YKS için ne yapacağımı bilmiyorum

mahrieternal

Centipat
Sayısaldan hazırlanıyorum temelim zayıf. Rehber matematiğin sıfırdan matematik kampını izliyorum şimdilik ama nasıl program hazırlanır, hangi derse nasıl çalışmalıyım nasıl tekrar yapmalıyım, hangi derse kaç saat çalışmalıyım kaç saat konu anlatımı, soru çözümü olacak hiç bilmiyorum. Bazı rehberlik videoları izledim ama kafam daha çok karıştı Ne tavsiye edersiniz? Hedefim sayısal 100K.

Öncelikle tavsiyem rehber matematik izlememeniz kaynaklardaki sorularla alakası olmayan bir şekilde işliyor dersleri tonguçun matematik versiyonu gibi.

Birkaç sene önce YKS defterini kapatan ve hedeflediğiniz sıralamaya ulaşmış biri olarak birkaç öneri verebilirim naçizane.

1- Matematik: Mert Hoca / Fizik: VIP Fizik / Geometri: Kenan Kara / Biyoloji: Dr. Biyoloji / Kimya: Benim Hocam / Türkçe: Rüştü Hoca / Coğrafya: Yavuz Tuna / Felsefe: Benim Hocam / Kalan dersler fark etmez. Bu kanalları takip ederek amacınıza ulaşabileceğinizi düşünüyorum. Hepsi alanında bence en iyi öğretmenler.

2- Temelin zayıf olduğu düşünülüyorsa da bu kanallardan ilerlenmeli. Eğer cidden ağır geliyorsa farklı bir kanal arayışına geçilmeli. Durduraksız çalışılmalı ve haftanın 1 günü "hafta tekrarına" ayrılmalı. TYT'de 80 net üstüne çıkılmışsa soru bankası bırakılmalı ve alan denemelerine yoğunluk verilmeli.

3- Yetişmeyecek, yapamıyorum gibi bahanelere düşülmemeli. "overthink" durumuna geçilmemeli. Çünkü icraat olmazsa düşünceler peşimizi bırakmaz.

4- Günde 4 dersten fazla ders çalışılmamalı. Kaç saat çalışıldığına değil ne kadar videonun, testin, konunun hakkıyla bitirildiğine bakılmalı. Sosyal medya bırakılmalı. Kafa dağıtmak için film-spor-uyku üçgeni takip edilmeli.

5- Sınav gününe kadar olabildiğince bu senaryo devam ettirilmeli. Yolun uzun ama aynı zamanda kısa olduğu da akıldan çıkarılmamalı.

Başarılar dostum..

Birkaç sene önce YKS defterini kapatan ve hedeflediğiniz sıralamaya ulaşmış biri olarak birkaç öneri verebilirim naçizane.

1- matematik: Mert hoca / fizik: VIP fizik / geometri: Kenan kara / biyoloji: Dr. Biyoloji / kimya: Benim hocam / Türkçe: Rüştü hoca / coğrafya: Yavuz tuna / felsefe: Benim hocam / kalan dersler fark etmez. Bu kanalları takip ederek amacınıza ulaşabileceğinizi düşünüyorum. Hepsi alanında bence en iyi öğretmenler.

2- temelin zayıf olduğu düşünülüyorsa da bu kanallardan ilerlenmeli. Eğer cidden ağır geliyorsa farklı bir kanal arayışına geçilmeli. Durduraksız çalışılmalı ve haftanın 1 günü "hafta tekrarına" ayrılmalı. TYT'de 80 net üstüne çıkılmışsa soru bankası bırakılmalı ve alan denemelerine yoğunluk verilmeli.

3- yetişmeyecek, yapamıyorum gibi bahanelere düşülmemeli. "overthink" durumuna geçilmemeli. Çünkü icraat olmazsa düşünceler peşimizi bırakmaz.

4- günde 4 dersten fazla ders çalışılmamalı. Kaç saat çalışıldığına değil ne kadar videonun, testin, konunun hakkıyla bitirildiğine bakılmalı. Sosyal medya bırakılmalı. Kafa dağıtmak için film-spor-uyku üçgeni takip edilmeli.

5- sınav gününe kadar olabildiğince bu senaryo devam ettirilmeli. Yolun uzun ama aynı zamanda kısa olduğu da akıldan çıkarılmamalı.

Başarılar dostum.

Peki hangi konu için kaç soru çözmeliyim? Yani kitaptaki konunun testlerini bitirince mi öteki konuya geçmeliyim?

Peki hangi konu için kaç soru çözmeliyim? Yani kitaptaki konunun testlerini bitirince mi öteki konuya geçmeliyim?
Konunun zorluğuna göre değişir. Kolay konularda 100 soruya kadar tamamken zor konularda 200ü bulmamız gerektiği de oluyor. Konuyu genel anlamda anlayıp, soru bankasında bir testte en fazla 2 boş olacak şekilde kendimizi geliştirirsek diğer konuya geçebiliriz gibi gibi. Bundan sonrasına yoldayken karar verilmesi gerekiyor.

Konunun zorluğuna göre değişir. Kolay konularda 100 soruya kadar tamamken zor konularda 200ü bulmamız gerektiği de oluyor. Konuyu genel anlamda anlayıp, soru bankasında bir testte en fazla 2 boş olacak şekilde kendimizi geliştirirsek diğer konuya geçebiliriz gibi gibi. Bundan sonrasına yoldayken karar verilmesi gerekiyor.

Anladım. Kaynak olarak hangi dersten ne önerirsin?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı