Yerli arabamızı alır mısınız?

10 TL'lik elektrik tüketiyor fakat bu 10 TL'e "Araç dağıtım elektriği ( ADE)" adı altında % 1000 vergi alınacağı oraya çıktı.

giphy.gif
 
Arka taraf mercedes ön taraf maserati baktığın her yan farklı bir markaya benziyor :D

Soruya gelecek olsam kesinlikle hayır bunu alacağıma başka bir markadan sıfır araç alırım en azından garantisi olur parçası bulunur güvenilirliği kanıtlanmış olur. Bunu alırsam bu aracın üretimi kaç yıldır sürüyor bir geçmişi varmı yok, araç zor üretildi parçasının bulunma olasılığı ne olur oda belli değil. Kendi yerli malımızı kötülemek gibi olmasın ama şahsen ben o parayı hayatta vermem. Madem yerli üretime katkı için kendi aracımızı üretiyoruz neden bukadar fiyat biçiyoruzki ? Makul bir fiyat olsun herkes alsın ekonomiye katkılı olsun gerçi milyonlarca satsa ekonomiye bir fayda yada artı sağlarmı bilmem ama olsun. Adamlar diyor bu fiyatı buna vereceğime bu fiyata taş gibi arabalar alırım havam olur gözüyle bakıyor.
 
Açıkçası ben bıktım her sene yerli milli araba hikayesinden. Bu nedenle "yerli araba alır mısınız?" sorusunun cevabı "alamam". Çünkü yerli araba diye bir şey yok. Var diyen olursa bana fabrikasının hangi ilde nerede olduğunu, günde ya da ayda kaç araç üretim bandından iniyor söylesin lütfen.
 
Tasarımı hoşuma gitmedi ama yakıt tüketimi konusunda iddialı. Alınır ama ben almam ya taksi arabası gibu duruyor biraz. Sportif detaylar yok. Onun yerine bir tane daha vardı elektrikli olan dış boyası üçgenli bişeydi. Onun hb versiyonu hoşuma gitti bayağı.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı