YKS sonucum nasıl?

Arkadaş kendinle çelişiyorsun. Trigonometri bir kere fiziğin içinde var. Ayrıca LTİ hayatın her alanında var köprüden tut böbreklerde süzülen kanın konsantrasyonunu hesaplamak için bile var. İşine yaramıyorsa çözme öğrenme çözme o zaman?
Diyelim tartıştığınız kişi ticaret okumak istiyor, ticarette yeteneklere sahip olduğu için kendini bu alanda geliştirmek istiyor. Trigonometrinin fiziğin içinde yer alması onun için ne kadar önemli? Kanın konsantrasyonu veya patolojik anatomi öğrenmenin bu arkadaşa katkısı ne olacak? Unutmayın, sınavlarda başarı gösteren her insan zeki değildir. Anlattığınız konuları okuya okuya öğrenip ezberleyip mantığını çözüp kağıt üzerinde başarı gösterirler. Ama zekilik sadece buna dayalı değildir. Bir insan yeteneği olan dalda kendini geliştirirse zekileşir çünkü beyni o zaman tam olarak çalışır. Ben fonksiyon çözemiyorum, integral çözemiyorum şunu temin ederim ki kodlamada önüme çıkan sorunları trigonometri çözebilen, integral çözebilen ortalama bir bilgisayar mühendisinden daha zeki bir biçimde çözebiliyorum. İşine yaramıyorsa çözme öğrenme diyorsun da benim işime zaten yaramıyor fakat beni onunla sınav yapıyorlar? Ben üst düzey yeteneklere sahip olduğum bilgisayar alanında meslek kazanamadım sebebi ise beni bu alanda sınamadılar, bana bu alanda hiç şans vermediler.

Bize ilkokul veya ortaokulda verilen eğitim hayatın içini kapsıyor. Lisede işler değişiyor. Farklı alanlarda, farklı yetenek ve ilgilere sahip bireylere aynı bilgiler dayatılıyor. Kimisi sayısal alanda ilgi gördüğü için matematiği takır takır dinliyor ve çözüyor, kimisi biyolojiye ilgili olup onu takır takır dinleyip çözüyor, kimisi de jeolojiye ilgi duyuyor coğrafyayı takır takır dinleyip çözüyor. Kimya, biyoloji, coğrafya sınıfları ayrı ayrı olsa, bireyler bu sınıflarda sadece ilgi duydukları derslerle eğitilseler şimdiki durumdan daha mı az verim alınır, daha mı çok? Bu bireyler, kendi alanlarında aynı yeteneğe sahip insanlarla sınav veya mülakat olup ona göre bir üniversite kazansa daha mı iyi olur daha mı kötü?
 
Son düzenleme:
Tebrikler, ösemişsiniz 🤓

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Hocam, bu ne? :D
Bu bakandan böyle bir şey diyeceğini hiç beklemezdim. Haklı ama yapacak bir şey yok maalesef.

Bu sınavın hala sıralama sınavı olduğu neden anlaşılmıyor? Arkadaşlar, bu sınav hiçbir şekilde zekayı ölçmüyor. Sadece akademik profile göre insanları sıralıyor. Peki bu sınav, doğru bir sınav mı? Hayır, değil. Derece yapan insanların büyük bir kısmı hayatı boyunca etüt hayatında olan insanlar ve çoğunun profili benzer, emin olun. Büyük bir kısmı zengin ve köklü bir eğitim almakta. Ancak yaptıkları da başarıdır, bu da inkar edilemez. Bu arada, bu ekran görüntüsü bu kişiye ait değil, bilginiz olsun.
 
Hâlâ bana kızgın atıyorlar sonuçlar konu sahibine bile ait değil. Olsa bile sonuçlarının nasıl olduğunu bildiği halde sonuçlarım nasıl diyen birine asla iltifat etmem çünkü amacı egosunu tatmin etmekten başka bir şey değil. Ben de kimsenin egosunu tatmin edemem.
 
Arkadaş kendinle çelişiyorsun. Trigonometri bir kere fiziğin içinde var. Ayrıca LTİ hayatın her alanında var köprüden tut böbreklerde süzülen kanın konsantrasyonunu hesaplamak için bile var. İşine yaramıyorsa çözme öğrenme çözme o zaman?

Çok komiksin gerçekten. Aziz Sancar’ın günde 16 saat çalışmasının emeğinin karşılığı yok mu diyorsun sen şimdi. :D Bu sınav psikolojiyi, düzenini, çalışma biçimini, derslerine verdiğin önemi gösteriyor. Sınav sisteminde ve eğitim sisteminde hata yok mu tabii ki var.

1-Öğrenciye sorumluluk vermemesi: En basitinden seçmeli derslerini bile öğrenci kendi seçemiyorken ileride kendi mesleğini nasıl seçebilir?

2-Derslerde ezber mantık öğretilmesi: İstisnaları yapan hocalarımız olsa bile eğitim sisteminde matematik ve fen kısmı ezbere anlatılıyor. Matematik kesinlikle öyle bir ders değil buda öğrencilerin bu dersleri sevmemesine yol açıyor.

3-Hoca kalitesinin düşük olması: Biyolojiden 4 net yapanların öğretmenlik okuyabildiği sistemde kendi öğrenemediği biyolojiyi öğrenciye aktarmaya çalışınca öğrenci haliyle anlamıyor. Öğrenci kafadaki soruların cevabını alamıyor çünkü hocada ezber mantıkla öğrenmiş.

4-Sınavın bir standardının olmaması: 2020 ve 2021 karşılaştırmasını yaptığımızda 2020 sınavının kolay, 2021 sınavının ise aşırı zor olduğunu gördük. Bu tarz standardı olmayan sınavlar beraberinde çalışan öğrencinin de emeğini çöpe atıyor.
Hocam boşuna uğraşmayın. Einstein bile çalışmanın mı şevkin mi ne zekadan önce olduğunu söylüyordu.
 

Geri
Yukarı