Yılbaşını Kutlamayan İnsanlar

Siz Yılbaşı kutluyor musunuz?

• Evet.

Oy: 66 41,5%
  • Hayır. (Nedenini belirtiniz.)

Oy: 93 58,5%

• Oy verenlerin toplamı
    159
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kutlarız. O gün de eğlenmek için bahanemiz yeni yıl oluyor işte, maksat bir araya gelip, sohbet etmek, görüşmek, eğlenmek.

Kutlamayan da kutlamaz, saygım sonsuzdur. Tarih değişse de sonuçta standart gün der kutlamaz, sevmiyordur kutlamaz. Başkasına karışmadıkça bir problem yok. Ancak Noel ile karıştırılması her ne kadar beni ilgilendirmese de, cidden saçma. Zira tarihler ve amaç farklı, biri aslında bir doğum günüyken diğeri yeni bir yıl, aslında çok farklı.

Kutlamak yerine bu yol yaptığım hataları düşünüp diğer yıl yapmak istediğim hedeflerimi belirlerim sadece bu bu tür etkinlikler bana göre değil asosyal bir adamım ve beni rahatsız etmiyor doğum günü gibi etkinliklerde yapmıyorum.

Sevgililer günü diye Aziz valentine gününü kutlayan, 1 Nisan diyerek Müslüman katliamını kutlayan müslümanlardan yılbaşında da hristiyanlara ve bizden nefret eden cani katil insanlara özenerek "Milli kumar kampanyası"na aldanarak bilet alıp hindi kesip yılbaşı kutlamalarına da bir şey diyemiyorum maalesef. Müslüman biraz araştırır ve akıllı olur, fakat öyle içi boş bir müslümanlık yaşıyoruz ki, Doğu Türkistan'da kardeşlerimiz katledilirken biz burada huzurlu şekilde evimiz de yan gelip yatarken Mübarek insanların yaptığı Camiilerimiz bomboş kalıyor. Şimdi linç yiyeceğimi de bilsem bu yazıyı buraya yazmakla mükellefim ben. İster noel ister yılbaşı, batılı kesime özenmek ve haramın içine bulaşmak batmak varsa o kutlamalarda, benim fikrimdir ben yokum o kutlamada. Ha nasıl kutlandığını'da biliyoruz az çok görüyoruz.

Ha İsteyen kutlasın ben bir şey demiyorum kişisel hayatı yaşayış biçimi Allah hidayet selamet versin der geçerim. Ama ben müslümanım diyen bir kişinin bu gibi şeylere kanmamasını şiddetle tavsiye ediyorum kardeşim. Diğerlerine Allah selamet versin zaten adam günahmış harammış takmıyor.

Güzel demiş Necip fazıl üstat:

"Aman efendim aman!
Galiba âhir zaman.
Manzarası yurdumun
Tufan gününden yaman!"

Ey bu vatan gençleri! Frenkleri taklide çalışmayınız. Âyâ, Avrupa'nın size ettikleri hadsiz zulüm ve adâvetten sonra, hangi akılla onların sefahet ve bâtıl efkârlarına ittibâ edip emniyet ediyorsunuz?
-Said Nursi (R.A)
Müslüman bir ülke değiliz biz, laik bir ülkeyiz. Kimin kutlayıp kutlamadığı sen dahil hiçbir insanı ilgilendirmez. Doğu Türkistan için camileri doldurup, tüm gün dualar edip ve bu tür kutlamaları engelleyerek kurtaramazsın. "Günahmış harammış takmıyor" her şey bitti bir tek bir insanın yılbaşını kutlayıp kutlamadığı kaldı zaten değil mi? İsteyen kutlasın ben bir şey demiyorum deyip üstü kapalı alt satırda sözler paylaşmana yorum yok bile.

Yeni yıla başlamananın neyi anormal. Her ay yeni ay geldi diye kutlama falan mı yapıyorsunuz. Zamanın geçmesi o kadar hoş bir şey değil bence.
Hayır kutlamanın mantıklı yanı yok, bir de savunuyorlar ya çok garip. Dini açıdan bakmıyorum, sadece neden 2019 yerine 2020 yazacağız diye kutlama yapıyorsunuz? Sıradan bir gün/geceden farkı ne?

Cipsin zararsız olduğunu söyleyebilirim. PepsiCo ile geçmişim var. Üretimin içini biliyorum zararlı diyebileceğiniz tek şey her dakika cips yerseniz yağlanmak olacaktır. Aklınıza bir şey takılıyorsa konu açın oradan devam edelim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı