YKS YouTube hoca ve doğru kaynak seçme rehberi

Katılım
2 Eylül 2017
Mesajlar
190
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam dostlar,

Öncelikle kendimi biraz tanıtayım. Ben bu sınava üç yılımı vermiş bir abiniz/kardeşinizim. bu süreçte birçok hocayı deneyimledim ve süreç hakkında birçok tecrübem oldu. Dershane fiyatlarının bir hayli tuzlu olmasından ötürü birçoğunuz YouTube üzerinden ilerlemeyi düşünüyorsunuz ki bu gayet de mantıklı bir şey. Yine de burada da dikkatli olmak gerekiyor çünkü doğru hoca seçimi çok önemli. Konuda ilk olarak doğru hoca ve doğru kaynak seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğinden bahsedeceğim sonrasında ise benim bizzat dinlediğim ve sevdiğim hocaları düzeyinize göre önereceğim.

Hoca Seçme Rehberi:

Şimdi arkadaşlar piyasada bir sürü hoca var, istemediğiniz kadar da video var bunun farkındayım. Burada ilk dikkat etmeniz gereken seçtiğiniz kişinin gerçekten bir eğitimci olup olmadığı. Biraz daha açayım, seçtiğiniz kişi eğitimci olmalı derken kast ettiğim şey kişinin bir tüccar mantığıyla çalışmıyor oluşu. Yani her yıl kitap çıkarıp, kitaplarını pazarlamaya çalışan biriyse ondan uzak durun. Her hoca kitap çıkarıyor evet ama kitabı satsın diye kırk takla atmıyor.

Bir diğer konu ise hocanın gerçekten öğretmen olup YouTuber olmaması. YouTuber olan sözümona öğretmenler kendini belli ediyor zaten. Çektiği videonun çoğunda gırgır şamata yapıp çocuk eğlendirir gibi hareket ediyorsa o hocadan uzak durun. O hoca size çok bir şey katmaz, ders çalışma sırasında eğlence bir kenara bırakılmalı şahsi fikrimce. Tam aksine derste tabiri caizse şaklabanlık yapan hocalar ders içi dikkatinizi de ciddi oranda dağıtıyor bunu bizzat deneyimledim.

  1. Hocalar belli bir topluluğa üye ve pazarlama mantığında ilerliyorlarsa uzak durun. Bu konuda Benim Hocam ekibini olayın dışında tutabilirim, köklü ve kaliteli bir ekip.
  2. Bilmem kaç gün sonra şu derste fulleyeceksiniz, beni dinleyen kazanıyor şu kadar net yaptıracağım diyen hocalardan uzak durun.
  3. Geçen sene şu kadar soru tutturdum, bu kadar soru tutturdum diyerek reklamını yapmaya çalışanlardan uzak durun. (Bunlar 500 şey diyor 2 tanesi tutunca onun reklamını yapıp tutmayanları bir kenara bırakıyorlar.)
  4. En önemlisiyse hocanın da seviyenize uygun olup olmayışı. Bir hoca sizin seviyenizden üst sorular çözüyor, daha üst düzeyde anlatıyorsa o hoca ne kadar iyi ve ne kadar bilgili olursa olsun size çok bir şey katmayacaktır. Yani seviyenize uygun hoca seçin. Örneklerimi aşağıya sıralayacağım zaten bu konuda.
Hoca Önerilerim:

Türkçe:

1 - Kadir Gümüş: Videoları biraz uzun olsa da gayet iyi anlatıyor, temel seviyede olan kişiler de aynı şekilde izleyebilir bu sayede. Bir konuyu özümsemenizi sağlıyor, video esnasında soru çözüm yapıyor bu sayede konu oturuyor.
2 - Aker Kartal: Videoları kadir gümüş kadar uzun değil bu sebepten temel seviye için çok önermiyorum fakat yine de izlenip denenebilir eğer anlıyorsanız aker Hoca'dan da izleyebilirsiniz.

Matematik:
1 - Bıyıklı Matematik: Selim hoca gerçekten eğitimci diyebileceğim bir öğretmen. Videolarında dersin dışına çıkmıyor ve şu anda dersle uğraşmamız gerektiğini asla unutturmuyor. Temel seviyeden alıp orta-zor seviyeye kadar çıkarıyor, kendi sattığı kitabındaki sorular gayet kaliteli hem temel sorular hem de ÖSYM düzeyi sorular var. Bu kitapla ilerlerken bir tane soru bankası bitirmiş oluyorsunuz zaten.
2 - Eyüp B.: Eyüp hoca aynı şekilde çok iyi bir eğitimci ve olayın ciddiyetinin farkında birisi. Eyüp Hoca'yı üst seviye için önerebilirim eğer matematikte iyiyseniz Eyüp hoca ile ilerleyebilirsiniz. Şu anda 3D ile ortak çalışıyor, zor sorular çözüyor aynı şekilde. Konu anlatımları çok uzun değil, konuları daha çok ufuk açıcı sorular üzerinden anlatıyor yani bir nevi konu tekrarı yapıyor gibi bir şey. Temel düzey için önermiyorum.

Tarih:
1 - Ramazan Yetgin: Tarih sıkıcı bir ders, en azından benim için öyleydi. Ramazan Hoca'yı dinlediğim süreç boyunca videolarının sıkmadığını ve aktığını fark ettim. Videoları bir tık uzun diyebilirim fakat tarih konusunda çok faydalı. Tarih'i çok izlemedim ama yine de izlemek isteyenler ramazan Hoca'dan izleyebilirler.

Coğrafya:
1 - Coğrafya'nın Kodları: Konuları anlatırken gerçekten akılda kalıcı kodlamalarla anlatıyor. Coğrafya evet zor bir ders değil fakat harita bilgisi kısmında iyi hoca fark ettiriyor. Coğrafya'nın kodları kanalını bu yüzden öneriyorum. Akılda kalıcı şekilde kodlamalarla öğretiyor.

Fizik:
1 - Özcan Aykın: Fizikte herhalde en önemli şeylerden biri ezber mantığıyla öğrenmemek. Bir formülü ezberlemek değil de formülün neden o formüle evrildiğini bilmek çok önemli. Özcan hoca bunu çok iyi sağlıyor, temel seviye olan insan da izleyebilir orta seviye olan insan da izleyebilir diye düşünüyorum. Tek eksiği soru çözümlerini az yapıyor olması. Yine de bildiğim kadarıyla bu yıl soru çözümleri üzerine de içerikleri artacak diye duymuştum.
2 - Ertan Sinan Şahin: Adını birçoğunuz duymuştur zaten. Ertan Hoca'nın içerikleri paralı bu yılki fiyatını bilmiyorum ama geçen yıl 600-700 bandına bir şeye almıştım. Ertan Hoca'nın sevdiğim yanı konuyu ezber mantığıyla anlatmayıp üstüne çok fazla soru çözmesi. Soruları çözdükçe ve anladıkça konuyu da özümsüyorsunuz zaten. Parayı verebilirim diyen kişiler düşünebilir. (kendimle çelişmiyorum. Esş pazarlamacı mantığıyla ilerleyen bir öğretmen değil, gerçekten Fizik'i iyi düzeyde öğrettiğinden dolayı buraya koydum. Pazarlamacı dediğim kişiler hem kolay seviyeden üste çıkmayıp hem de bunu kitap satarak yapanlar.)

Kimya:

1 - Görkem Şahin: İlk olarak görkem Hoca'nın videolarının fazla ve uzun olduğunu söyleyebilirim. Yine de "ben kimya bilmiyorum ama izlediğimde anlayayım, zorlanmayayım." diyorsanız görkem Hoca'yı önerebilirim. Kendisi örnek sorularla konuyu oturtuyor ve soru bankasına geçtiğinizde aşırı takılmalar yaşamıyorsunuz. Temel seviyeden alıp orta seviyeye getiriyor diyebilirim. Yine de neden üst seviyeye çıkmıyor demeyin zaten ÖSYM hiçbir zaman Kimya'dan zorlamıyor. Siz yine de önlem almak istiyorsanız bir tane de zor kaynak çözebilirsiniz.

Biyoloji:

1 - Selin Hoca: Selin Hoca'nın da aynı şekilde videoları fazla ve uzun fakat yine de selin hoca da basite indirgeyerek anlatıyor. Bu sayede Biyoloji'de en çok başımıza gelen soru bankasına geçince hiçbir şeyi hatırlamama olayı başımıza çok gelmiyor. Yine de biyoloji nankör bir derstir, konuyu dinlerken not çıkarıp dinledikten sonra notları bir süre tekrar ettikten sonra soru bankasına geçmenizde fayda var.
2 - Dr. Biyoloji: Barış Hoca aslen doktor, bu işe ise sevdiğinden girdiğini söylüyor. Barış Hoca'yı temel düzey için asla önermem, sadece konu tekrarı için dinleyebilirsiniz. Videoları kısa fakat aşırı derecede yoğun içeriğe sahip. Bu yüzden temel düzeyden izleyen kişiler videoyu bitirdiğinde "ben ne izledim ya?" diyebilirler.

İngilizce:

1 - Osman Yunus Özer ve Murat Gültekin: Benim hocam bünyesine bu yıl katıldılar diye biliyorum, bana ilaç gibi geldiler bu yüzden. Benim Hocam'ın eski videoları gayet yetersizdi, bu konudaki açığı kapattıkları için kendilerine teşekkür ediyorum. Gramer ve soru çözüm olarak bu hocalarımızı izleyebilirsiniz. Ben gayet yeterli ve faydalı buldum fakat unutmamanız gereken bir şey varsa o da İngilizce'nin hocalarla değil de daha çok kendinizin soru çözmesiyle gelişiyor oluşu.

Arkadaşlar hoca konusunda diyeceklerim bu kadardı, biraz uzun oldu fakat elimden geldiğince her şeyi eklemeye çalıştım. Kitap kısmını fazla uzun tutmayacağım aşağıya bakabilirsiniz.

Kitap Önerilerim:

Arkadaşlar kitap konusunda en önemli olan şey kaliteli bir yayından çözmektir. Evet kitaplar pahalı farkındayım fakat ucuza kaçıp dandik bir yayın almak sizin hem zamanınızı hem de paranızı çalar. Paradan ziyade bu süreçte sizin en çok ihtiyacınız olan şey zamandır. İlk olarak kaliteli yayınlardan çözün. İkinci olarak söyleyeceğim ise seviyenize uygun bir kitap bulmanız. "arkadaşım 3D çözüyor, evet o yayın çok iyi ben de onu almalıyım." derseniz kendinizi birden sorularla bakışırken bulabilirsiniz.


  1. Kaliteli ve adını duyurmuş bir yayın seç. Ucuza kaçarak kalitesiz yayınların kalitesiz sorularını çözme.
  2. Seviyene uygun kaynak seç, bunun için bir sürü site var ve hangi kaynağın hangi seviyede olduğuna bakabilirsin yine de senin için ben aşağıda bildiğim kadarıyla listeleyeceğim.
  3. Seçtiğin kaynak soru çözümlü olsun, önceden soru çözümlerini incele ve soru çözümlerinin de yeterli olup olmadığına karar vererek o kaynağı seç.
Arkadaşlar kitap fiyatlarında hal böyleyken bence gereksiz kitaplarla vakit kaybetmeyin, nokta atışı kitap tercihi yapmanız çok önemli bu süreçte. Benim öğretmenim şunu öneriyor diyerek kaynak almayın, eminim ki öğretmenlerin çoğu herkese aynı kaynağı öneriyor. Orta düzey öğrenciye de üst düzey öğrenciye de temel düzey öğrenciye de aynı kaynağı öneriyorlar.

Türkçe:

Temel seviye:
Hız ve Renk ve 345
Orta seviye: Bilgi Sarmal
Üst seviye: Apotemi, 3D, Limit ve Karekök

Matematik:
Giriş:
Antrenmanlarla matematik (arkadaşlar toplama bile yapamıyorsanız alın, onun dışı vakit kaybı. Eğer az bir şey temeliniz var ve kuvvetlendirmek istiyorsanız aşağıdaki giriş - temel seviye kitaplara bakabilirsiniz.)
Giriş - Temel: Karekök 0 ve Birey A
Orta: 345 ve Birey B
Orta - Üst: Endemik ve Bilgi Sarmal
Üst: Orijinal, 3D ve Apotemi

Sosyal: Her seviye için 345 ve bilgi sarmal önerebilirim. Çok kaliteli sorular var.

Fizik:
Temel Seviye:
Aktif Fizik
Orta Seviye: 345
Üst Seviye: 3D

Kimya:
Temel:
Aktif Kimya (hiçbir şey anlamıyorsanız alabilirsiniz bence ilk başta 345 kimya alın baktınız çözemiyorsunuz bunu alın. Gerçekten görkem şahin'i dinleyen birisinin 345'i çözebileceğini düşünüyorum.)
Orta: 345, Bilgi Sarmal
Üst: Aydın ve Palme

Biyoloji:
Temel:
40 Seans Biyoloji
Orta: Biyotik
Zor: Palme

Arkadaşlar elimden geldiğince bildiklerimi aktarmaya çalıştım. Konu altında sorularınız olursa müsait oldukça cevaplamaya çalışacağım. Bu süreçte hepinize başarılar dilerim, umarım iyi geçer ve umduğunuz sonuçları gün sonunda elde edersiniz.​
 
Son düzenleme:
Selam dostlar,

Öncelikle kendimi biraz tanıtayım. Ben bu sınava üç yılımı vermiş bir abiniz/kardeşinizim. bu süreçte birçok hocayı deneyimledim ve süreç hakkında birçok tecrübem oldu. Dershane fiyatlarının bir hayli tuzlu olmasından ötürü birçoğunuz YouTube üzerinden ilerlemeyi düşünüyorsunuz ki bu gayet de mantıklı bir şey. Yine de burada da dikkatli olmak gerekiyor çünkü doğru hoca seçimi çok önemli. Konuda ilk olarak doğru hoca ve doğru kaynak seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğinden bahsedeceğim sonrasında ise benim bizzat dinlediğim ve sevdiğim hocaları düzeyinize göre önereceğim.

Hoca Seçme Rehberi:

Şimdi arkadaşlar piyasada bir sürü hoca var, istemediğiniz kadar da video var bunun farkındayım. Burada ilk dikkat etmeniz gereken seçtiğiniz kişinin gerçekten bir eğitimci olup olmadığı. Biraz daha açayım, seçtiğiniz kişi eğitimci olmalı derken kast ettiğim şey kişinin bir tüccar mantığıyla çalışmıyor oluşu. Yani her yıl kitap çıkarıp, kitaplarını pazarlamaya çalışan biriyse ondan uzak durun. Her hoca kitap çıkarıyor evet ama kitabı satsın diye kırk takla atmıyor.

Bir diğer konu ise hocanın gerçekten öğretmen olup YouTuber olmaması. YouTuber olan sözümona öğretmenler kendini belli ediyor zaten. Çektiği videonun çoğunda gırgır şamata yapıp çocuk eğlendirir gibi hareket ediyorsa o hocadan uzak durun. O hoca size çok bir şey katmaz, ders çalışma sırasında eğlence bir kenara bırakılmalı şahsi fikrimce. Tam aksine derste tabiri caizse şaklabanlık yapan hocalar ders içi dikkatinizi de ciddi oranda dağıtıyor bunu bizzat deneyimledim.

  1. Hocalar belli bir topluluğa üye ve pazarlama mantığında ilerliyorlarsa uzak durun. Bu konuda Benim Hocam ekibini olayın dışında tutabilirim, köklü ve kaliteli bir ekip.
  2. Bilmem kaç gün sonra şu derste fulleyeceksiniz, beni dinleyen kazanıyor şu kadar net yaptıracağım diyen hocalardan uzak durun.
  3. Geçen sene şu kadar soru tutturdum, bu kadar soru tutturdum diyerek reklamını yapmaya çalışanlardan uzak durun. (Bunlar 500 şey diyor 2 tanesi tutunca onun reklamını yapıp tutmayanları bir kenara bırakıyorlar.)
  4. En önemlisiyse hocanın da seviyenize uygun olup olmayışı. Bir hoca sizin seviyenizden üst sorular çözüyor, daha üst düzeyde anlatıyorsa o hoca ne kadar iyi ve ne kadar bilgili olursa olsun size çok bir şey katmayacaktır. Yani seviyenize uygun hoca seçin. Örneklerimi aşağıya sıralayacağım zaten bu konuda.
Hoca Önerilerim:

Türkçe:

1 - Kadir Gümüş: Videoları biraz uzun olsa da gayet iyi anlatıyor, temel seviyede olan kişiler de aynı şekilde izleyebilir bu sayede. Bir konuyu özümsemenizi sağlıyor, video esnasında soru çözüm yapıyor bu sayede konu oturuyor.
2 - Aker Kartal: Videoları kadir gümüş kadar uzun değil bu sebepten temel seviye için çok önermiyorum fakat yine de izlenip denenebilir eğer anlıyorsanız aker Hoca'dan da izleyebilirsiniz.

Matematik:
1 - Bıyıklı Matematik: Selim hoca gerçekten eğitimci diyebileceğim bir öğretmen. Videolarında dersin dışına çıkmıyor ve şu anda dersle uğraşmamız gerektiğini asla unutturmuyor. Temel seviyeden alıp orta-zor seviyeye kadar çıkarıyor, kendi sattığı kitabındaki sorular gayet kaliteli hem temel sorular hem de ÖSYM düzeyi sorular var. Bu kitapla ilerlerken bir tane soru bankası bitirmiş oluyorsunuz zaten.
2 - Eyüp B.: Eyüp hoca aynı şekilde çok iyi bir eğitimci ve olayın ciddiyetinin farkında birisi. Eyüp Hoca'yı üst seviye için önerebilirim eğer matematikte iyiyseniz Eyüp hoca ile ilerleyebilirsiniz. Şu anda 3D ile ortak çalışıyor, zor sorular çözüyor aynı şekilde. Konu anlatımları çok uzun değil, konuları daha çok ufuk açıcı sorular üzerinden anlatıyor yani bir nevi konu tekrarı yapıyor gibi bir şey. Temel düzey için önermiyorum.

Tarih:
1 - Ramazan Yetgin: Tarih sıkıcı bir ders, en azından benim için öyleydi. Ramazan Hoca'yı dinlediğim süreç boyunca videolarının sıkmadığını ve aktığını fark ettim. Videoları bir tık uzun diyebilirim fakat tarih konusunda çok faydalı. Tarih'i çok izlemedim ama yine de izlemek isteyenler ramazan Hoca'dan izleyebilirler.

Coğrafya:
1 - Coğrafya'nın Kodları: Konuları anlatırken gerçekten akılda kalıcı kodlamalarla anlatıyor. Coğrafya evet zor bir ders değil fakat harita bilgisi kısmında iyi hoca fark ettiriyor. Coğrafya'nın kodları kanalını bu yüzden öneriyorum. Akılda kalıcı şekilde kodlamalarla öğretiyor.

Fizik:
1 - Özcan Aykın: Fizikte herhalde en önemli şeylerden biri ezber mantığıyla öğrenmemek. Bir formülü ezberlemek değil de formülün neden o formüle evrildiğini bilmek çok önemli. Özcan hoca bunu çok iyi sağlıyor, temel seviye olan insan da izleyebilir orta seviye olan insan da izleyebilir diye düşünüyorum. Tek eksiği soru çözümlerini az yapıyor olması. Yine de bildiğim kadarıyla bu yıl soru çözümleri üzerine de içerikleri artacak diye duymuştum.
2 - Ertan Sinan Şahin: Adını birçoğunuz duymuştur zaten. Ertan Hoca'nın içerikleri paralı bu yılki fiyatını bilmiyorum ama geçen yıl 600-700 bandına bir şeye almıştım. Ertan Hoca'nın sevdiğim yanı konuyu ezber mantığıyla anlatmayıp üstüne çok fazla soru çözmesi. Soruları çözdükçe ve anladıkça konuyu da özümsüyorsunuz zaten. Parayı verebilirim diyen kişiler düşünebilir. (kendimle çelişmiyorum. Esş pazarlamacı mantığıyla ilerleyen bir öğretmen değil, gerçekten Fizik'i iyi düzeyde öğrettiğinden dolayı buraya koydum. Pazarlamacı dediğim kişiler hem kolay seviyeden üste çıkmayıp hem de bunu kitap satarak yapanlar.)

Kimya:

1 - Görkem Şahin: İlk olarak görkem Hoca'nın videolarının fazla ve uzun olduğunu söyleyebilirim. Yine de "ben kimya bilmiyorum ama izlediğimde anlayayım, zorlanmayayım." diyorsanız görkem Hoca'yı önerebilirim. Kendisi örnek sorularla konuyu oturtuyor ve soru bankasına geçtiğinizde aşırı takılmalar yaşamıyorsunuz. Temel seviyeden alıp orta seviyeye getiriyor diyebilirim. Yine de neden üst seviyeye çıkmıyor demeyin zaten ÖSYM hiçbir zaman Kimya'dan zorlamıyor. Siz yine de önlem almak istiyorsanız bir tane de zor kaynak çözebilirsiniz.

Biyoloji:

1 - Selin Hoca: Selin Hoca'nın da aynı şekilde videoları fazla ve uzun fakat yine de selin hoca da basite indirgeyerek anlatıyor. Bu sayede Biyoloji'de en çok başımıza gelen soru bankasına geçince hiçbir şeyi hatırlamama olayı başımıza çok gelmiyor. Yine de biyoloji nankör bir derstir, konuyu dinlerken not çıkarıp dinledikten sonra notları bir süre tekrar ettikten sonra soru bankasına geçmenizde fayda var.
2 - Dr. Biyoloji: Barış Hoca aslen doktor, bu işe ise sevdiğinden girdiğini söylüyor. Barış Hoca'yı temel düzey için asla önermem, sadece konu tekrarı için dinleyebilirsiniz. Videoları kısa fakat aşırı derecede yoğun içeriğe sahip. Bu yüzden temel düzeyden izleyen kişiler videoyu bitirdiğinde "ben ne izledim ya?" diyebilirler.

İngilizce:

1 - Osman Yunus Özer ve Murat Gültekin: Benim hocam bünyesine bu yıl katıldılar diye biliyorum, bana ilaç gibi geldiler bu yüzden. Benim Hocam'ın eski videoları gayet yetersizdi, bu konudaki açığı kapattıkları için kendilerine teşekkür ediyorum. Gramer ve soru çözüm olarak bu hocalarımızı izleyebilirsiniz. Ben gayet yeterli ve faydalı buldum fakat unutmamanız gereken bir şey varsa o da İngilizce'nin hocalarla değil de daha çok kendinizin soru çözmesiyle gelişiyor oluşu.

Arkadaşlar hoca konusunda diyeceklerim bu kadardı, biraz uzun oldu fakat elimden geldiğince her şeyi eklemeye çalıştım. Kitap kısmını fazla uzun tutmayacağım aşağıya bakabilirsiniz.

Kitap Önerilerim:

Arkadaşlar kitap konusunda en önemli olan şey kaliteli bir yayından çözmektir. Evet kitaplar pahalı farkındayım fakat ucuza kaçıp dandik bir yayın almak sizin hem zamanınızı hem de paranızı çalar. Paradan ziyade bu süreçte sizin en çok ihtiyacınız olan şey zamandır. İlk olarak kaliteli yayınlardan çözün. İkinci olarak söyleyeceğim ise seviyenize uygun bir kitap bulmanız. "arkadaşım 3D çözüyor, evet o yayın çok iyi ben de onu almalıyım." derseniz kendinizi birden sorularla bakışırken bulabilirsiniz.


  1. Kaliteli ve adını duyurmuş bir yayın seç. Ucuza kaçarak kalitesiz yayınların kalitesiz sorularını çözme.
  2. Seviyene uygun kaynak seç, bunun için bir sürü site var ve hangi kaynağın hangi seviyede olduğuna bakabilirsin yine de senin için ben aşağıda bildiğim kadarıyla listeleyeceğim.
  3. Seçtiğin kaynak soru çözümlü olsun, önceden soru çözümlerini incele ve soru çözümlerinin de yeterli olup olmadığına karar vererek o kaynağı seç.
Arkadaşlar kitap fiyatlarında hal böyleyken bence gereksiz kitaplarla vakit kaybetmeyin, nokta atışı kitap tercihi yapmanız çok önemli bu süreçte. Benim öğretmenim şunu öneriyor diyerek kaynak almayın, eminim ki öğretmenlerin çoğu herkese aynı kaynağı öneriyor. Orta düzey öğrenciye de üst düzey öğrenciye de temel düzey öğrenciye de aynı kaynağı öneriyorlar.

Türkçe:

Temel seviye:
Hız ve Renk ve 345
Orta seviye: Bilgi Sarmal
Üst seviye: Apotemi, 3D, Limit ve Karekök

Matematik:
Giriş:
Antrenmanlarla matematik (arkadaşlar toplama bile yapamıyorsanız alın, onun dışı vakit kaybı. Eğer az bir şey temeliniz var ve kuvvetlendirmek istiyorsanız aşağıdaki giriş - temel seviye kitaplara bakabilirsiniz.)
Giriş - Temel: Karekök 0 ve Birey A
Orta: 345 ve Birey B
Orta - Üst: Endemik ve Bilgi Sarmal
Üst: Orijinal, 3D ve Apotemi

Sosyal: Her seviye için 345 ve bilgi sarmal önerebilirim. Çok kaliteli sorular var.

Fizik:
Temel Seviye:
Aktif Fizik
Orta Seviye: 345
Üst Seviye: 3D

Kimya:
Temel:
Aktif Kimya (hiçbir şey anlamıyorsanız alabilirsiniz bence ilk başta 345 kimya alın baktınız çözemiyorsunuz bunu alın. Gerçekten görkem şahin'i dinleyen birisinin 345'i çözebileceğini düşünüyorum.)
Orta: 345, Bilgi Sarmal
Üst: Aydın ve Palme

Biyoloji:
Temel:
40 Seans Biyoloji
Orta: Biyotik
Zor: Palme

Arkadaşlar elimden geldiğince bildiklerimi aktarmaya çalıştım. Konu altında sorularınız olursa müsait oldukça cevaplamaya çalışacağım. Bu süreçte hepinize başarılar dilerim, umarım iyi geçer ve umduğunuz sonuçları gün sonunda elde edersiniz.​
Hocam Bıyıklı Matematik'in temelden ileri düzeye olan listesi şu mu? https://www.youtube.com/playlist?list=PL2wqvRc1FjTnibxMCow81ImEJU-DbVvFS
Şu da var. Aralarında ne fark var ki 30-40 video farkı var. 50 saat falan da fark var herhalde. https://www.youtube.com/playlist?list=PL2wqvRc1FjTmtE6-08tznC9R5k7AsnUjY

Hocam bir de VIP Fizik nasıl? İyi anlatıyor mu sizce?

Matematik için Laptü Matematik nasıl sizce?
Konu anlatımı iyi sanırım ama özellikle bir sürü soru çözüyor. Başka öyle hoca görmedim.
Matematiğin Güler Yüzü de soru kalıplarını topluyor. O iyi oluyor.
 
Hocam Bıyıklı Matematik'in temelden ileri düzeye olan listesi şu mu? https://www.youtube.com/playlist?list=PL2wqvRc1FjTnibxMCow81ImEJU-DbVvFS
Şu da var. Aralarında ne fark var ki 30-40 video farkı var. 50 saat falan da fark var herhalde. https://www.youtube.com/playlist?list=PL2wqvRc1FjTmtE6-08tznC9R5k7AsnUjY

Hocam bir de VIP Fizik nasıl? İyi anlatıyor mu sizce?

Matematik için Laptü Matematik nasıl sizce?
Konu anlatımı iyi sanırım ama özellikle bir sürü soru çözüyor. Başka öyle hoca görmedim.
Matematiğin Güler Yüzü de soru kalıplarını topluyor. O iyi oluyor.
İkinci listede ödev testlerini verdiği kitabın sorularını çözüyor. Birinci liste ana kamp.
 
Hocam sizce şu nasıl?
Bu 148 saat. İlk mesajımdaki ilk listenin uzunluğu 92 saat. 56 saat fark var. Daha mı detaylı anlatıyor?
Akari'ye katılıyorum hocam. Daha önünüzde cidden uzun bir süre var, sürelere takılmayın. Matematik zaten zaman ve emek isteyen bir ders, kolaya kaçarsanız ilerde sizi üzebilir. Düzeyiniz neyse ona göre izleyin. İyi değilseniz Bıyıklı Matematik öneririm, detaylı anlatıyor.
 
Akari'ye katılıyorum hocam. Daha önünüzde cidden uzun bir süre var, sürelere takılmayın. Matematik zaten zaman ve emek isteyen bir ders, kolaya kaçarsanız ilerde sizi üzebilir. Düzeyiniz neyse ona göre izleyin. İyi değilseniz Bıyıklı Matematik öneririm, detaylı anlatıyor.
Hocam yazın konuları bir halledeyim diyorum.
TYT için bilmem ama attığım o kanalın soru çözüm videoları var bayağı. Uzun uzun. Ona da bakarım herhalde.
Temel konu anlatım videolarını değil de soru çözümlerini izlerim.
Siz çalışırken sadece bu kanalları mı izlediniz?

Bir de hocam önümde uzun zaman var da çok da uzun denemez.
11'e geçiyorum. Dil seçtim.
Ama 18 yaşındayım. 18 yaş ve üstünde ''AÖL 18 YAŞ VE ÜSTÜ ÖĞRENCİLERİN MEZUNİYET ŞARTLARI 170 kredinin tamamlanmış olması, Asgari 5 dönemin tamamlanmış olması, Zorunlu / Ortak dersi kalmamış olması, Açık öğretim lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması gerekiyor.''
Yani 11. sınıfın sonunda mezun olabilip sınava girebiliyorum.
Dil aşırı zor olmuyormuş. TYT mat. daha etken oluyor dilciler genel olarak matematik yapamadığı için.

Tabii fikrim değişmezse şimdilik böyle.
 
Hocam yazın konuları bir halledeyim diyorum.
TYT için bilmem ama attığım o kanalın soru çözüm videoları var bayağı. Uzun uzun. Ona da bakarım herhalde.
Temel konu anlatım videolarını değil de soru çözümlerini izlerim.
Siz çalışırken sadece bu kanalları mı izlediniz?

Bir de hocam önümde uzun zaman var da çok da uzun denemez.
11'e geçiyorum. Dil seçtim.
Ama 18 yaşındayım. 18 yaş ve üstünde ''AÖL 18 YAŞ VE ÜSTÜ ÖĞRENCİLERİN MEZUNİYET ŞARTLARI 170 kredinin tamamlanmış olması, Asgari 5 dönemin tamamlanmış olması, Zorunlu / Ortak dersi kalmamış olması, Açık öğretim lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması gerekiyor.''
Yani 11. sınıfın sonunda mezun olabilip sınava girebiliyorum.
Dil aşırı zor olmuyormuş. TYT mat. daha etken oluyor dilciler genel olarak matematik yapamadığı için.

Tabii fikrim değişmezse şimdilik böyle.
Yabancı dil sınavını kolay yapıyor genelde ÖSYM, matematik yapmazsanız sınava giren sayısalcılar sizin önünüze geçecek maalesef. Ama matematik yaparsanız rahat edersiniz.
 
Yabancı dil sınavını kolay yapıyor genelde ÖSYM, matematik yapmazsanız sınava giren sayısalcılar sizin önünüze geçecek maalesef. Ama matematik yaparsanız rahat edersiniz.
Evet işte bu yüzden.
Matematiğim iyi.
Aslında iyi değil ama yatkınım.
9. sınıftaki hoca yetersizdi. Bir de 7. sınıfın 2. dönemi itibarıyla pandemi başlayınca çok etkiledi. Yoksa şimdiden iyi netler çıkarabilirdim.
Belki de sayısal da seçebilirdim.
Aslında yine aklımın bir ucumda ama bakacağız bakalım.
 
Hocam yazın konuları bir halledeyim diyorum.
TYT için bilmem ama attığım o kanalın soru çözüm videoları var bayağı. Uzun uzun. Ona da bakarım herhalde.
Temel konu anlatım videolarını değil de soru çözümlerini izlerim.
Siz çalışırken sadece bu kanalları mı izlediniz?

Bir de hocam önümde uzun zaman var da çok da uzun denemez.
11'e geçiyorum. Dil seçtim.
Ama 18 yaşındayım. 18 yaş ve üstünde ''AÖL 18 YAŞ VE ÜSTÜ ÖĞRENCİLERİN MEZUNİYET ŞARTLARI 170 kredinin tamamlanmış olması, Asgari 5 dönemin tamamlanmış olması, Zorunlu / Ortak dersi kalmamış olması, Açık öğretim lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması gerekiyor.''
Yani 11. sınıfın sonunda mezun olabilip sınava girebiliyorum.
Dil aşırı zor olmuyormuş. TYT mat. daha etken oluyor dilciler genel olarak matematik yapamadığı için.

Tabii fikrim değişmezse şimdilik böyle.
Hocam ben de bir dilciyim, bu konuda size ufak ipuçları vereyim. TYT Matematik kısmının dilciler için önemli olduğunu sağır sultan bile duydu artık, orayı zaten yapmanız gerek. Matematik kısmında kendinizi zorlayarak geometrisiz 20-25 yapabilirsiniz. Benim bu yılın başında temelim olsa da 3-4 net anca çıkarıyordum matematikten fakat sınavda 22 küsür net gelecek diye tahmin ediyorum. Bu başarımı da Bıyıklı Matematik ve Eyüp B.'ye borçluyum ondan sürekli onları öneriyorum. İlk olarak dediğim gibi Matematik yapmanız artık şart iyi bir yer istiyorsanız.

Diğer bir konuysa daha dilcilerin tam olarak fark edemediği TYT Fen kısmından bahsedeceğim size. TYT Fen'de Kimya kısmı direkt olarak bir dilci için garanti 6 net getirir (1 neti kimyasal hesaplamalar kısmından kesiyorum, uzun ve meşakkatli bir konu ben çalışmamıştım.)
Fizik dersinde ise çalışıp da yapılabilecek 4-5 soruluk konular var (Optik ve Dalgalar'ı çıkarıyorum). Biyoloji'de de aynı şekilde 5 neti rahatlıkla yapabileceğiniz konular var fakat biyoloji biraz ezber ve çok tekrar isteyen bir ders olduğu için can sıkabiliyor.
Ben bu yıl Fen'e geçen yıldan kalan Kimya altyapım ile başlayıp 3-4 net ile başlamıştım sınavda ise 12 veya 13 küsür net bekliyorum. Bu Fen bu yıl beni inanılmaz derecede öne atacak, dilciler daha fen çözmenin farkına varamadılar çünkü.

Size önerim ilk olarak alanınız olan YDT'yi sağlam tutup her gün düzenli soru çözmeniz varsa da konu eksiklerinizi hızlıca kapatıp üstüne sorular çözmeniz, soru çözümü izlemeniz olacak. Skills ve Gramer olarak soru çözün her gün ve bilmediğiniz kelimeleri bir liste tutarak yazın her gün yatmadan önce 2 kez tekrar edin. Her gün yeni kelimeler eklenecek ama siz bir önceki günün kelimeleriyle beraber yeni kelimeleri de tekrar ettiğiniz için bir haftada bir günün kelimelerini 5-6 kez tekrar etmiş olacaksınız bu da sorularda karşınıza çıka çıka aklınıza yer edecek.
 

Geri
Yukarı