Yıldırım düşmesi sonrasında Ethernet çalışmıyor

serdar611

Megapat
Daha fazla  
Yakın tarihte evin çok yakınlarına düşmüş gibi hissettiren bir yıldırım sesi duydum. Elektrikler gitmese de internet gitti. Kasaba tarzı ADSL teknolojili bir yerde yaşıyorum. Modemi farklı adaptörlerle denedim fakat sanırım yanmış, en azından elektrikçi o sırada takılı olan adaptöre voltmetre tarzı bir şeyle bakıp durum vahim dedi. Ardından eski modemimi taktım ve bilgisayara aynı Ethernet kablosu ile bağladım, fakat hiçbir şey bağlamamış gibi kaldı sistem. Kabloda sorun olmadığını televizyon ile test ederek öğrendim. Sorum şu;

Bilgisayarın Ethernet'i hariç çalışmayan herhangi bir portu veya aksamı yok.(Ethernet portuna kablo taktıktan sonra yanındaki ışık dahi yanıyor) bu kartın( BIOSTAR MP-650MP-E Pro) Ethernet ile alakalı aksamı yandıysa kartımı göndereceğim yetkili servis garanti kapsamı altında görme ihtimali var mı?

Türk Telekom'dan tazminat benzeri bir talepte bulunmam mümkün mü? (modem ve anakart)

Başına daha önce gelen varsa veya bir fikri olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

ADSL altyapılar telefon hattından çekilir. Evinizin çevresinde aynı internet sorunu yaşayan var mı sordunuz mu? Çevrenizdeki ahşap direklerin yanmış ya da üstündeki kabloların kopmuş olduğunu gördünüz mü?

ADSL altyapılar telefon hattından çekilir. Evinizin çevresinde aynı internet sorunu yaşayan var mı sordunuz mu? Çevrenizdeki ahşap direklerin yanmış ya da üstündeki kabloların kopmuş olduğunu gördünüz mü?

Pek iletişimimiz yok maalesef, yanmış kablo vesaire görmedim ancak son 1 haftadır ADSL kabloların üzerinden sallandırıldığı elektrik direkleri demir olanlarıyla değiştirilmek üzere işlem halindeydi. Yerde yeni demir olanlar duruyor ve sırayla eskisi kaldırılıp yenisi konuyordu. Fakat bahsettiğiniz gibi bir kablo yanığı görmedim, kaldı ki modemim yandıktan 15 dakika sonra yeni taktığım modem doğrudan çalıştı.

Vay canına hocam. Emin misiniz?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı