YKS tercih sistemi nasıl işliyor?

VenomSnake

Hectopat
Katılım
4 Nisan 2020
Mesajlar
2.881
Çözümler
13
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar şunu merak ettim. İnternette de nasıl arayacağımı bilemedim çıkmadı. Şimdi 24 tercih hakkımız var. Biz bunların 24'ünü de doldurduk. 24'ünü de kazanırsak 24 tane arasından istediğimiz bir tanesini seçip mi gidiyoruz yoksa 1. sıradaki tuttuysa direkt ona, tutmadıysa 2. ye o da tutmadıysa 3. ye mi direkt yerleştiriliyoruz?
 
Merhaba, 24 tane tercih hakkınız var ve 24 tane tercihiniz gözden geçiriliyor. İllaki 24 tane tercih yapmak zorunda değilsiniz. 24 hakkınız var ve kaç tane tercih yaparsanız yaptığınız tercihler değerlendiriliyor. Diyelim ki 10 tane tercih yaptınız, 10 tane tercih arasından 1. sıradan başlanıyor, 10'uncu tercihe kadar gidiliyor. Hangi bölüme yerleşmeye sıralamanız yeterse de o bölüme yerleştiriliyorsunuz.

Üniversitelerin neye göre alım yaptığını da basit şekilde söyleyeyim: Bir üniversitenin bölümü olsun ve bu üniversitenin bölümü de 40 kişi alıyor. Diyelim ki bu bölümü de 250 kişi tercih etti, tercih edenler arasında en düşük sıralamaya sahip 40 kişi bu bölüme yerleştiriliyor. Diğer 210 kişi de o bölüme yerleştirilemiyor, tüm tercihleriniz bu şekilde gözden geçirilerekten hangi üniversiteye sıralamanız yetiyorsa o bölüme yerleştiriliyorsunuz.
 

Geri
Yukarı