Merhabalar bugün sizlere "YHA" blog girdileri hakkında yakınacağım. Bundan uzun zaman önce de bunu dile getirdim fakat o sıra da başka bir konu altında aynı mesele geçtiği için kapatıldı.
Evet, son zamanlarda technopat forumunda "Konu Dışı" bölümünde çok gereksiz konular türemeye başladı. Bunların türemesinin bir nedeni de çoğu kullanıcının beğeni ve mesaj sayısı kazanması. Yıllardır bu foruma hizmet eden kullanıcıların mesaj/beğeni sayısına birkaç ayda ulaşan kullanıcılar bile...
www.technopat.net
Evet, son zamanlarda technopat forumunda "Konu Dışı" bölümünde çok gereksiz konular türemeye başladı. Bunların türemesinin bir nedeni de çoğu kullanıcının beğeni ve mesaj sayısı kazanması. Yıllardır bu foruma hizmet eden kullanıcıların mesaj/beğeni sayısına birkaç ayda ulaşan kullanıcılar bile türemekte. Forumda cevaplanmayan sorular var iken "Konu dışı" konular sorunların önüne geçiyor. Bunun bir limitlenmesi, denetlenmesi gerekmektedir diye düşünüyorum.
Tabii her konu dışı konuya karşı değilim. Gerçekten faydalı konu dışı konular da mevcut.
Ek olarak YHA hakkında konuşacağım %5'i bile komik değil. Gerçekten Blog'un kelime anlamını bilip blog yazan kullanıcılara haksızlıktır. Forumun kalitesini düşürdüğünü düşünüyorum. Bu benim sanırım ilk "konu dışı" konularımdan.
Moderatörler "YHA" blog girdilerinin kapatmayı düşünüyordu fakat şu anda halen saçma sapan YHA blogları var. Bir şey güldürmüyorsa güldürmüyordur. Kurallar belirlenmeye çalışılsa da konsepti komik değil bir kere. Bunu eleştirmek için de @bilinçli pars kullanıcının dediği mantıksız yazı gibi YHA yazmamıza gerek yok. O işten etkilensek yeterli.
YHA başlıklarını incelerseniz bir çok kullanıcının da hoşuna gitmiyor. Neredeyse en son YHA girdilerinin hepsinin kullanıcı değerlendirmesi bir yıldız ile iki yıldız arasında bir değerde.
Evet saygıdeğer moderatörlerim ve siz değerli kullanıcılar, YHA blog girdilerinin kapatıp yerine daha kaliteli blog girdileri okuyalım diyorum. Benim düşüncem bir an önce kapatılmasından yana, sizin fikriniz nedir?
Ben de Mizah ve Eğlence bölümünün kullanılması gerektiğini düşünüyorum. Bu yüzden YHA blogunu topluluk blogu olmaktan çıkardım. YHA yazarları artık Mizah ve Eğlence bölümünü kullanmalıdır.
@SkyRose kullanısının dediği gibi internette bu tarzda blog yok. Bunun nedeni de konseptin blog tanımına uymaması. Konsept olsa olsa mizah ve eğlence bölümünde geçerli olur. O zaman da güldürmeyeceğine ve gene yaşı küçük kullanıcılar tarafından "Turbox sj" tarzında yazılacağına eminim.
En azından keşke komik olsa hepsi "haha bak adam orda hahaha" tarzında ve bazıları midemi bulandıracak kadar kötü. Yasaklanmasındansa insanların bu kadar berbat ve saçma bir şeyi yapmak istememesini ve o YHA kısmında kimsenin açık olsa da bir şey oluşturmamasını görmek beni daha mutlu eder.
Bence "Mizah ve Eğlence" kategorisine de taşınmamalı. [YHA] tamamen gereksiz bir konsept. Gerçekten konulara bakınca gülüyor musunuz? Sadece blog kalitesini değil, forumun da kalitesini düşürüyor. Tamamen kapatılmalı.