Fiyat Konusunda tahmini birşey söyleyebilir misiniz? Masa PC için

Fiyatlar konusunda henüz bir şey söylememiz mümkün değil. Birçok konuda çalışmalarımız sürüyor. Sağlam adımlarla... Şu anda ATX kasalar üzerine yoğunlaşıyoruz. Masa tipi kasaların geliştirmesini ATX kasalardan sonra yapmayı düşünüyoruz.

@evokul kardeşim bana ulaşabilir misin benimde öyle bir planım var da

Ne güzel. Sizin planınız ne aşamada?

Benim çizim olayları tamam sadece makine işleri tamamlanacak bu yüzden sizinle bir kaç fikir alış verişinde bulunmak istiyorum

Ben fikirleri sizden bekliyorum.

Keşke çizimle bitse!!! Çizim bu işin çok küçük bir kısmı... Bu işin makine, yer, malzeme tedariği, tedarik edecek firma bulamama, satış ve pazarlama, garanti, bazı parçaların ithalatı, ithalatla gelen kalitesiz parçaları geri gönderme, kasalar için ekipmanlar, görüşmeler, e-postalar, telefonlar, malzemeyi verimli kullanma, tezgahları ayarlama, kalıpların yapılması, kalıplara,makinelere ve diğer durumlara göre sil baştan çizimler yapma, başka firmalarla bazı fason yaptırımlar için anlaşmalar, maliye, insanların nabzını tutma, makine arızaları... boyutları da var. Ayrıca bunlar benim şu anda aklıma gelenler. İşin içine girdikçe ortalık karışıyor. Umarım TECHNOPAT AİLESİnin de desteği ile tüm sorunları aşarız.

Bakın size şöyle söyleyeyim işe başlamadan sonucu düşünürsek bu işi baştan kaybederiz. Makine olayı biraz kolay. Bursa da çok fazla makine fabrikaları var hatta yurt dışından bile makine bulabiliriz. Bu işin satış ve reklam olayı da bir bakıma kolay. Tek büyük sorun ise kasalara dikkat etmişseniz görmüşsünüzdür bağlandı noktaları var vida yerine başka bir şey kullanılmış onu yapan makine ile ön ve üst panel için gerekli plastik işleme makineleri lazım ben daha onu bulamadım

Öncelikle;biz; 3000 lira ve üstü sistemleri bile ''Kasa önemli değil.''deyip 60 ila 150 lira değerindeki kasalara toplamaya kalkanlar için değil , '' Kasa bilgisayarın önemli parçalarından biridir, tüm sistemin yapılandırıldığı ve toplandığı yerdir. Ben bu sitemi topluyorum ama topladığım kasa iyi olmalı ki sistem ısınmasın, toz toplamasın, nemden, manyetik alandan doğrudan etkilenmesin, OEM parçaların yerleşimini kolay yapayım, ileride kasayı özelleştirebileyim, güncelleyebileyim .'' diyen ve gerçekten satın aldığı kasayı yıllarca güncel ve modern bir biçimde kullanmak isteyenler için çalışıyoruz.

Makine olayı zaten sıkıntı değil, tabi para varsa.

Söz konusu üst düzey komple alüminyum kasalar olunca satış ve reklam olayı maliyet bakımından sıkıntı oluyor. Örnek veriyorum Mercedes S sınıfı ayarında yerli otomobil üretiyoruz ama onun adı Mercedes olduğu için ve insanlar marka olarak ona daha çok güvendiği için Anadol'a(bize) yeni olduğumuz için önyargıyla yaklaştığı için biz S serisi ayarındaki aracımızı C serisi fiyatına satmaya çalışıyoruz.

Bizde bağlantı noktaları için alet var.

Bizde plastik enjeksiyon makinesi de var. Ancak kasalarımız için asla kullanmayacağız. Bizim kasalarımız piyasadaki üstü ve önü plastik olan, kalınlığı 0.6 mm ile 0.7 mm civarında olan ön tarafı plastik arası ince mesh panelli kasalardan değil. Gerçekten tamamen (şase ve dışı) alüminyum olan üst düzey kasalar üretmeye çalışıyoruz. İnsanlara almasa bile '' Vay be!'' dedirtmeye çalışıyoruz.

Firma olarak sizin bahsettiğiniz türlü basit kasalarla piyasada Çinle rekabet edemeyebiliriz. zaten çok ucuzlar. Onları daha ucuza maledemeyiz.

Öncelikle bir şeyler üretmek istediğiniz için tebrik ederim. Ülkemizde çoğu kişi üretmek yerine hazır olanı tüketmeyi tercih ediyor. Konuya gelirsek modüler kasa fikrinizi çok beğendim. Eğer uygun fiyata mesela 300-400 TL bandında modüler bir kasa üretebilirseniz piyasada tekelleşmiş durumda olan CM Master Case Pro 5'e güzel bir rakip çıkarabilirsiniz. Bence şuanlık masa kasaya bulaşmayın. Ülkemizde çok tanınmış bir kasa tipi değil. Çok satacağını düşünmüyorum. Güç kaynağını ise kaliteli ve uygun fiyatlı bir firma ile anlaşıp kasalarınıza monte edebilirsiniz ancak markasını belirtmenizi tavsiye ederim.

Saygılar...

Öncelikle bir şeyler üretmek istediğiniz için tebrik ederim. Ülkemizde çoğu kişi üretmek yerine hazır olanı tüketmeyi tercih ediyor. Konuya gelirsek modüler kasa fikrinizi çok beğendim. Eğer uygun fiyata mesela 300-400 TL bandında modüler bir kasa üretebilirseniz piyasada tekelleşmiş durumda olan CM Master Case Pro 5'e güzel bir rakip çıkarabilirsiniz. Bence şuanlık masa kasaya bulaşmayın. Ülkemizde çok tanınmış bir kasa tipi değil. Çok satacağını düşünmüyorum. Güç kaynağını ise kaliteli ve uygun fiyatlı bir firma ile anlaşıp kasalarınıza monte edebilirsiniz ancak markasını belirtmenizi tavsiye ederim.

Saygılar...

Aslında bizim niyetimiz daha üst seviye kasalara rakip çıkmak.(İnşallah.) Bizim kasamız alüminyum. Bunu tekrar tekrar vurguluyorum çünkü piyasadaki tamamen alüminyum olan kasalar 700 lira civarından başlıyor. Gerçekten işçiliği çok fazla. Kumlamasıydı, eloksalıydı, renk katmanıydı...Çok ciddi işçiliği ve çok güzel görünümü var. Tabiki daha serin, daha sağlam, daha hafifi.
alüminyum.jpg
asil.PNG

Şu anda ATX kasalar için çalışıyoruz. Ama masa tipi kasalar ülkemizde yaygın olmadığı için insanların ilgilenebileceğini düşünüyorum.

İlk etapta güç kaynağı da kullanmayacağız. Çünkü bize çok pahalıya geliyor. Ancak kasalarımızın satışı için Türkiye'deki ithalatçı firmaların biriyle anlaşırsak onların ithal ettiği kaliteli güç kaynakları kullanılabilir.

Önümüzde aşılması gereken çok sıkıntı var. Özellikle tedarik, satış ve bazı parçaların ithalatı konusunda. Aslında yavaş yavaş projeden girişime doğru gidiyor.

Desteğiniz için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Öncelikle;biz; 3000 lira ve üstü sistemleri bile ''Kasa önemli değil.''deyip 60 ila 150 lira değerindeki kasalara toplamaya kalkanlar için değil , '' Kasa bilgisayarın önemli parçalarından biridir, tüm sistemin yapılandırıldığı ve toplandığı yerdir. Ben bu sitemi topluyorum ama topladığım kasa iyi olmalı ki sistem ısınmasın, toz toplamasın, nemden, manyetik alandan doğrudan etkilenmesin, OEM parçaların yerleşimini kolay yapayım, ileride kasayı özelleştirebileyim, güncelleyebileyim .'' diyen ve gerçekten satın aldığı kasayı yıllarca güncel ve modern bir biçimde kullanmak isteyenler için çalışıyoruz.

Makine olayı zaten sıkıntı değil, tabi para varsa.

Söz konusu üst düzey komple alüminyum kasalar olunca satış ve reklam olayı maliyet bakımından sıkıntı oluyor. Örnek veriyorum Mercedes S sınıfı ayarında yerli otomobil üretiyoruz ama onun adı Mercedes olduğu için ve insanlar marka olarak ona daha çok güvendiği için Anadol'a(bize) yeni olduğumuz için önyargıyla yaklaştığı için biz S serisi ayarındaki aracımızı C serisi fiyatına satmaya çalışıyoruz.

Bizde bağlantı noktaları için alet var.

Bizde plastik enjeksiyon makinesi de var. Ancak kasalarımız için asla kullanmayacağız. Bizim kasalarımız piyasadaki üstü ve önü plastik olan, kalınlığı 0.6 mm ile 0.7 mm civarında olan ön tarafı plastik arası ince mesh panelli kasalardan değil. Gerçekten tamamen (şase ve dışı) alüminyum olan üst düzey kasalar üretmeye çalışıyoruz. İnsanlara almasa bile '' Vay be!'' dedirtmeye çalışıyoruz.

Firma olarak sizin bahsettiğiniz türlü basit kasalarla piyasada Çinle rekabet edemeyebiliriz. zaten çok ucuzlar. Onları daha ucuza maledemeyiz.

Tamamen alüminyum üretmeniz sizin için gerçekten yüksek maliyete mal olacaktır. Alüminyumu paneller için kullanmanızı tavsiye ederim. Bağlantı noktaları için olan aletin ismini verir misiniz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı