YKS'ye 6 ay kala tıp kazanmak için nasıl çalışılmalı?

halitcandemir

Decapat
Katılım
31 Ocak 2023
Mesajlar
15
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam gençler, abilerim ve ablalarım.

Üniversite okurken YKS'ye 7 ay kala çalışmaya başladım ve şu an kafam çok karışık. Her hâlükarda YKS çalışacağım ama birkaç alternatifim daha olabilir.

1 sene mezuna kalarak sınav senemden daha kötü bir sıralama yaparak, ailevi sebeplerden dolayı ve son 2 ay kala EA'ya geçerek sınavı batırıp fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümüne yerleştim ama hedefim tıp olduğu için diğer seçeneceklere de bakmaya çalıştım.
1. sınıf iyi kötü bitmişti ama bölümü sevemediğim için yurt dışındaki kabul sınavlarına baktım ve Rusya'da tıp okumaya gittim.
Danışmanla aramızda sıkıntı çıkınca Türkiye'ye döndüm ve şu an YKS'ye hazırlanmaya çalışıyorum. Resmiyen ftr bölümündeyim ancak okula gitmiyorum.

Günde ortalama 6-7 saat çalışıyorum ama gerek sınava en son 2 yıl önce girmemden dolayı paslanmam, gerekse sınava 7 ay kalması beni endişelendiriyor.

Artık yurt dışını da düşünemiyorum çünkü annem kredi çekip okul ücretimi ödedi ve 13-14 ay daha kredi ödeyecek, sırf hayalim için ailemi zora sokamam.

Size sormak istediğim birkaç soru var:

1-Sınava son 6-7 ay kalıp hazırlanan kişiler sayısalda ilk kaç bine girdiler ve günlük ders yoğunlukları nasıldı?

2-Tıp dışında meslekleri araştırırken Elektrik-Elektronik Mühendisliği ilgimi çekti(lise zamanlarımda yazılım, kodlama ve Arduino ile ilgili kurslar almıştım ama odağımı vermediğim için bu kursları bıraktım)bu bölümü okuyanlar varsa değerli tavsiyelerinizi dinlemeyi çok isterim.

3-İlk 50K'ya girip özelde 1 sene tıp yazıp en kötü devlet ünisine(bozok, kafkas gibi) yatay geçiş yapmak ne kadar zor?

4-Meraklı ve üretken biri olduğum için bu özelliğimin körelmemesi hatta desteklenmesini istediğim bir bölüm okumak istiyorum, sizce EEM doğru bir bölüm mü ve tavsiye edeceğiniz alternatifler var mı?

5-Yaklaşık 4-5 sene bir bölüm okuyup mezun olduktan sonra çalışıp IMAT/YKS’ye girip tıp okumak ne kadar mantıklı?
 
TYT'ni sabit tut. Denemelerden eksiğine göre konularını hallet.
Kalan zamanda da ful AYT aban. TYT temelin var zaten. TYT yüzde 20, AYT yüzde 80. Zamanının çoğunu AYT'ye ayır. TYT'yi denemelerde götür. Analizini falan yap işte.
Türkçe'yi 30 nete sabitlemeye çalış. Sosyali de büyük ölçüde yapman lazım. Ben matematiği 6-6 yapmıştım ama Türkçe'm 33-5, sosyalim 17-3 idi. Zaten bilgi sormazlarsa yapabiliyorsun çoğunlukla. Kolay oluyor. Bilgi kısımlarını da şöyle hallet. Denemelerde çıkanları kaydet. Ayrıyeten branş denemesi de al. Bİlgi kısımlarını kaydet. Tekrarlarını ondan yap. Büyük oranda iş görür.
Hah şimdi düşündüm de paragrafın biraz sıkıntılı. Büyük ihtimal hızlı olacağım diye batırdın. Şöyle diyeyim. Çok kasman lazım bu süreçte ama paragrafta öyle yapmaman lazım. Benim arkadaşım bir sürü Türkçe branş denemesi çözdü. İyi de yapıyordu. Sınavda sizin gibi yaptı ama.
Ben ondan daha iyi yaptım. Ben öncesinde de okumalarım iyiydi zaten. Etkisi oldu tabii ama onun haricinde aşırı abanıp sıkmadım. Çünkü paragram çözerken ne bileyim başın ağrısa, dalgın olsan falan çabuk etkilenebiliyorsun. Ona dikkat etmek gerekebiliyor. O yüzden paragraf çalışırken sabahları falan çalış. Bi de günlük olmasa da iki güne bi çalış. İlla günlük şart değil. Tabii sen dene. Hangisinden verim alırsan öyle yap.
Ağlamayı kesin beyler 6 ayda tıp kazanılmaz.

Şöyle tipleri de kaale alma.

Bi de bi yazı atacağım. Onu bulayım da.
 
Eyw hocam sağ olun
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…