YKS Türkçe için özel ders gerekli mi?

Fall Before Me

Hectopat
Arkadaşlar Türkçe ve edebiyat için özel ders gerekli mi? Eşit ağırlık, TYT AYT yoksa evde çalışılarak yapılınabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer okuduğunu anlayabilecek düzeyde isen iki ders içinde özel derse falan gerek yok. Ortalama bir tempo ile gayet iyi sonuçlar elde edilebilir. Liseye geçtiğimden beri toplasan 2 TYT Türkçe kitabı bitirmemişimdir fakat küçüklükten beri kitaplarla içli dışlı büyüdüm. TYT Türkçe için 33 netin altına çok nadir düşüyorum, yanlışlarım dil bilgisi oluyor ona da doğru dürüst çalışmadım. Edebiyat alanım olmadığı için çözmüyorum ama zaman artarsa çözüyorum, sınav döneminden sınav dönemine çalışmama rağmen +15 net bırakabiliyorum.

Yok ben günde 5 saat çalışsam bile matematik yapamıyordum ama özel dersten sonra yapmaya başladım.
Yanlış çalışıyormuşsunuz demek ki hocam, özel hoca mucizevi bir şekilde bilgileri beyninize yüklemiyor, size yol gösteriyor. Zaten daha önce bir özel hocayla çalıştıysanız kavramları size nasıl öğrettiğini de az çok öğrenmişsinizdir. Siz örnek verdiyseniz ben de vereyim; çevremde ilk sayısalda ilk bin yapan arkadaşlarım etüte bile gitmediler, ben de dahil hepimiz kendi başımıza oturup çalıştık.

Sözelciyim hocam, TYT Türkçe ve AYT Edebiyat bence desteksiz çalışılabilir.

Edebiyat zaten ezber. İnternette basitleştirilmiş notlarla çalışın.

Yok ben günde 5 saat çalışsam bile matematik yapamıyordum ama özel dersten sonra yapmaya başladım.
Hocam matematik farklı Türkçe farklı. Matematiği hiçbir şey bilmeden bile bir yere kadar mantıkla yapabilirsiniz. Hoca size farklı yollar göstererek ufkunuzu açabilir, bu normal. Ben yine özel ders alınması taraftarı değilim fakat matematik fizik gibi saysal derslerde işe yarayabilir.
Fakat Türkçe ve özellikle de AYT kısmı Edebiyat ezberden ibaret. Kim gelirse gelsin size ekstra bir faydası olmaz. Tek yapacağınız şey oturup ezberlemek ve Türkçe için de bol bol paragraf çözmek.

Yanlış çalışma falan yok. Bazı kişilere gerçekten özel dersin büyük faydası oluyor. Özellikle matematik alanında. Sana özel bir yol gösterenin olması baya büyük bir avantaj.

Türkçeye gelirsek bence kesinlikle gerek yok. 1 tane dil bilgisi kitabı 1 tane paragraf kitabı bitirdiyseniz direkt deneme çözmeye başlayın soru bankalarıyla zaman kaybetmeyin. Her gün 1 tane deneme çözün. Bu dediklerimi kalan 2.5 ayda yapsanız bile en kötü 32-33 netleri görürsünüz.

Edebiyat kısmı için kesin bir şey söyleyemem çünkü kişiden kişiye değişiyor ama bence en iyisi konuyu yazarak çalışmak ve taze taze kaynak çözmek. Kaynak olarak Palme öneririm. Kendim geçen sene edebiyata 11 netle falan başlamıştım Palme bitimi 19-20 görüyordum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı