YKS'ye 4 ay kala nasıl çalışılmalı?

Oğuzhan Can45

Decapat
TYT.
Türkçe 30.
Sosyal 16.
Matematik 12.5
Fen 4
AYT.
Edebiyat 17.
Tarih 7.
Coğrafya 5
Matematik 4-5
Netlerim bu TYT de ortalama 70 üstü AYT ise 40 üstü net istiyorum. Hedefim TM'de 50k 4 ay var yetişir mi? Sözel derslerde sorunum yok sadece TYT matematik ve AYT matematik sıkıntı.
Bu arada MSÜ'ye gireceğim ortalama 70 üstü gelir mi? 30 gün kaldı. 4 ay sürekli TYT ve AYT matematik çalışacağım. Ortalama 15 net yapabilir miyim? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
TYT'den 10 net üstü görüyorsun. Bol bol deneme çözmelisin epey katkısı olur. AYT mat ise çalışmana bağlı.

Bir de bende sınava gireceğim fakat merak ettiğim bir mesele var. Paragraf çözerken benim çok dikkatim dağılıyor ve odaklanamıyorum. Sen nasıl yapıyorsun?

TYT'den 10 net üstü görüyorsun. Bol bol deneme çözmelisin epey katkısı olur. AYT mat ise çalışmana bağlı.

Bir de bende sınava gireceğim fakat merak ettiğim bir mesele var. Paragraf çözerken benim çok dikkatim dağılıyor ve odaklanamıyorum. Sen nasıl yapıyorsun?

Aklımdaki her şeyi çıkarmaya çalışarak. Sadece okuduğumda odaklanıyorum ve önemli yerlerin altını çiziyorum paragrafı okumadan soruyu okuyorum bu kadar.

Senin ayt mat nasıl 4 ay full günde 3 saat ile görülür mü 14 15 net
4 ayın var bence eve kapan 9 saat bile uyusan sana kaldı 15 bunun 9 10 saatini ders çalış.
Konuyu bitir testi çöz son bir ay kala günde 2 tane deneme çöz bence.

Okula gidiyorum dersler boş zaten. Günlük suanlik 4 5, 6 7 saate çıkaracağım. Sence biraz sözele odaklansam günlük 1.5 2 saat kalan 3 3.5 saattede matematik çalışsam 4 ay 14 15 net gelir mi AYT'den hedef tm 60k.

Senin AYT mat nasıl

Daha AYT denemesi çözmeye cesaret edemedim fakat şu an AYT matematikten iyi gidiyorum gibi, en azından konuları rahat anlıyorum.

Bu sıralar TYT ağırlıklı çalışıyorum fakat bugün program yaptım artık AYT'ye ağırlık vererek çalışmaya başlayacağım.

AYT konularında ne durumdasın? Hiç Lti'ye baktın mı ya da bakmayı düşünüyor musun?

Daha AYT denemesi çözmeye cesaret edemedim fakat şu an AYT matematikten iyi gidiyorum gibi, en azından konuları rahat anlıyorum.

Bu sıralar TYT ağırlıklı çalışıyorum fakat bugün program yaptım artık AYT'ye ağırlık vererek çalışmaya başlayacağım.

AYT konularında ne durumdasın? Hiç Lti'ye baktın mı ya da bakmayı düşünüyor musun?
Baktım limite biraz. Şuan ben MSÜ olduğu için önümdeki üç hafta ilk 12 konu problemler ve tyt ile ayt nin ortak konularına çalışıyorum. Şuan geriye 3 ay kalacak bu 3 aydada full günde 5 6 saat çalışacağım bunun 4 saati ayt matematik 2 si sosyal 1 olacak. Aradada bir gün tyt full tekrar gibi deneme ile koni özeti çalışacağım. Süre yeterli olur gibi sence?

Baktım limite biraz. Şu an ben MSÜ olduğu için önümdeki üç hafta ilk 12 konu problemler ve TYT ile AYT'nin ortak konularına çalışıyorum. Şu an geriye 3 ay kalacak bu 3 aydada Full günde 5 6 saat çalışacağım bunun 4 saati AYT matematik 2'si sosyal 1 olacak. Aradada bir gün TYT Full tekrar gibi deneme ile koni özeti çalışacağım. Süre yeterli olur gibi sence?

Yetişir gibi. İyi çalışmalar😄

Dostum fen de çok basit konular oluyor, onlara mayıs gibi çalışmayı başlarsan fen 10+ garantileyebiliriz. Onun dışında sosyale çalışmana gerek yok, mayıs gibi çıkmış sorular üzerinden tekrar edebilirsin onu. Onun dışında sosyale deneme dışında bakmaya gerek yok.

AYT matematikte 4-5 net yaptığına göre demek ki büyük konu eksikliğin var demektir. Önce o konu eksikliklerini kapatmak lazım. TYT matematikte de netlerinden anladığım kadarıyla geometri eksikliğin var. Hem AYT hem TYT matematik netlerini arttırmak için geometriyi de bilmen lazım. O yüzden sosyal ve fen derslerini mayısa atmakta bir fayda var.

Dostum fen de çok basit konular oluyor, onlara mayıs gibi çalışmayı başlarsan fen 10+ garantileyebiliriz. Onun dışında sosyale çalışmana gerek yok, Mayıs gibi çıkmış sorular üzerinden tekrar edebilirsin onu. Onun dışında sosyale deneme dışında bakmaya gerek yok.

AYT matematikte 4-5 net yaptığına göre demek ki büyük konu eksikliğin var demektir. Önce o konu eksikliklerini kapatmak lazım. TYT matematikte de netlerinden anladığım kadarıyla geometri eksikliğin var. Hem AYT hem TYT matematik netlerini arttırmak için geometriyi de bilmen lazım. O yüzden sosyal ve fen derslerini mayısa atmakta bir fayda var.

Ben şu an TYT ve AYT matematik çalışıyorum. Sozelde sadece deneme ve kısa kısa yapamadığım konuların tekrarı. Şu an MSÜ'den 70+ hedef sonra son 80 90 günde Full AYT matematik çalışacağım15 netler görülür mü?

@Oğuzhan Can45 AYT matematiğe neden şimdi başlamıyorsunuz? TYT'de hangi konudasınız?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı