Ygs-Lys Kaynak önerisi

mertcan102

Kilopat
Katılım
19 Temmuz 2014
Mesajlar
32
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ygs lys için kitap alacağım arkadaşlar fakat ben meslek lisesi çıkışlıyım. Su an üni 1'deyim allaha şükür matematiği biraz öğrendik bu sene ama o kadar kapsamlı değilim tabi geometri, fizik falan hiç görmedim. Coğrafya 1 sene görmüştüm tarihi de çok az gördüm. Türkçem çok iyi sayılmaz ama çokta kötü değil. Güvender 2015 kitapları var.
Lütfen bana kolay anlayabileceğim her ders için konu anlatımlı kitaplar önerir misiniz? Ablamın yanındayım bu sene o da bana anlatıcak fakat o sayısal çıkışlı ve sizce ygs lys birlikte mi götürmeliyim yoksa ygs'yi yaz sonuna kadar bitirip lys'ye mi geçmeliyim ? Nasıl bir yol izlemeliyim ?
ZTV sitesi hala aktif kulanılıyor mu iyi diye görmüştüm o siteyi de. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Hocam ben lise son öğrencisiyim. Bize söylenilen hep şudur; YGS'yi salla, direkt LYS odaklı çalış. YGS konularına da çalış ancak asıl baba konular LYS de ve LYS sorusunu yapan adam YGS!yi de yapar.
Paralelci falan filan olayları var ancak ben şunu gördüm; en sağlam konu anlatımı Körfez ve FEM de var. FEM'in YGS LYS olsun konu anlatımlı kitaplarını tavsiye ederim. LYS matematik için FEM zengin matematik gerçekten sağlam. Pişman olmazsın.
 
Temelin yoksa zor olmayan ve soru çözümlerinin mutlaka olduğu kitapları kullan. Güvenderin çoğu kitabında çözüm yok diye biliyorum. Youtube'da "Hocalara Geldik" adı altında güzel ve kaliteli ders anlatımları yapan hocalar var. ( ZTV'den iyidir. )
 
Benimde MF'den temelim yok. Fem simetri matematik-2 setini aldım. Zengin matematiğide önerir misiniz bu yeterli mi?
Fen için konu anlatımlı hangi yayını önerir siniz?
 
Benimde MF'den temelim yok. Fem simetri matematik-2 setini aldım. Zengin matematiğide önerir misiniz bu yeterli mi?
Fen için konu anlatımlı hangi yayını önerir siniz?
Zengin matematikte şahane konu anlatımı var. Yöntemleri örnekleriyle vermiş, yöntemi ezberle geç. O tip soru gördünmü uygula. Halledemeyeceğin soru kalmaz.
 
Zengin matematikte alıp beraber götüreyim o zaman. Fen için önerebileceğiniz konu anlatımlı yayın var mı temeli olmayan birisi için?
 
Zengin matematikte alıp beraber götüreyim o zaman. Fen için önerebileceğiniz konu anlatımlı yayın var mı temeli olmayan birisi için?
Genelde Simetri öneriliyor , bende simetri alacaktım. Diğer forumlardan biraz araştırınca YGS konu anlatımı yetersiz bulunmuş. Ama yinede FEM den şaşma derim. Başarılar.
 
Temeliniz yoksa FEM moralinizi bozar bulaşmayın derim. Daha kolay kaynaklara yönelin. YGS konularıyla çok oyalanmayın, soruların nasıl yorumlanacağını öğrenin özellikle de fizikte.
Sayısal dersler çalışırken konuyu kitaptan okuyun varsa formülleri bir kağıda çıkarın ve internetten soru çözüm videoları izleyin. İşe yaradığını göreceksiniz.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı