YKS için mezuna kalmak

Ali002

Femtopat
Daha fazla  
"12. sınıf meslek lisesi öğrencisiyim. Bir sene mezuna kalacağımı netleştirdim. Bu sene çok sağlam bir TYT altyapısı oluşturmak istiyorum. Hedefim sayısalda 50k yapmak. Okumak istediğim bölüm bilgisayar mühendisliği. Ne yapmam gerek? Mezuna kalsam olur mu? Bu sene TYT ile AYT yapabilir miyim? 140 puan barajı veya bu devirde okumak mantıklı mı?"

Son düzenleyen: Moderatör:
Okumak tabii ki iyidir hedefinden şaşma. TYT de çok iyisen AYT başla eğer değilsen bu sene sınava kadar TYT kas AYT azar azar yap. Sınava gir başaramazsan seneye bir daha dene. TYT biteceği için AYT kas. O sırada internetten bilgisayar mühendisliği için ders al ikisini aynı ayna yapabilirsin. TYT eksik tutma deneme yap sürekli. AYT'de de sürekli deneme yap. Boş zamanında internetten bölüm dersleri yap başarılı olursun.

Mezuna kalma mentali ile sınava girmek çok da mantıklı değil. Kendini şimdiden 50k hedefi koymuşsun. Hedefin elinden gelenin en iyisini yapmak olmalı. Bilgisayar mühendisliğini kesin istiyorsan ona bir şey diyemem.

Yks için değil Kpss için çalıman daha mantıklı. Bölümün ne bilmiyorum ama kendini geliştir ve meslek lisesinde okumanın kıymetini bil bence.

Mezuna kalma mentali ile sınava girmek çok da mantıklı değil. Kendini şimdiden 50k hedefi koymuşsun. Hedefin elinden gelenin en iyisini yapmak olmalı. Bilgisayar mühendisliğini kesin istiyorsan ona bir şey diyemem.
Bende az çok mezuna kalıcam kafasıyla girdim ve çalışmamı olumsuz etkilemedi açıkcası ama mezun senesi zor ilk başlarda güzel geliyor tek başına halletmek ama gerçekten mental olarak zor

"12. sınıf meslek lisesi öğrencisiyim. Bir sene mezuna kalacağımı netleştirdim. Bu sene çok sağlam bir TYT altyapısı oluşturmak istiyorum. Hedefim sayısalda 50k yapmak. Okumak istediğim bölüm bilgisayar mühendisliği. Ne yapmam gerek? Mezuna kalsam olur mu? Bu sene TYT ile AYT yapabilir miyim? 140 puan barajı veya bu devirde okumak mantıklı mı?"

Dostum bu dönemde üniversite okumak bana mantıksız kalıyor okusanda biliyorsun ki kendi alanın için kalıcı iş bulamıyorsun önü ne kadar açık olsa da bende meslek mezunuyum ve makine ressamlığı bölümünü okudum şu an mezuna kaldım sana tavsiyem bölümünle ile ilgili işlere girip oralarda yükselmen senin için daha iyi olabilir ya da TYT ile kendi bölümün ile alakalı okuyup direk iş hayatına girmen daha iyi olur.

Dostum bu dönemde üniversite okumak bana mantıksız kalıyor okusanda biliyorsun ki kendi alanın için kalıcı iş bulamıyorsun önü ne kadar açık olsa da bende meslek mezunuyum ve makine ressamlığı bölümünü okudum şu an mezuna kaldım sana tavsiyem bölümünle ile ilgili işlere girip oralarda yükselmen senin için daha iyi olabilir ya da TYT ile kendi bölümün ile alakalı okuyup direk iş hayatına girmen daha iyi olur.

Bu devirde bence sağlık alanında okumak dışında diğer her şey mantıksız çoğu şey artık yapay zeka destekli ya da makinelişiyor ama üniversite okumak istiyorum çünkü lise hayatım çok sıkıcı geçti üniversite de çevre yapmak istiyorum ha tabii kazanıp okumamazlık yapmayacağım yani üniversiteler baktım 150 bine kdr güzel şehirlerde üniversite var diyebilirim tabii oranın mezunun da ne çıkar bilmem ama benim okuyacağım bölümde olay tamamen kendini geliştirmek bende bildikleirmin üstüne katmayı düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı