YKS'ye 7 ay kala derece yapılır mı?

3 aydır neredeyse hiç ders çalışmıyorum bugün başlamaya karar verdim, TYT matta 25 yapıyorum Türkçe 30 fen 4 sos 12, genellikle bu bantta. Geometrim neredeyse sıfır, 25 netin çoğunluğu matta çıkıyor yani, sosyal apotemi özet kitabı aldım ama aşırı zaman kaybı geliyor, ayrıca asla yetişmeyecek gibi. Mezun olsam gerçekten yapılacağına eminim ama okulla çok zaman kaybediyorum, şu an bilgili birinin vereceği öğüt gerçekten ekmek su kadar kıymetli.
Sorunun cevabı çevremdeki insanlardan hareketle dereceden kastınla alakalı(Fen lisesinde yurtta kalıyorum bu nedenle çok fazla insan gözlemleyebiliyorum). Sayısalda aralıkta 50 TYT 20 AYT yapıp sene sonunda 103.75 TYT ve 63 AYT ile 13K yapan çok sevdiğim bir tanıdığım vardı. Ancak aralıktan sonra her gece etüt odasında 2-3'e kadar çalışırdı. Veya tam tersi bir örnekte mevcut 9-10-11'de hep okulda ilk 3'te olan çok zeki bir tanıdığım sınav senesi günde 2-3 saate kadar düşüp ilk 1000 yapabilecekken 14K yaptı. Yani bu sene ne kadar çalıştığın çok önemli eğer okul varsa bile günde 8 saati her gün zorlaman gerek.

3 aydır neredeyse hiç ders çalışmıyorum bugün başlamaya karar verdim, TYT matta 25 yapıyorum Türkçe 30 fen 4 sos 12, genellikle bu bantta. Geometrim neredeyse sıfır, 25 netin çoğunluğu matta çıkıyor yani, sosyal apotemi özet kitabı aldım ama aşırı zaman kaybı geliyor, ayrıca asla yetişmeyecek gibi. Mezun olsam gerçekten yapılacağına eminim ama okulla çok zaman kaybediyorum, şu an bilgili birinin vereceği öğüt gerçekten ekmek su kadar kıymetli.

Kolay denemez fakat bu imkansız demek değil ki temelinizde var düzenli bir çalışma ile neden olmasın ki derece olmasa dahi çok güzel netlere gelirsiniz 7 ay güzel bir süre.

Sorunun cevabı çevremdeki insanlardan hareketle dereceden kastınla alakalı(fen lisesinde yurtta kalıyorum bu nedenle çok fazla insan gözlemleyebiliyorum). Sayısalda aralıkta 50 TYT 20 AYT yapıp sene sonunda 103.75 TYT ve 63 AYT ile 13K yapan çok sevdiğim bir tanıdığım vardı. Ancak aralıktan sonra her gece etüt odasında 2-3'e kadar çalışırdı. Veya tam tersi bir örnekte mevcut 9-10-11'de hep okulda ilk 3'te olan çok zeki bir tanıdığım sınav senesi günde 2-3 saate kadar düşüp ilk 1000 yapabilecekken 14K yaptı. Yani bu sene ne kadar çalıştığın çok önemli eğer okul varsa bile günde 8 saati her gün zorlaman gerek.

Teşekkür ederim gerçekten beni şu ana kadar en yüreklendiren yorum senin yorumun oldu umarım ikimizde istediğimiz sonucu elde edebiliriz

Teşekkür ederim gerçekten beni şu ana kadar en yüreklendiren yorum senin yorumun oldu umarım ikimizde istediğimiz sonucu elde edebiliriz
Tabii ki yüreklenmeni isterim fakat bu kolay bir yolculuk değil bunu bilmelisin. Ben yazın ciddi şekilde çalıştığım için şu an yüksek netlerde olsam bile halen çok ciddi şekilde okul olmasına rağmen 6-7 saat çalışıyorum. Bu süreç yorucu ancak devam etmek gerek.

Tabii ki yüreklenmeni isterim fakat bu kolay bir yolculuk değil bunu bilmelisin. Ben yazın ciddi şekilde çalıştığım için şu an yüksek netlerde olsam bile halen çok ciddi şekilde okul olmasına rağmen 6-7 saat çalışıyorum. Bu süreç yorucu ancak devam etmek gerek.

Yazın bende çok çalıştım sadece yazın sonlarına doğru bir kere koptum daha da başlayamadım okulda çabası ya 8 saatim çöp günlük 8 saat çalışabiliyorum şu an fakat yine de yetmiyor verimli olsa dahil rutinim şu şekilde 4'te kalkıyorum 1 saat Türkçe 2 saat mat akşamda 2 saat AYT mat 2 saat biyoloji kalan süre sos okuyorum cidden yetişmiyor

Yazın bende çok çalıştım sadece yazın sonlarına doğru bir kere koptum daha da başlayamadım okulda çabası ya 8 saatim çöp günlük 8 saat çalışabiliyorum şu an fakat yine de yetmiyor verimli olsa dahil rutinim şu şekilde 4'te kalkıyorum 1 saat Türkçe 2 saat mat akşamda 2 saat AYT mat 2 saat biyoloji kalan süre sos okuyorum cidden yetişmiyor
Birçok konuda belirttim bir zaman dilimi belirleyip (10 gün gibi) tek derse odaklanıp onun haricinde sadece günde 1 saat TYT tekrarı yapmayı deneyebilirsiniz. AYT matematik gibi en ufak konusunun videosu bile 2 saat olan bir konuyu sadece 2 saat çalışmak çok kötü.
TYT'de netler artmıyor Bu konuda çalışma ve net artırma konusunda çok önemli bilgiler verdim okuyabilirsin. İyi çalışmalar.

Yapılır alana göre zorluğu şekil değiştirir orası da ayrı bir konu tabii.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı