TYT'ni sabit tut. Denemelerden eksiğine göre konularını hallet.
Kalan zamanda da ful AYT aban. TYT temelin var zaten. TYT yüzde 20, AYT yüzde 80. Zamanının çoğunu AYT'ye ayır. TYT'yi denemelerde götür. Analizini falan yap işte.
Türkçe'yi 30 nete sabitlemeye çalış. Sosyali de büyük ölçüde yapman lazım. Ben matematiği 6-6 yapmıştım ama Türkçe'm 33-5, sosyalim 17-3 idi. Zaten bilgi sormazlarsa yapabiliyorsun çoğunlukla. Kolay oluyor. Bilgi kısımlarını da şöyle hallet. Denemelerde çıkanları kaydet. Ayrıyeten branş denemesi de al. Bİlgi kısımlarını kaydet. Tekrarlarını ondan yap. Büyük oranda iş görür.
Hah şimdi düşündüm de paragrafın biraz sıkıntılı. Büyük ihtimal hızlı olacağım diye batırdın. Şöyle diyeyim. Çok kasman lazım bu süreçte ama paragrafta öyle yapmaman lazım. Benim arkadaşım bir sürü Türkçe branş denemesi çözdü. İyi de yapıyordu. Sınavda sizin gibi yaptı ama.
Ben ondan daha iyi yaptım. Ben öncesinde de okumalarım iyiydi zaten. Etkisi oldu tabii ama onun haricinde aşırı abanıp sıkmadım. Çünkü paragram çözerken ne bileyim başın ağrısa, dalgın olsan falan çabuk etkilenebiliyorsun. Ona dikkat etmek gerekebiliyor. O yüzden paragraf çalışırken sabahları falan çalış. Bi de günlük olmasa da iki güne bi çalış. İlla günlük şart değil. Tabii sen dene. Hangisinden verim alırsan öyle yap.
Şöyle tipleri de kaale alma.
Bi de bi yazı atacağım. Onu bulayım da.