Yılbaşını Kutlamayan İnsanlar

Siz Yılbaşı kutluyor musunuz?

• Evet.

Oy: 66 41,5%
  • Hayır. (Nedenini belirtiniz.)

Oy: 93 58,5%

• Oy verenlerin toplamı
    159
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bugün aramızda başta Antalya, Bodrum olmak üzere bir çok yerlerde gerek vatandaş gerek kalıcı olarak ikamet eden azımsanmayacak kadar yabancılar yaşıyor. O turistik yerlerdeki dükkan sahiplerinin bir kısmının ve çevresinin karşı oldukları noel eşyalarının çoğunu yine o yabancılar alıyor. Madem noele karşısınız Türklerin yılbaşı kutlamasına karışana kadar gidin turistik yerlerdeki noel eşyası satan yerlere karışın. Adamlar dini anlamda burada ülkelerindeki kadar rahat yaşasın sonra Türkler bir kısmı şöyle böyle de.

Ne boş konu oldu ya Noel ile yılbaşı birbirine girdi kutlamak istiyen kutlar istemeyen kutlamaz.

İsteyen kutlar isteyen kutlamaz. Buraya kadar tamam. Ancak hristiyan olmayanların bilinçsizce ve cahilce bir şekilde hristiyanların bayramını hristiyanlar gibi kutlaması trajikomik geldiği için bu noktaya takılıyoruz. Dini ve kültürel yozlaşmalardan ve asimilasyonlardan tabiki rahatsızlık duyacağız çünkü ortada düzeltilmesi gereken bir bozukluk ve eğitilmesi gereken bir toplum var. Sözde müslümanların kafaya noel baba şapkası geçirip ortalıkta soytarılık yapması hoş bir manzara mı? Bir buna gülerim bir de Amerika'yı protesto etmek için iPhone kırap dolar parası yakanlara. Çünkü aynı tarzda kişilerin aynı kafa ve mantığı.

Buraya ne yazarsanız yazın, yılbaşı gecesi havai fişekler patlayacak ve insanlar eğlenecek. Benim şahsen kutlayacak imkanım yok. Ama havai fişekleri izleyip hayal kurabilirim.

Sen desen ne olur Allah mısın kardeşim sen? Sanane yahu elalemin dininden? Adam put dikmiş evinde belki puta tapıyor. İslamda yeri yokmuş. Nickin Thor gelmişsin fetva veriyorsun burada. Bak konuşturma beni daha fazla.
Konuşsana ne diyeceksin çok merak ediyorum.Neyse,sözde yine sen haklı olacaksın biz çomar olacağız bıdı bıdı .Geç
Eminim ki burada kimse dine karşı değil, bende değilim. Bazılarının yaptığı iğneleyici ya da atıflar fitili gerçekten ateşleyebiliyor, atıfta bulunmadan iğnelemeden "Ben inançlı biri olduğum için kutlayamam ama diğer kutlayanlara saygı duyarım kendi tercihleri" derse, kimse bu yorumu yapan birine karşı çıkmaz ama durum böyle olmayınca bazıları fitili ateşliyor gerçekten.
Noeli kutlamıyoruz diyoruz . Çomar oluyor yobaz oluyoruz hemen.Etiketi pat diye yapıştırıyorlar.

Elinde gavurun telefonu, bilgisayarı sattıkları her şeyi alıyor tepe tepe kullanıyor. Yıl başı mı? Tövbe haşa. Nick Thor. Valhalla'dan geliyor. Gelde çıldırma.
Düzeltme: Bu vallaha diye okumazsa bende bir şey bilmiyorum.
Geç dalganı saygısız eğitimsiz insan.
Sen gerekeni yapmışsın cevap vermeme gerek yok sanırım.
Zeki mi sanıyorsun kendini? Boş yapmaktan başka bir şey yaptın mı sabahtan beri?
Bugün aramızda başta Antalya, Bodrum olmak üzere bir çok yerlerde gerek vatandaş gerek kalıcı olarak ikamet eden azımsanmayacak kadar yabancılar yaşıyor. O turistik yerlerdeki dükkan sahiplerinin bir kısmının ve çevresinin karşı oldukları noel eşyalarının çoğunu yine o yabancılar alıyor. Madem noele karşısınız Türklerin yılbaşı kutlamasına karışana kadar gidin turistik yerlerdeki noel eşyası satan yerlere karışın. Adamlar dini anlamda burada ülkelerindeki kadar rahat yaşasın sonra Türkler bir kısmı şöyle böyle de.
Daha yılbaşı diyor yarabbim kafamı duvarlara sürtecem ya.

Konuşsana ne diyeceksin çok merak ediyorum.Neyse,sözde yine sen haklı olacaksın biz çomar olacağız bıdı bıdı .Geç

Noeli kutlamıyoruz diyoruz . Çomar oluyor yobaz oluyoruz hemen.Etiketi pat diye yapıştırıyorlar.
Eğer körü körüne inancına bağlıysan yobazsın, yobazın tam kelime anlamı da bu. Kendi dininizden olmayan, farklı görüşlere sahip olan, haram/yasak gördüğünüz şeyleri yapıyor diye tüm insanlara kafir, cehennemlik, kötü insan yaftasını da pat diye yapıştırmıyor musunuz? Yobaz kavramı bunların yanında hiçbir şey kalıyor.

Eğer körü körüne inancına bağlıysan yobazsın, yobazın tam kelime anlamı da bu. Kendi dininizden olmayan, farklı görüşlere sahip olan, haram/yasak gördüğünüz şeyleri yapıyor diye tüm insanlara kafir, cehennemlik, kötü insan yaftasını da pat diye yapıştırmıyor musunuz? Yobaz kavramı bunların yanında hiçbir şey kalıyor.
Farklı görüşlere sahip diye kimseye kafir cehennemlik vs demedim arkadaşım. Aşırı dinci değilim sadece normal seviyede müslümanım. Farklı görüşlere açığım eğer mantıklıysa. Yobaz da değilim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı