YKS 2023'e kaç kişi girer?

• TYT'ye 3 milyon 243 bin 425 aday.
  • AYT'ye 2 milyon 56 bin 512 aday.
  • YDT'ye de 168 bin 430 aday.
Sınavlara başvuru sayısı sanırım böyleydi. Aşağı yukarı aynı olur, değişen çok bir şey olmaz.

Sizce bu sene de katılım rekor kırar mı? İnanılmaz yığılma oldu geçen sınav. Bu sene elemek için matematiğe yüklenirler gibi.
Yığılma her sınav oluyor aslında. Her sene de bunun haberini yaparlar. Bu sefer yüksek puanlarda da yığılma görülmesi tuhaftı, o yüzden çok gündem olmuş olabilir. 2021'de de 30k ile 90k arası çok sağlam yığılma olmuştu sayısalda.

TYT'de matematikten zorlanmayı bekleyin. Bir sene matematik bir sene Türkçe zorlarlar. Bu sene Türkçe idi.

Katılım sayısı bu sene 3.5 milyonu geçmez. Abartı bir mezun sayısı yok, gelecek yeni dönem de eskisine göre kalabalık değil.

Asıl yoğunluk bu sene değil de 2024'te olacak. O dönem 1.5 ya da 2 milyondu diye hatırlıyorum. İyi üniversitelerde kontejyan arttırılmayacağından yüksek puanlarda sıkıntılar yaşanacak bence.

Sayının artmasına ya da azalmasına takılmayın. Düzenli çalışın.

3.5 milyon civarı olur gibi geliyor. Siz bunlara takılmadan derslerinize düzenli çalışın. Her sene sürprizler oluyor çünkü bu sınavda. Kimse ne olacağını tam bilemiyor. Ama düzenli çalışan her zaman önde oluyor.

Bu sene 2 yıllık üniversiteye başlayacağım 2.yılımda yeniden YKS'ye hazırlanmayı düşünüyorum acaba ben 2.seneye başlarken falan sınav sistemi değişir mi ona göre ders seti falan almak istiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı