YKS kaynakları ve çalışma planı nasıl olmalı?

Thanatossx

Hectopat
Selamlar, bir akrabamızın tanıdığı dershane sahibiydi ve bana bazı kitaplar yollamışlar, bu kitaplar çalışmam için yeterli mi yoksa kötü ve işe yaramaz mı size sormak, ayrıca kabaca aklımdaki planı açıklayıp fikir almak istedim.

Öncelikle, kısa süre önce başladım ve günde minimum 4 saat çalışacağım, yeterli olacağını umuyorum sınav zamanına kadar.

Güncel olarak TYT çalışıyorum, TYT'yi kasım sonuna kadar bitirmeyi planlıyorum.

TYT matematiği çalışırken, sırayla ikinci ders olarak TYT Türkçe, biyoloji, fiziği ve kimyayı ve sosyali bitireceğim. Bu derslerin bitişi toplam 60 gün sürecek, yani daha rahat anlamanız için iki sütun yapmam gerekirse.

49 gün TYT matematik + 5 gün TYT Sosyal.
14 gün TYT Türkçe, 22 gün TYT fizik, 12 gün TYT kimya, 16 gün TYT biyoloji.

Bu şekilde, 54-55 gün içerisinde bu dersleri bitirebilirim diye düşünüyorum, tabii ki bazı dersleri daha hızlı bitirebilir, bazılarını daha yavaş bitirebilir, gerekirse bu 54-55 günlük süreyi 60-65 günlere çıkartabilirim.

Bu dersler bittikten sonra TYT-AYT geometriyi de yaklaşık 15 gün içerisinde bitirip, 75 günlük bir sürede tüm TYT'yi bitirmiş olurum diye düşündüm. Bunun dışında, her ders bittiğinde düzenli olarak o dersin branş denemelerini çözmeye başlayacağım.

AYT ve sonrası için ne yapacağıma henüz karar vermedim, zamanı gelince bunu düşüneceğim.

Kitaplara gelirsek, elimde 3D yayınlarının tüm TYT seti var, her bir ders için, dershaneden ise üçgen yayınlarının kitaplarını yollamışlar fakat yalnızca Türkçe, biyoloji, fizik, kimya ve matematik dersleri için yollanmış. Araştırdığım üzere zor bir kaynak fakat bilenler yorum yaparsa sevinirim.

Matematik = konu çalışması > 3D > üçgen yayınları > branş denemeleri.
Biyoloji = konu çalışması > 3D > üçgen yayınları > branş denemeleri.
Fizik = konu çalışması > 3D > üçgen yayınları > branş denemeleri.
Kimya = konu çalışması > 3D > üçgen yayınları > branş denemeleri.
Türkçe = konu çalışması > 3D > üçgen yayınları > branş denemeleri.

Geometri sadece 3D, sosyal dersleri içinde 3D var ama o dersler için soru çözmeye ihtiyacım olduğunu sanmıyorum. Tüm dersler bitince de, genel TYT denemelerine başlarım.

Soruma gelirsek, birincisi bu kaynaklar yeterli mi yoksa değiştirmem, almam gereken, bu kaynak kötü kullanma dedikleriniz var mı?

İkincisi, çalışma planım doğru ve iyi bir plan mı?

Teşekkürler.

Hocam 3D'yi konu anlatım sonrası direkt çözmek zor olmaz mı yani matematik seviyenizi bilmiyorum ama çok iyi değilseniz bence 3D ile çözmeye başlamayın yeni konu anlatımı sonrası.

Hocam hızlı okudum yanlış anladıysam düzelt lütfen. Geometriyi 10 15 günde bitimek gibi bir stratejiye girme haftalık en az 3 gün geometri çöz. 3D geometri tyt ayt olan diye varsayıyorum, gereksiz zor (sayısal 2300 yaptım) ayt için bakış açısı getirebilir elbette ama onu kendi seviyene göre karar ver ben çözmedim mesela. bs tyt ayt geometri güzeldi orijinal güzeldi. Yine seviyene göre hareket etmelisin ama tyt mat kitabına takılı kalanı çok görüyorum. Hakkıyla 3D yi bitirebilirsen belirli seviyedesindir zaten haftada 2 tyt mat denemesiyle kurtarırsın diye düşünüyorum. (ben o hatayı yaptım hocam zorla 3 tyt mat kitabı bitirdi 0 verim).
PARAGRAF ÇÖZ. HERGÜN.

Hocam 3D'yi konu anlatım sonrası direkt çözmek zor olmaz mı yani matematik seviyenizi bilmiyorum ama çok iyi değilseniz bence 3D ile çözmeye başlamayın yeni konu anlatımı sonrası.
hocam iyi dedi aslında hiç tyt denemesi olduysan sonucun nedir bahseder misin?

Hocam hızlı okudum yanlış anladıysam düzelt lütfen. Geometriyi 10 15 günde bitimek gibi bir stratejiye girme haftalık en az 3 gün geometri çöz. 3D geometri TYT AYT olan diye varsayıyorum, gereksiz zor (sayısal 2300 yaptım) AYT için bakış açısı getirebilir elbette ama onu kendi seviyene göre karar ver ben çözmedim mesela. Bs TYT AYT geometri güzeldi orijinal güzeldi. Yine seviyene göre hareket etmelisin ama TYT mat kitabına takılı kalanı çok görüyorum. Hakkıyla 3D'yi bitirebilirsen belirli seviyedesindir zaten haftada 2 TYT mat denemesiyle kurtarırsın diye düşünüyorum. (ben o hatayı yaptım hocam zorla 3 TYT mat kitabı bitirdi 0 verim).
Paragraf çöz. Her gün.

Hocam iyi dedi aslında hiç TYT denemesi olduysan sonucun nedir bahseder misin?

TYT denemesi olmadım çünkü TYT çalışmaya yeni başladım, okulumda ise yapılmadı. Her konu için ucundan temelim var diyebilirim fakat muhtemelen bir anda 3D çözemem, ben de bundan emin olmadığım için bu konuyu açtım. 3 kaynak bitirmekte saçma olacak. O zaman üçgen yayınlarını kullanmayıp, orta seviye bir kaynak satın alıp, 3D'yi ikinci kaynağım olarak mı kullanmalıyım?

Açıkçası gönderilen kitaplarında boşa gitmesini istemiyorum fakat üçgen yayınları zor, 3D zor. İki kaynak bitirecek olsam bile iyi bir ikili değiller sanırım.

TYT denemesi olmadım çünkü TYT çalışmaya yeni başladım, okulumda ise yapılmadı. Her konu için ucundan temelim var diyebilirim fakat muhtemelen bir anda 3D çözemem, ben de bundan emin olmadığım için bu konuyu açtım. 3 kaynak bitirmekte saçma olacak. O zaman üçgen yayınlarını kullanmayıp, orta seviye bir kaynak satın alıp, 3D'yi ikinci kaynağım olarak mı kullanmalıyım?

Hocam mümkünse bir denemede kendinizi deneyin baktınız 15 civarı falan netiniz var 345 ve 3D çözebilirsiniz yoksa bir kolay ve 345ten ilerleyin bence ekstra zaman kalırsa işte ileride konuları hem unutmamak hem de daha geliştirmek için 3D'den konuları turlayabilirsiniz.

Hocam mümkünse bir denemede kendinizi deneyin baktınız 15 civarı falan netiniz var 345 ve 3D çözebilirsiniz yoksa bir kolay ve 345ten ilerleyin bence ekstra zaman kalırsa işte ileride konuları hem unutmamak hem de daha geliştirmek için 3D'den konuları turlayabilirsiniz.

Yolladıkları kaynakları kullanmayayım mı yani? Hiçbir noktada işime yaramaz mı diyorsunuz?

Ayrıca 15 neti çok yüksek ihtimalle geçerim, o kadar konuları hatırladığımı düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı