Yetişkin yaşta sivilce problemi

ultimix

Kilopat
Katılım
13 Ocak 2016
Mesajlar
338
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
esnaf
Merhaba.
Yaş 30'un üstünde sivilce problemi geçen sene ortaya çıktı. Daha önce hiç böyle bir sorun yaşamamıştım. Cildiye doktoruna gittim Tetradox verdi iyi geldi. Sonrasında her Tetradox'u bıraktığımda sivilceler yine ortaya çıkmaya başladı. Saç diplerinde, kulak arkasında şimdi de yine yüzümde çıkmaya başladı.

Doktor roaccutane kullanalım dedi ama ben sorunun neden kaynakladığını öğrenmek istiyorum. Bu nedenle ilacı kullanmadan önce dahiliye ve endokronoloji uzmanına görnem istiyorum. Sizce faydalı olur mu? Yoksa direkt ilacı kullanmaya başlamalı mıyım? Böyle bir süreç yaşayan VA r mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, anlıyorum. Ben 41 yaşına geldim. Bazen bende de oluyor. Cildin yağlanması da sebep olabiliyor. Yediklerinize de dikkat edin derim. Doktora gitmeyi de ihmal etmeyin.
 
Öncelikler selamlar,

24 yaşındayım sivilce sorunum pek yoktu ergenliğimde de ama üniversite 2.sınıfta ensemde saçlarımın içinde sivilceler çıkmaya başladı.Bunun için doktora gittim ve bana Sivex Losyon önerdi.Sivilcelerin üzerine sürüp yatıyorsun sabaha da bol suyla yıkıyorsun. Sivilceler belli bir kullanımda geçiyor ama bırakınca tekrar başlıyor. Ayrıyeten antibiyotik kullanımlarında da sivilcelerimin azaldığını sıfırlandığını gözlemledim. Bakteriyel bir durum olduğunu düşündüm. Tekrar doktora gittim ve bana ferah yaşamamı spor yapmamı söyledi. Yani uzun lafın kısası bunun çözümü yok :D
 
ilacı kullanmadan önce dahiliye ve endokronoloji uzmanına görnem istiyorum. Sizce faydalı olur mu?
Evet bilhassa başvurabiliyorsanız endokrinin görmesi yararlı olacaktır.
Ancak doğal bir tavsiye de verebilirim. Alerjisi olmayan sivilce problemi çeken aktarlardan kükürt sabunu almasını haftada en az 2 sefer bununla banyo yapması faydalı olur.
 
Arkadaşlar kilo problemim yok, uzun yıllardır spor yapıyorum zaten yediklerimi de bu ölçüde dikkat ediyorum. Çok daha kötü beslendiğim dönemlerde sivilce problmemim olmadı bende soru işareti bırakan konu bu.
 

Geri
Yukarı