Yılbaşında neler yapmayı planlıyorsunuz?

Patlamış mısır, cips, çekirdek, çerez çeşitleri, çay çok güzel olur vallaha mis gibi ortam.
Demi bakkaldan en ucuz cipsler alınmış, hemde bim cipsleri. Çekirdek, fındık fıstık, çerezza olmazsa olmaz. Bide osestürkiye oh oh deyme keyfime saat 00.00 olcak diye bin takla at.

Sen hiç ramazan bayramını kutlayan bir Hristiyan gördün mü? Neyi kutlayacağım ki? Kutlamak için sebep yok zaten yeni miladi yılla beraber yeni zamlar gelir? Zamları mı kutlayayım?

Bence Türkiye'de insanlar Hristiyan bayramı olduğu için kutlamıyor. Elbette dünya üzerinde tanınmasının sebebi Hristiyan'ların bayramı olmasıdır ama öyle bir Hristiyan adeti olmasaydı da insanlar yeni yıla girmeyi kutlarlardı. Türkiye'de kutlanma amacının sadece eğlence ve konsept olduğunu düşünüyorum yani hırıstiyanlıkla bir anlamı yoktur.

Ramazanla kıyaslaman çok saçma çünkü ramazan çok anlamlı bir olay yani yemek yemiyorsun. Kutlaması veya bir albeni durumu yok. İnsanların ( dünyanın ) dikkatini çeken bir bayram gibi gelmiyor.

Bence Türkiye'de insanlar Hristiyan bayramı olduğu için kutlamıyor. Elbette dünya üzerinde tanınmasının sebebi Hristiyan'ların bayramı olmasıdır ama öyle bir Hristiyan adeti olmasaydı da insanlar yeni yıla girmeyi kutlarlardı. Türkiye'de kutlanma amacının sadece eğlence ve konsept olduğunu düşünüyorum yani hırıstiyanlıkla bir anlamı yoktur.
Söyle söyleyeyim mesela Çinliler yılan yılına girmeyi kutluyor, sen kutluyor musun?

Söyle söyleyeyim mesela Çinliler yılan yılına girmeyi kutluyor, sen kutluyor musun?

Ne alaka?

Mesela yılbaşı deyince çam ağaçları, kar, müzikler, noel baba kostümler, hediyeleşmeler, süslemeler, oyunlar ve eğlence var.

Ramazan deyince, camii (ezan sesi), büyük aile sofraları, oruç tutmak ve şükür etmek. Belki burada daha eklenecek özellikler vardır aklıma gelmedi lütfen dinsiz diye linçlemeyin. :D

Şimdi müslümanlıkla alakası olmayan birisinin neden Ramazan Bayramı dikkatini çeksin? Veya o dediğin yılan olayı ilk defa duyuyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı