Yılan Zehirli Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

M. Kerem Yılmaz

Hectopat
Katılım
13 Haziran 2018
Mesajlar
46
Biz taklacı güvercin besliyoruz. Babam son günlerde siyah-beyaz veya yeşil-beyaz (odanın ışığı sarı renk zor ayırt ediliyor).
Gördüğünü söylüyor. Biraz kırsal bir alanda yaşıyoruz. Bu yılandan nasıl kurtuluruz ve zehirli mi? (Renginden dolayı zehirli olduğunu düşündük) Önemli olan zehirli olup olmaması. Ve babam sadece gövdesini görmüş yani kafasının üçgen olup olmadığını görmedik.
 
1. Zehirli yılanlarda vücut daha kısadır, anüsten sonra direkt kuyruk gelir.
2. Başının üst kısmında çok sayıda, küçük ve sık dizilmiş pul mevcuttur. Keza sırt pulları da küçüktür ve sık dizilim gösterir.
3. Baş belirgin şekilde bir üçgen oluşturur.
4. Göz bebekleri dikey şekillidir (kısmen elips diyebiliriz)
5. Göz altındaki pullar küçük ve en az 2 sıra halinde dizilim gösterir. Bu 4-5 sıra halinde de olabilir.
6. Anüsten sonra ventral plaklar tek sıra halinde dizilmiştir.

Kaynak: ww.kuark.org

Lakin buradaki özelliklerin çoğunu yakın bir şekilde gözlemlemeniz gerekmekte. Ki yakından gözlemleseniz bile uzman olmanız gerekli. Ve bu tehlikleli olabilir. Zira Türkiye'de bulunan 58 tür yılandan sadece 15 tanesi zehirli. Lakin bir uzmandan yardım almanız gerekmekte.
 
Hayatınız söz konusu bu kadar basit bir şekilde yardım aramanız mantıklı değil biraz. Yetkili yerleri aramanızı tavsiye ediyorum.
zehirli olursa direkt yetkilileri aramak için yazdım.Kuşlarımızın yavrularını öldürüyor ama yemiyor
Bazı babalar "Ben hallederim yeaa." edasıyla hareket edebiliyor. Dikkatli olmanızı önermekten başka bir şey diyemiyorum.
babam turuncu renk 2 yılan öldürmüştü ama buralarda pek zehirli yılan olmaz
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı