Yerli konsol yapmak mümkün mü?

PS Xbox ve Nintendo gibi markalara rakip olacak kadar değil de Türkiye'de tutcak bir konsol mümkün mü? Misal bir APU işlemci seçip ona uygun anakart tasarlayıp şık bir kasaya koysak yazılım olarak da Windows'u modlasak oyun tarafında da ekip oluşturup her konuda oyun çıkartsak mümkün olur mu?
Rampage gibi firmalar deneyince alınmaz demesini iyi biliyorsunuz ama.
(Rampage cidden alınmaz)
 
@Wqxte
Rampage gibi firmalar ne zaman oyun konsolu yapmaya çalıştı veya yaptı? Yurt dışında üretilen ürünlere marka basıp Türkiye'de satıyorlar.
Oyun yapınca da aynı durum, Erzurum'a hayatımda gördüğüm en ağır linçleri yaptı herkes. Kimse desteklemedikten sonra oyun yapımcıları neden oyun yapmaya devam etsin. Destekleyin ki türk oyunları da çıksın ortaya. Türk malı her şeye kötü damgasını daha incelemeden basıyoruz.
 
Oyun konsolu yapmak zor bir şey değil. Zaten özellik bakımından bakınca ortalama bir bilgisayardan çok daha düşük özelliklere sahipler ama yazılımsal olarak o kadar optimizeler ki ayrıca mevcut kullanıcı kitleleri firmaların ağzını sulandırıyor. Şöyle düşünün GTA 6 çıktı diyelim, bu oyunu yapan adamlar bilgisayardaki yüzlerce farklı kombinasyon için ayrı optimizasyon ile uğraşırken Playstation 5 için sadece tek spesifikasyonu optimize edip 50 milyon kişiye hitap edebiliyorlar. Sen diyelim bir konsol yaptın, firmaları nasıl ikna edeceksin ? Para ile. Adamlara oyunlarını konsolunda çıkartmaları için milyon dolarlar vereceksin üstüne insanlarda standart playstation ve xbox yerine şans verecek sonra sen paranı uzun vadede geri kazanacaksın... Zor yani.


Edit: @Wqxte
1711234623765.png
 
Son düzenleme:
@Wqxte
Erzurum kötü bir oyun. Sırf Türk yapımı diye dandik bir oyunu destekleyecek değilim. Kötü oyuna kötü demek lazım diğer türlü gelişim olmaz. Hazır asetler kullanıp arkaya türkü koymak ile oyun yapılmıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı