Yetersiz FPS nedeniyle düşük Hz monitöre geçilir mi?

Hulker933

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, BenQ 2546k 240 Hz monitörüm var. RTX 3060 ekran kartımla Fortnite'da 240 sabit FPS alamıyorum, devamlı dalgalı. Bu yüzden 165 Hz bir monitöre geçiş yapmayı planlıyorum, geçiş yaptığım zaman akıcılığın bozulmasını hisseder miyim? Sizce 240'dan devam mı etmeliyim, 165'e geçiş yapmalı mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bence 240Hz kalın. Para buldukça ekran kartına yükseltme yapın. Başta hata yapmışsınız. Alamayacağınız FPS kadar Hz almışsınız.

Hz düşürmek özellikle bu piyasa koşullarına göre çok mantıksız zamanla sistemi geliştirirsiniz 240 Hz'yi uyguna almış oldunuz.

Geçmek mantıksız olur, yeni bir ekran kartı alana kadar FreeSync Premium ile G-Sync açabilirsiniz.

Görüntü ayarlarından yenileme hızını düşerebilirsin.

Hayır. FPS'nin dalgalandığını söylemiş. Yabi bazen 250 bazen 150 oluyor. Eğer 165'e düşürürse aldığı 250 FPS işe yaramayacak.

Merhaba arkadaşlar, BenQ 2546k 240 Hz monitörüm var. RTX 3060 ekran kartımla Fortnite'da 240 sabit FPS alamıyorum, devamlı dalgalı. Bu yüzden 165 Hz bir monitöre geçiş yapmayı planlıyorum, geçiş yaptığım zaman akıcılığın bozulmasını hisseder miyim? Sizce 240'dan devam mı etmeliyim, 165'e geçiş yapmalı mıyım?

Geçmek yerine G-Sync açabilir veya monitörünü 165'e çekebilirsin :)

144Hz monitörüm var ve genel olarak 120 FPS üstü göremiyorum. 144 FPS görmesem bile akıcılığı hissedebiliyorum.

Monitör değiştirmek yerine Fortnite girdiğinizde 165Hz ayarlayıp girin hocam.

Monitör değiştirmek yerine Fortnite girdiğinizde 165Hz ayarlayıp girin hocam.

Deniyorum hocam oyunun optimizasyonumu sıkıntılı bilmiyorum ama akıcılıgı hissedemiyorum maalesef.

Geçmek yerine G-Sync açabilir veya monitörünü 165'e çekebilirsin :)

Denedim hocam ama maalesef yine FPS sabit olmuyor ya düşüyor ya yükseliyor bu sefer de tuhaf şekilde sistemimdeni sıkıntı yoksa oyundamı çözemedim maalesef.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı