YKS'ye girmek istemiyorum

Cem Sonışıl

Kilopat
Bu sene üniversite istemediğim için hiç çalışmadım kendimi hazır hissetmediğim için bir dahaki sene girmek istiyordum, virüs falan çıkınca ikinci bahanem olmuş oldu ancak babamlar sınav parasını ödemiş ve şansımı denemem için bana baskı yapıyorlar. Ama ben sınavdan sonra tüm moralimin bozulacağını bildiğim için ve ayrıca bir tık da olsa virüsten korktuğum için girmek istemiyorum. Ne yapmalıyım sizce?

Zaten parası ödenmiş girsen daha iyi olur çünkü bu sınavdaki soru türlerini belirle ve seneye ona göre çalış ve gir. En azından bunu deneyimle ki seneye rahat giresin. Bu sınav öncesi en önemli çalışma olarak düşün :D.

@zKEBAB Hocamın dedigi gibi paralı bir deneme gibi düşün. Gir; çöz, çık. Hatalarını kontrol et hem bu senin icin diğer senenin başlangıcı olmuş olur. Hiç çalışmadan bile sınırlarının ne kadar olduğunu öğren. Belki iyi yaparsın bir yer kazanırsın hiç belli olmaz. Kötü yapınca zaten bir şey kaybetmezsin, çünkü çalışmadın. Çalışıp da bir şey yapamamak insanı üzer. :)

Sırf soruların mantığını merak edip girer insan. Hayata birazda pozitif bakmaya çalış, belkide sınavdan çok kötü alacağın için seneye iyi bir puan yapmaya gayret edeceksin.

Gir bence. Yapabileceğin çerez sorular elbet olacaktır. Matematik tarafında bile.
Her dersle ilgili yorum soruları muhakkak oluyor ayrıca. Hatta o tarz soruların sayısı, bilgi içeren sorulara göre daha fazla olabiliyor yeri geldiğinde.

Zaten moralin bozulmuştur çoktan, sınava çalışmadığından dolayı. Sınava girip çıksan ne fark eder ki?

Sıkıntı ettiğiniz şey moralinizin bozulmasıysa ona takılmayın. Girmeniz çok faydalı olur. Soruları görmek bir yana, esas sınav günün nasıl geçtiğini, prosedürlerin nasıl olduğunu ve işlerin nasıl işlediğini görmek diğer yıl heyecanınızı azaltır. O bakımdan faydalı olur. Hem de ne kadar netle neler geliyor gibi görmek adına da iyi bir deneme olur.

Ancak sıkıntı virüsse ki bu konuda endişelenmek gayet doğal, o zaman bir şey diyemem.

Girip beklediğinden yüksek alırsan moralin düzelir ve demek ki çalışırsam çok daha iyi puanlar ve sıralamalar yapabilirim dersin.
Beklediğin gibi olmaz ve düşük alırsan da bu sefer de çalışman gerektiğini kendi gözlerinle görmüş olursun.
İki türlü de kazançlısın. Bakış açına bağlı.

Ygs'de kendime göre biraz kötü sayılabilecek bir derece yaptım ama arkadaşlarımın benden yüksek alması ve aslında çalışırsam hepsini geçebileceğimi görmem bana moral vermişti ve Lys'ye abanmıştım. Sonuç çok da iyi olmuştu.
Senin elinde yani nereden bakacağın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı