Yıldırım düşmesi sonrası bilgisayar açılmıyor

onurko93

Megapat
Daha fazla  
Geceleyin bilgisayarı açık bırakmıştım, sık sık bırakırım böyle. Istanbul'a yağan yağmuru, gök gürültüsü ve şimşekleri biliyorsunuz gece yağmur yağdıktan sonra mı artık ne olduysa şu an bilgisayarı açamıyorum. Modem de bozulmuş o da çalışmıyor ama aynı prize bağlı monitör, acces point, şerit LED, laptop adaptörü çalışıyor.

Anakartın güç ışığı yanıyor ama ne yaptıysam çalıştıramadım. BIOS pilini söktüm taktım olmadı. 15 yıldır PC kullanırım ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de olmuştu, bizim binanın çatısına yıldırım düşmüştü. Apartmandaki prize takılı bütün cihazlar bozulmuştu. Maalesef tamir ettirmekten başka çareniz yok. Ettiremiyorsanız ürünleriniz çöp olacaktır.

Güç kaynağım yeni ama ya Evga B3 450w güç kaynağı kaliteli diye aldık ama ilk şeyde fos çıktı iyi mi.

Daha önce OCZ ZS 650W kullandım 6 sene felan tık demedi güç kaynağı.

Aynı prize bağlı cihazlar bozulmuş demişsiniz. Bilgidayardan yanık kokusu geldiyse güç kaynağı yanmıştır. Koku yoksa büyük ihtimal priz bozulmuştur.

Aynı prize bağlı cihazlar bozulmuş demişsiniz. Bilgidayardan yanık kokusu geldiyse güç kaynağı yanmıştır. Koku yoksa büyük ihtimal priz bozulmuştur.
Güç kaynağında çıktı sorun.

Anlamadığım OCZ ZS 650w markalı güç kaynağını 5 sene ne yıldırımlar gördü bişey olmadı ama bunu satıp yerine aldığım Evga 450w B3 güç kaynağı 3. ayında ilk yıldırımda cortladı ona anlam veremedim. Evga evga dediler gözümde değeri düştü resmen

Benim de Tp-Link TD-W9970 evin yakınına düşen yıldırım sonrası ışıkları yanmaz oldu ve bozuldu. Işıkları yanıyor ama modem işlev görmüyor. Eve türk telekomdan ekip gelip bağlantının olduğunu sorunun modemde olduğunu söyledi.

Sizlere tavsiyem yağmurlu havalarda elektronik cihazlarınızı özellikle böyle hassas olanları prizden kesinlikle çekin. Çünkü tunçmatik akım koruyuculu prize takılıydı ama maalesef işe yaramadı.

Akım koruyucu yalan dolan bende de akım koruyucuya bağlıydı ama işe yaramadı. Güç kaynağımda kaliteli Evga ama şans işte.

Güç kaynağı kaliteli olmasaydı bilgisayarda sıkıntı çıkabilirdi kimse bilemez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…