Yetkili Servisin Bilgisayar Şifresini İstemesi

Normalde servise vermeden önce şifreyi kaldırıp, açık olan tüm hesapları kapatmanız gerekiyor.

Bana sorarsanız bu kadar paranoyak olmaya gerek yok. Eğer içiniz rahat etmeyecekse belirli programlarla zararlı tespiti yaparsınız, olmadı kökten formatlarsınız.
Norton Power Eraser yüklü bilgisayarımda. Onunla tarama yapacagım. Önerebileceğiniz başka programlar var ise memnun olurum. Ayrıca bilgisayarda yapılan son işlemleri görüntüleyebileceğim bir yazılım/program tavsiyesine de açığım. İşimi sağlama almak istiyorum.

Norton Power Eraser yüklü bilgisayarımda. Onunla tarama yapacagım. Önerebileceğiniz başka programlar var ise memnun olurum. Ayrıca bilgisayarda yapılan son işlemleri görüntüleyebileceğim bir yazılım/program tavsiyesine de açığım. İşimi sağlama almak istiyorum.
Merhaba. 360 Total Security öneririm,yalnız programı tarama yapıp temizledikten sonra siliniz. Zira bazen bildirim çıkartıyor sinir bozabilir.

Birkaç gün önce bilgisayarımı klavye değişimi için işlek bir yerdeki bir işhanındaki bir tamirciye bırakmıştım ki aynı hatayı ben de yaptım. Bilgisayara BitLocker ile şifreleme yapmış boot menüsü devre dışı bırakmış ve BIOS'a da şifre koymuştum. Hesap şifresi (pini) olmadan bilgisayara giriş yapmak imkansızdı. Diğer klasörlere erişemeyen şifresiz bir kullanıcı açacaktım ki ne de olsa oturum açması gerekmez, açacak olsa da yakınlarda olurum giderim diyerek hesap açmaktan vazgeçtim. 1 saat sonra montajı tamamlamadan önce klavyeyi kontrol edeceğini oturum açması gerektiğini söyledi ben de düşünmeden o an vermiş bulundum. 10 dk sonra makine hazır teslim alabilirsiniz diye aradı, 10 dk sonra da ben zaten oraya ulaşmıştım. 20 dakika çok uzun bir zaman değil ama yine de insan endişe edince önüne geçemiyor.

Siz nasıl kontroller yaptınız, bir sorunla karşılaştınız mı? Benzer bir şey başıma geldiği için deneyiminizi merak ettim.

Birkaç gün önce bilgisayarımı klavye değişimi için işlek bir yerdeki bir işhanındaki bir tamirciye bırakmıştım ki aynı hatayı ben de yaptım. Bilgisayara BitLocker ile şifreleme yapmış boot menüsü devre dışı bırakmış ve BIOS'a da şifre koymuştum. Hesap şifresi (pini) olmadan bilgisayara giriş yapmak imkansızdı. Diğer klasörlere erişemeyen şifresiz bir kullanıcı açacaktım ki ne de olsa oturum açması gerekmez, açacak olsa da yakınlarda olurum giderim diyerek hesap açmaktan vazgeçtim. 1 saat sonra montajı tamamlamadan önce klavyeyi kontrol edeceğini oturum açması gerektiğini söyledi ben de düşünmeden o an vermiş bulundum. 10 dk sonra makine hazır teslim alabilirsiniz diye aradı, 10 dk sonra da ben zaten oraya ulaşmıştım. 20 dakika çok uzun bir zaman değil ama yine de insan endişe edince önüne geçemiyor.

Siz nasıl kontroller yaptınız, bir sorunla karşılaştınız mı? Benzer bir şey başıma geldiği için deneyiminizi merak ettim.

Ben antivirüs programı ile tarama yaptım bir şey çıkmadı, cmd’ye birkaç kod yazmıştım sanırım ama hatırlamıyorum şu anda hangi kodları yazdığımı. Eğer bilgisayarda klavyeyi veya ekranı kaydeden bir uygulama varsa cmd gösterir demişlerdi. Ordan da bir şey çıkmadı. Ekstra bir yazılım yüklemedim. Neyse ki bir sorun da çıkmadı hala kullanıyorum PC’yi. Ben msi yetkili servisine göndermiştim biraz da onun güveniyle format atmadım.

Hocam Kuşadası Casper destek diye bir yer vardı ama her türlü bilgisayarı tamir ediyorlar klavyenin perçinlerini değiştireceklerini söylediler şifre sordular bende ne yapsınlar dedim verdim, sabaha Steam başarım vitrinimde yeni Payday 2 başarımları gördüm. :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı