YKS sözelde 350.000 puan yapmak ne kadar zor?

Sınava girdiğin yılki soruların zorluğu ve o soruları adayların yapıp yapamadığına göre değişir ama sözelden 350.000'e girmen için TYT'den ortalama bir puan alarak YKS'den de edebiyattan en az 10 net yapman yeterlidir diye düşünüyorum. Felsefe ve coğrafya gibi alanları da boşlamaman gerek ama. Zor bir hedef değil, sınava kadar düzenli çalışırsan ilk 100 bine de girersin rahatça. Senin için asıl zor olan yetenek sınavı olacak.
 
Senin için asıl zor olan yetenek sınavı olacak.

Bu sene kaldırılmış hocam. Okuluma Beykoz Üniversitesinden slayt yaptılar, o gün sordum.

Okuma yazma bilen herkes sözelde ilk beş bin yapabilir.

Aşağı yukarı ilk 35.000'de olmam gerekiyor.

TYT çalışmazsanız ya da çalışmak istemezseniz AYT yüklenin gelir zaten geçen sene denemelerden sonra Valorant oynayarak 15.000 yaptım.

TYT çalışıyorum, ortalama bir TYT denemesinden 230.000 puan alabiliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@Turgineer, anlıyorum. Ortalama kaç net yapman gerekiyor o bölüm için?
Bu sene takdir alırsam ortaöğretim bonusum 76 olacak, TYT için konuşmak gerekirse Türkçe'ye odaklanmış durumdayım. Türkçe'yi 28-30 nete çıkarmayı çalışıyorum. Sosyal Bilimler'de hedefim 13 net, Temel Matematik netlerim pek iyi sayılmaz hedefim 6 net, Fen kötü durumda net yapmadığım zamanlar oluyor, hedefim 5 net.

AYT için konuşmak gerekirse, toplam 45 net hedefliyorum. Bunu başarırsam 364.000 gibi bir puan alabilir ve çoğu üniversitenin "Çizgi Film ve Animasyon" bölümüne tam burslu girebilirim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı