YKS kötü sonuçla ne yapılır?

futs

Hectopat
Eşit ağırlıkta 20-30 bin arası bir sıralama bekliyordum da şimdi en iyi ihtimalle 50-60 bin yaparım gibi geliyor. Okul birinciliğim de var 50-60 bin sıralama gelirse ortalama olarak 40 bin civarından tercih yapma şansım oluyor diye biliyorum. Kötü bir sonuç gelmesi ihtimalinde siz mezuna mı kalırdınız yoksa işletme, psikoloji vs. yazıp gider miydiniz? (sonuçlar öncesi sadece insanların fikirlerini merak ettim.)

Ben 2 yıl mezuna kaldım ve pişmanım. Şimdiki aklım olsa 2 yıllık seçer şimdiye bitirirdim. Ama sayısalım eşit ağırlıkçılara bir yorum yapacak konumda değilim.
Edit: Sıralaman iyi eğer güzel bir üniversite hedefin varsa ve ailenin ekonomik durumu da seni orada okumaya yeterliyse istediğin bölüm ve üniversite için kalabilirsin ama yok çok farketmez diyorsan senin bileceğin iş.

Peki okul birinciliği bana ne kadar avantaj sağlar sizce? 40k yapsam mesela 20k ile kapatan yeri tercih etme şansım olur mu?

Ben 2 yıl mezuna kaldım ve pişmanım. Şimdiki aklım olsa 2 yıllık seçer şimdiye bitirirdim. Ama sayısalım eşit ağırlıkçılara bir yorum yapacak konumda değilim.
Edit: Sıralaman iyi eğer güzel bir üniversite hedefin varsa ve ailenin ekonomik durumu da seni orada okumaya yeterliyse istediğin bölüm ve üniversite için kalabilirsin ama yok çok fark etmez diyorsan senin bileceğin iş.

Bir sene mezuna kalma fikri kötü gelmiyor ailem şu an için kötü gelirse 1 sene daha şansını deneyebilirsin diyor da sonuç kötü gelince ne kadar sinirlenirler bilmiyorum.

Herkes yazılım öğrensin herkes :D
Herkes öğrenmesin orası ayrı konu, ben şahsen ne yapardım onu yazdım :D Ama psikoloji de ilginç bölüm, sırf Freud'un kitaplarını duraksamadan okumak için bile yazılır. İş bulma konusunu bilmiyorum ama.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı