YKS öğrencisi için tablet önerisi

Hocam şuanlık o bütçelere çıkmayı düşünmüyorum, tab a8 düşünüyorum hocam o nasıldır sizce?
Hocam resmi olarak kalem desteği yok. Yani Samsung'un kendi kalemiyle çalışmıyor. Universal bir kalem alabilirsiniz fakat ona özel tasarlanmadığı için kalemle yapabildikleriniz çok kısıtlanıyor. Tüm işlevlerini geçtim en basitinden not alırken elle çizim açık olacağından dolayı bileğinizi koyduğunuz yer ile kalemi dokundurduğunuz yeri aynı şekilde algılayacağı için cihaz istenmeyen tepkiler verebilir. Yani sorunsuz kullanmak için bileğiniz sürekli havada olmalı ki bu da yorucu olur. S-Pen desteği olan cihazlarda kalemi yaklaştırdığınız anda cihaz el ile dokunmayı algılamamaya başlıyor ve rahatça not alabiliyorsunuz. Üstelik A8'de 3GB RAM olduğunu gördüm. Kullandığım S7FE'de 4GB RAM'in dahi oldukça yetersiz geldiğini düşünüyorum birkaç uygulamayı aynı anda kullanırken özellikle. A8 bence daha çok bir şeyler izlerim, internette gezerim ve çocuğa veririm oyalansın tableti. Fiyatına göre gayet iyi bir tablet ama sizin bu beklentiler altında memnun kalacağınızı düşünmüyorum ben şahsen.

Hocam resmi olarak kalem desteği yok. Yani Samsung'un kendi kalemiyle çalışmıyor. Universal bir kalem alabilirsiniz fakat ona özel tasarlanmadığı için kalemle yapabildikleriniz çok kısıtlanıyor. Tüm işlevlerini geçtim en basitinden not alırken elle çizim açık olacağından dolayı bileğinizi koyduğunuz yer ile kalemi dokundurduğunuz yeri aynı şekilde algılayacağı için cihaz istenmeyen tepkiler verebilir. Yani sorunsuz kullanmak için bileğiniz sürekli havada olmalı ki bu da yorucu olur. S-Pen desteği olan cihazlarda kalemi yaklaştırdığınız anda cihaz el ile dokunmayı algılamamaya başlıyor ve rahatça not alabiliyorsunuz. Üstelik A8'de 3GB RAM olduğunu gördüm. Kullandığım S7FE'de 4GB RAM'in dahi oldukça yetersiz geldiğini düşünüyorum birkaç uygulamayı aynı anda kullanırken özellikle. A8 bence daha çok bir şeyler izlerim, internette gezerim ve çocuğa veririm oyalansın tableti. Fiyatına göre gayet iyi bir tablet ama sizin bu beklentiler altında memnun kalacağınızı düşünmüyorum ben şahsen.
Hocam peki s6 lite alsam ihtiyaçlarımı karşılar mı bir de samsungun orijinal kalemini onda kullanabilir miyim?

O bütçeye en mantıklı ikinci el olarak S6 Lite ya da iPad 7 + kalem falan olabilir. Sıfır olarak çok zor kalem destekli bir tablet.
Hocam telefonum iphone, 2. El alacaksam ipad 7 almak isterim ancak s6 lite mı ihtiyaçlarımı hem daha iyi hem daha uzun süre karşılar yoksa ipad 7 mi?

Hocam peki s6 lite alsam ihtiyaçlarımı karşılar mı bir de samsungun orijinal kalemini onda kullanabilir miyim?

Hocam telefonum iphone, 2. El alacaksam ipad 7 almak isterim ancak s6 lite mı ihtiyaçlarımı hem daha iyi hem daha uzun süre karşılar yoksa ipad 7 mi?
iPhone cihazın varsa ekosistemden dolayı iPad 7 bence daha iyi karşılar ihtiyacını.

Kısa bir süre S6 lite kullandım pandemi sürecinde. O dönemde bile çok hantal çalışıyordu, şu an bayağı yavaştır diye tahmin ediyorum. iPad 7 daha mantıklı olur. Ha bir tık zorlayabilirim diyorsanız iPad 8 alın bayağı bi kullanırsınız.

Kendi içinden çıkıyor zaten sorunsuz kullanabilirsiniz.
Bütçe yeter ve temizini bulursanız her ne kadar tasarımı hoşuma gitmese de iPad 7 tabii ki. Not için kullanacaksanız telefonun da aynı ekosistemden olması iyi olur. Metroda otobüste falan aldığınız notlara telefondan çalışabilirsiniz. Ayrıca iPad'ler çok daha akıcı bir deneyim sunuyor ve Samsung'da söylediğim çoklu uygulama kullanırken belleğin yetersiz kalması durumuyla iPad kullanırken karşılaşmadım.

Ayrıca Apple Pencil de almanız gerekiyor yazmayı unutmuşum. Fakat onun da fiyatları uçuk. Onun da 2. eline ya da ucuz yan sanayilerine yönelebilirsiniz.

Son düzenleme:
Hocam ikinci elden Apple iPad 6/7 ve yine ikinci elden destekli bir kalem (Apple Pencil'da olabilir başka bir modelde olabilir) öneririm ben şahsen, ikinci ele yönelmem diyorsanız Matepad 10.4 modeli sanırım sıfır bütçede iş görecektir.

Hocam ikinci elden Apple iPad 6/7 ve yine ikinci elden destekli bir kalem (Apple Pencil'da olabilir başka bir modelde olabilir) öneririm ben şahsen, ikinci ele yönelmem diyorsanız Matepad 10.4 modeli sanırım sıfır bütçede iş görecektir.
Hocam önerdiğiniz matepadin içinden kalemi çıkıyor mu? Çıkmıyorsa piyasadaki fiyatları nedir?

Ben de 11. sınıfım laptop ve iPad 9. nesil çok iyi işimi görüyor, meslek bölümünde olduğum için. iPad olarak 9. nesil öneririm arada oyun falan da atılıyor, sadece ekranı AMOLED olmadığı için filmerdeki karanlık sahneler ufak kötü görünüyor o kadar.
Bütçemi 8 bin tlye kadar çıkardım büyük ihtimalle 9. Nesil ipad alacağım ancak kalemini muadil alsam herhangi bir sorun yaşar mıyım? Kaleme 2 bin tl vermek istemiyorum açıkçası.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı