YKS 2024 için kaynak önerisi

189454

Kilopat
Öncelikle herkese sınavdan dolayı geçmiş olsunlarımı iletiyor ve soruma geçiyorum :).

Bu yıl sayısalda 51K sıralama ile mezuna kaldım (Aslında bu durumun en büyük sorumlusu, AYT Fen'de dikkatsizlikten dolayı yanlış yaptığım sorular. Ancak bu kısmı atlayalım :)). Sizden kaynak önerisi talep ediyorum (şu anlık TYT için, Eylül'ün ortasında da AYT için sorarım). Net bandım YKS'de 95, çıkmış sorular - kurs denemelerinde 90 - 99.75 arasındaydı.

Şimdiden teşekkür ederim 😇.

90 üzeri yapıyorsanız seri denemeler ile devam edebilirsiniz. Çözdüğünüz denemelerde eksik olduğunuz konuları görüp ona göre çalışırsınız.

Konu anlatımı için Fragman Yayınları'nın 100 TL'ye TYT seti var. Ucuz olduğu için merak edip aldım ve fena değil gibi duruyor. Göz atabilirsiniz, zaten 100 lira pek bir şey etmiyor günümüzde.

Ayrıca en zayıf gördüğünüz dersiniz hangisi? Detay verirseniz ona göre de kaynak önerebiliriz.

Ayrıca en zayıf gördüğünüz dersiniz hangisi?
Hocam sanırım Sosyal Bilgiler.

Aslında benim düşündüğüm kitaplar şunlardı, sizce nasıl?

Türkçe + Dil Bilgisi = ÜçDörtBeş Yayınları TYT Türkçe

Matematik = Orijinal (Zaman kalırsa, 3D'ye geçeceğim)

Geometri = Orijinal ve 3D

Fizik = ÜçDörtBeş

Kimya = ÜçDörtBeş (Bundan tam emin değilim)

Biyoloji = 3D

Sosyal Bilimler = Konu Özeti + Branş Deneme

@189454 Biyoloji için Biyotik yayınlarını önerebilirim, orta zorlukta bir kitap ama oldukça kaliteli. Zor kaynaklar hakkında bilgim yok ama 3D kaliteli bir yayındır.

345'in TYT kimya ve fizik kitapları güzel. Matematik için yaptığınız tercihler de yerinde ancak 30 netin üstündeyseniz direkt deneme de çözebilirsiniz.

Dil bilgisi için hem 345 hem Bilgi Sarmal var bende. Bilgi Sarmal bir tık daha iyi bence ama size kalmış, ikisi de kaliteli kitaplar.

Paragraf için kendinize güveniyorsanız Limit Kronometre, orta seviyedeyseniz 345 Sıfır Risk öneririm. Türkçe netiniz 25 üzerindeyse (ki büyük ihtimal öyledir) direkt deneme çözmenizi tavsiye ederim. Bilgi Sarmal'ın TYT Türkçe denemeleri orta seviye için idealdir, başlangıçta alınabilir. Ardından 345 veya Apotemi çözebilirsiniz.

Düzenleme: Ben 2 ayda 345 Sıfır Risk Paragraf ve Apotemi Paragraf bitirip direkt denemelere geçtim, dil bilgisi için de Rüştü Hoca izleyip Bilgi Sarmal çözdüm. 25 netten 35-40 net yapıyorum şu anda. Dil Bilgisi için öyle fazla yüklenmeye gerek yok, orta seviye bir kitap alıp %70'ini bitirseniz bile yeterli.

Sosyal denemeleri için Bilgi Sarmal tam ayarında, tavsiye ederim.

Coğrafya konu anlatımları için Coğrafyanın Kodları izleyin mutlaka. Her yıl soru tutturuyor ve anlatımı iyi.

Son düzenleme:
@RPM, paragraf olarak envai çeşit kitap bitirdim. Limit kronometreyi çözdüm, ondan çok çok daha zor olan 3D Simülasyon Denemeleri'ni de bitirdim.

Biyoloji olarak Biyotik ve Palme'yi bitirmiştim, sanırım son olarak zor olduğundan ümit ettiğim 3D kaldı.

O halde Fizik - Kimya için ÜçDörtBeş alayım (Zaman kalırsa 3D'lere geçerim).

Dil Bilgisi + Paragraf olarak ÜçDörtBeş'i alayım, daha sonra 3D'ye geçerim.

Sosyal olarak Bilgi Sarmalı vardı, pek çözemedim. Şimdi bitirebilirim, Coğrafya'nın Kodları ile birlikte...

Eksik bi'şey var mı, 1 aydır deneme çözmüyorum. Kaç nette olduğum hakkında emin değilim. En azından TYT'den 1'er kaynak bitirip, o şekilde tekrar branş denemelerine başlamayı düşünüyorum (Bir yandan 2. kaynaklara geçerim)...

Düşünceniz nedir, bu arada teşekkür ederim 😇.

@189454 YKS ayarında birkaç genel deneme çözüp seviyenizi görmeniz iyi olur. Ona göre karar verirsiniz.

Limit Kronometre kitabını bitirdiyseniz 345'in paragrafı çerez gibi gelecektir. Bence onu almasanız da olur. Yine de kaliteli bir kitaptır, Türkçe denemesi yerine isterseniz çözebilirsiniz.

Eksik bir şey göremiyorum. İyi çalışmalar. :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı