YKS'ye hazırlanamamak

Yer
İstanbul
Merhabalar, malum ülkemizde büyük bir deprem oldu ve bu moralimi çoğu kişi gibi çok bozdu. Üniversite sınavına hazırlanmam gerekiyor fakat hiç bir motivasyon kaynağı kalmadı bende. Öylece haberlere bakıyorum sadece. Psikolojik olarak çok kötü durumdayım hiçbir şey yapasım da gelmiyor. Neyse ki yardım vs. yapabildim fakat yine de içim rahat değil. Sadece ben mi böyleyim, yoksa başka bu durumda olan var mıdır? Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Tekrardan da tüm ülkemize geçmiş olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim bir senem var daha ama yine de çalışmaya başladım. Açıkçası sorun etmiyorum ben fazla önceki sınıfları sıkı tutmuştum çünkü, onun güvencesi var birazda. Çevremde ki insanları gördükçe daha da ümidim artıyor gerçi fen liselerini vs. gördüğümde çalışmalarımı hızlandırıyorum orası ayrı.

Son düzenleme:
Ben de hazırlanırken 4-5 ay kala mülteci olayları patlak vermişti. O an tüm çalışmamı bıraktım ve yönümü yurtdışına çevirdim. Sadece 2-3 günde bir okula deneme olmaya gidiyordum. Son 3-4 ayım bomboş geçti neredeyse. Sana verebileceğim bir tavsiyem ne yazık ki yok, kendim de benzer şeyler yaşadım bu konuda tecrübeliyim ama üstesinden nasıl gelinir inan bilmiyorum. Kimseye yurtdışına git veya ülkede kal gibi yönlendirmeler de yapamam ama eğer üniversite kazanmak senin için çok önemliyse yapacak bir şey yok, sevsen de ağlasan da çalışmak zorundasın.

Benim bir senem var daha ama yine de çalışmaya başladım. Açıkçası sorun etmiyorum ben fazla önceki sınıfları sıkı tutmuştum çünkü, onun güvencesi var birazda. Çevremde ki insanları gördükçe daha da ümidim artıyor gerçi fen liselerini vs. gördüğümde çalışmaları mı hızlandırıyorum orası ayrı.
Keşke ben de aynı modda olabilsem.

Ben de hazırlanırken 4-5 ay kala mülteci olayları patlak vermişti. O an tüm çalışmamı bıraktım ve yönümü yurtdışına çevirdim. Sadece 2-3 günde bir okula deneme olmaya gidiyordum. Son 3-4 ayım bomboş geçti neredeyse. Sana verebileceğim bir tavsiyem ne yazık ki yok, kendim de benzer şeyler yaşadım bu konuda tecrübeliyim ama üstesinden nasıl gelinir inan bilmiyorum. Kimseye yurtdışına git veya ülkede kal gibi yönlendirmeler de yapamam ama eğer üniversite kazanmak senin için çok önemliyse yapacak bir şey yok, sevsen de ağlasan da çalışmak zorundasın.
Haklısınız, bu olaylar olana kadar aslında düzenli bir şekilde çalışıyordum fakat motivasyonum bayağı düştü.

Merhabalar, malum ülkemizde büyük bir deprem oldu ve bu moralimi çoğu kişi gibi çok bozdu. Üniversite sınavına hazırlanmam gerekiyor fakat hiç bir motivasyon kaynağı kalmadı bende. Öylece haberlere bakıyorum sadece. Psikolojik olarak çok kötü durumdayım hiçbir şey yapasım da gelmiyor. Neyse ki yardım vs. yapabildim fakat yine de içim rahat değil. Sadece ben mi böyleyim, yoksa başka bu durumda olan var mıdır? Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Tekrardan da tüm ülkemize geçmiş olsun.
Şuan nerdeyse herkes aynı durumda herkes işi gücü bırakıp haber takip ediyor farkınızı atacaksanız bu günlerde atacaksınız tüm sosyal medyayı bırakıp ders çalışmanızı tavsiye ederim.

@Rediph Sadece TYT'ye mi gireceksiniz? Sayısal-Sözel alan nedir? Eksiklerinizi bilmiyorum ama eğer fazlaca eksiğiniz yoksa 128 günde kolayca halledebilirsiniz bence(Yaklaşık 4 ay).
Ekran Görüntüsü (125).png

@Rediph Sadece TYT'ye mi gireceksiniz? Sayısal-Sözel alan nedir? Eksiklerinizi bilmiyorum ama eğer fazlaca eksiğiniz yoksa 128 günde kolayca halledilebilir(Yaklaşık 4 ay).
Eki Görüntüle 1661865
Hocam TYT matematik dışında tüm derslerin konuları bitirdim ben. YDT'ye ve şansımı denemek amaçlı AYT'de eşit ağırlığa gireceğim. Türkçe ve Edebiyat'tan yana bir sıkıntım yok sadece TYT Matematik'te sıkıntılarım var onları düzeltirsem konuları tamamen bitirmiş olacağım.

Hocam TYT matematik dışında tüm derslerin konuları bitirdim ben. YDT'ye ve şansımı denemek amaçlı AYT'de eşit ağırlığa gireceğim. Türkçe ve Edebiyat'tan yana bir sıkıntım yok sadece TYT Matematik'te sıkıntılarım var onları düzeltirsem konuları tamamen bitirmiş olacağım.
Aynı gün hem AYT'ye hem YDT'ye girmek benim için çok zor olurdu. Sayısal bölümden gireceğim ben. Geçen sene belirleyici olan TYT'ydi sanırım pandemiden dolayı bu sene galiba AYT belirleyici olacak.

Aynı gün hem AYT'ye hem YDT'ye girmek benim için çok zor olurdu. Sayısal bölümden gireceğim ben. Geçen sene belirleyici olan TYT'ydi sanırım pandemiden dolayı bu sene galiba AYT belirleyici olacak.
AYT 2. planım kesin girmeyi düşünmüyorum. Ama YDT açısından bir sıkıntım olmaz. TYT Matematiğe çalışmam lazım sadece.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı