Hocam biyodan yana bir sıkıntım yok. Unutsam bile Dr. Biyoloji izler bilgilerimi tazelerim.Hocam ben de bir dilciyim, bu konuda size ufak ipuçları vereyim. TYT Matematik kısmının dilciler için önemli olduğunu sağır sultan bile duydu artık, orayı zaten yapmanız gerek. Matematik kısmında kendinizi zorlayarak geometrisiz 20-25 yapabilirsiniz. Benim bu yılın başında temelim olsa da 3-4 net anca çıkarıyordum matematikten fakat sınavda 22 küsür net gelecek diye tahmin ediyorum. Bu başarımı da Bıyıklı Matematik ve Eyüp B.'ye borçluyum ondan sürekli onları öneriyorum. İlk olarak dediğim gibi Matematik yapmanız artık şart iyi bir yer istiyorsanız.
Diğer bir konuysa daha dilcilerin tam olarak fark edemediği TYT Fen kısmından bahsedeceğim size. TYT Fen'de Kimya kısmı direkt olarak bir dilci için garanti 6 net getirir (1 neti kimyasal hesaplamalar kısmından kesiyorum, uzun ve meşakkatli bir konu ben çalışmamıştım.)
Fizik dersinde ise çalışıp da yapılabilecek 4-5 soruluk konular var (Optik ve Dalgalar'ı çıkarıyorum). Biyoloji'de de aynı şekilde 5 neti rahatlıkla yapabileceğiniz konular var fakat biyoloji biraz ezber ve çok tekrar isteyen bir ders olduğu için can sıkabiliyor.
Ben bu yıl Fen'e geçen yıldan kalan Kimya altyapım ile başlayıp 3-4 net ile başlamıştım sınavda ise 12 veya 13 küsür net bekliyorum. Bu Fen bu yıl beni inanılmaz derecede öne atacak, dilciler daha fen çözmenin farkına varamadılar çünkü.
Size önerim ilk olarak alanınız olan YDT'yi sağlam tutup her gün düzenli soru çözmeniz varsa da konu eksiklerinizi hızlıca kapatıp üstüne sorular çözmeniz, soru çözümü izlemeniz olacak. Skills ve Gramer olarak soru çözün her gün ve bilmediğiniz kelimeleri bir liste tutarak yazın her gün yatmadan önce 2 kez tekrar edin. Her gün yeni kelimeler eklenecek ama siz bir önceki günün kelimeleriyle beraber yeni kelimeleri de tekrar ettiğiniz için bir haftada bir günün kelimelerini 5-6 kez tekrar etmiş olacaksınız bu da sorularda karşınıza çıka çıka aklınıza yer edecek.
Hocamız çok iyi denebilir.
Ya öğreneceksiniz ya da öğreneceksiniz derdi. Yine yapamayanlar vardı tabii.
Geometri yok neredeyse. O sorun.
Fizikle kimyam iyi değil ama o net çıkar dediğiniz konular ne? Yaparım muhtemelen.
Aslında yaparım da hocadan kaynaklı öğrenemedim.
Aslında mantıklı. Tamam mat önemli ama fen de önemli. Çünkü herkes tutturmuş mat diye.
Zaten ikisini de orta-ileri net getirecek şekilde yaparsak ilk 5 bin falan garanti. Hesaplamıştım ben.
Bir de hocam Youtube'da Mesut Koyuncu diye bir adam var. Her hafta pazartesi akşamı canlı yayın yapar. Millet soru sorup tavsiye alıyor. Şöyle oynatma listeleri var. https://www.youtube.com/playlist?list=PLYtBhEwKfXcZz1Jq5uJxQeHJuPMppPPVp
Parayla sattığı da var ama bunlar da yeterli diyor. O sattıkları güncel olduğu için mi ne işte. İlla şart değil diyor kendisi de açık açık.
YDS'ye hazırlıyor. Bayağı bir tecrübesi varmış.
Zamanınız varsa bir göz atar mısınız?
Hem güzelse siz de oradan çalışabilirsiniz.
YDS'yi baz alıyor.
YDT zaten zor değil pek. Zor olsa da YDS ayarında yapmazlar. Sayısalcı adam bile kendini denemek için mi, ego tatmini için mi artık her neyse dilden de giriyor. Zaten TYT'yi yaptığı için otomatik öne geçiyor.