoft hesabından bahsediyorsanız kullanmaya devam etmenizi öneririm.​
Yerel hesap kullandığınızda Onedrive, Windows'un entegre mail uygulaması, duvar kağıdı gibi kişisel ayarlar eşitlenmiyor. Siz yine Onedrive, mail gibi uygulamaları açarsanız fazla bir fark kalmayacak.​
Ancak bu performans açısından sizi etkilemez diye düşünüyorum. Mesela Onedrive kullanmamak için illa yerel hesap oluşturmanız gerekmez. Denetim Masası - Program Ekle/Kaldır ekranından Onedrive'ı yine kaldırabilirsiniz. Yada başlangıçtan devre dışı bırakırsınız.​
Donanımınız yeterli olmadığı için performansı artırma amaçlı çözümler arıyorsanız Yerel hesaba geçiş yapmak sizi fazla etkilemeyecektir.​
Çok fazla bir artı-eksi yönü yok bence.​

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı