ErayDq
Picopat
- Katılım
 - 14 Ocak 2024
 
- Mesajlar
 - 528
 
Hayır, 11. sınıfım.12 misin?
Hayır, 11. sınıfım.12 misin?
1 sene sayısala ağırlık ver seneye en azından çalıştım olmuyor dersin. TYT'yi hallet.Hayır, 11. sınıfım.
Hocam yazdıklarınızı daha yeni araştırıp anladım ama siz daha detaylı yazmışsınız, teşekkürler.Gerçek sınavda böyle bir bölüm yok. Bu aciz deneme firmalarının bir oyunu. Müşterilerin sıralamaları güzel olsun diye.
Gerçek sınav sonucunda 4 basamaklı sıralama yapan bir dilcinin 50 kontenjanlı en iyi bölüme girdiğini görebilirsiniz. Çünkü (çoğunlukla) sayısal olan öğrenciler daha iyi TYT sonucuna sahip. YDT de dünyanın en zor sınavı değil. TYT'de hatası olmayan adam 75 yapsa yetiyor. Çeşitli amaçlarla YDT'ye giriyor bu dil alanından yerleşmeyi düşünmemesine rağmen YDT'ye giren kişiler. Sonuç da öyle oluyor. Paylaştığınız denemede olmasının sebebi böyle durumların önüne geçmek. İnsanlar kendini daha güzel avutsun diye.
Aynı şey diğer alanlar için de geçerli. Bazı deli sayısalcılar sözelcilere taş çıkartacak sözel biliyor. Hatasız TYT ile birleşince sonuç belli.
Alan seçimi muhabbeti buydu. Gelelim gerçek sınava.
3 sınav var. TYT, AYT ve YDT. TYT önlisans için. AYT ve YDT ise lisans. Hangi sınavlara girmek istiyorsan onların parasını ödüyorsun. Sınavına girip çözüyorsun ve sıralaman hesaplanıyor. Minimum net şartı vardı, hala vardır herhalde. 0,5-1 net falan yapman gerekiyor sıralamanın mı ne hesaplanması için.
TYT'den tüm lisanslar nasibini alıyor. %40. AYT de %60. Sayısallar matematik ve fen, eşit ağırlıklar matematik ve sözel 1 (içeriğini tam bilmiyorum, kılavuzda ayrıntılı yazıyor, internette de bulabilirsiniz), sözeller sözel 1 ve sözel 2 çözüyor. AYT kitapçığında bu 4 testin hepsi var. İstediğini çözüyorsun, minimum net kuralına göre hesaplanıyor.
Tavsiyem sınava kadar, hatta çok daha öncesinde alan seçip ona göre çalışıp uzun AYT süresini değerlendirmeniz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.