Hocam başlık yanlış olmuş yıldırım ve şimşek farklı şeyler. Sözü edilen şey bulutlar arası geçen binlerce watt elektron yükü yıldırımdır. Yere çarparsa şimşek olur. Yıldırımın size bir zararı yoktur.
Kardeşim çok iyisin ama tam tersi maalesef. Şimşek bulutlar arasında olur yıldırım düşer.
 
Genel de bu yıldırım düşmelerin de televizyonlar hasar görüyor maalesef. Tek çözümü akım korumalı priz olabilir ama binanız daki elektrik hattı çok eski ise bir işe yaramıyor maalesef. Ama akım korumalı priz kesinlikle her evde her pc de olmalı. Psu markanız ne olursa olsun bence akım korumalı prizden güç alın.
 
Genel de bu yıldırım düşmelerin de televizyonlar hasar görüyor maalesef. Tek çözümü akım korumalı priz olabilir ama binanızdaki elektrik hattı çok eski ise bir işe yaramıyor maalesef. Ama akım korumalı priz kesinlikle her evde her PC de olmalı. PSU markanız ne olursa olsun bence akım korumalı prizden güç alın.

Hocam nasıl televizyon bozuluyor sadece benim evdeki bilgisayarımın anakartı yandı 2 ayrı PC'lerin ise Ethernet kartları yandı ve modem de bozuldu 2015 yılında oldu bu olay.
 
Hocam nasıl televizyon bozuluyor sadece benim evdeki bilgisayarımın anakartı yandı 2 ayrı PC'lerin ise Ethernet kartları yandı ve modem de bozuldu 2015 yılında oldu bu olay.
Tek televizyon bozuluyor demedim hocam genel de televizyonlar hasar görüyor. Tabii ki sizin başka aletleriniz de hasar görebilir. Televizyonlar dayanıksız üretiliyor bu yıldırım düşmelerine maalesef. Bilgisayarınız daki PSU'yu hatırlıyor musunuz?
 
Her binaya paratoner koyulup o paratonere düşen elektriği toprağa aktaran bir sistem olmalı. Bina yönetmenliğine yazılmalıdır.
 
Tek televizyon bozuluyor demedim hocam genel de televizyonlar hasar görüyor. Tabii ki sizin başka aletleriniz de hasar görebilir. Televizyonlar dayanıksız üretiliyor bu yıldırım düşmelerine maalesef. Bilgisayarınızdaki PSU'yu hatırlıyor musunuz?

Casper yani direkt kasa alındığı zamanki kendi PSU'su, diğerleri ise BROSS markaydı direkt kasanın içinde gelen güç kaynağı.

Güç kaynakları şuan halenda çalışıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı