YKS'ye kısa süre kala netlerin düşmesi

hydrawex

Decapat
Eşit ağırlık alanından sınava gireceğim. Nisan ve mayıs aylarında TYT netim 80-85 ve AYT netim de 50-55 civarlarında geziyordu. Mayıs 20'den sonra bir düşüş başladı ve bu hafta çarşamba günü çözdüğüm TYT denemesi 69 net, perşembe günü çözdüğüm AYT denemesi de 36 net geldi. Bu sene mezun senem, tercih ettiğim bölümü beğenmedim ve tekrar sınava giriyorum. OBP'min kırık oluşu beni yeterince strese sokarken bir de netlerimin düşmesi gerçekten mentalimi cortlattı. Geçen sene sınav anında dahi stres olmamışken, şu an geceleri gözüme uyku girmiyor ve ne yapsam diye düşünüyorum. Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum, tavsiyesi olan var mı?

Bu arada çözdüğüm denemeler TYT için 3D Simülasyon ve Krallar Karması | AYT içinse 3D Simülasyon ve Endemik.

Son düzenleyen: Moderatör:
Farkında olup olmadığını bilemiyorum da çözdüğün denemeler, zorluk açısından ÖSYM'nin kat kat üstünde olan denemeler. Denemelerin de amacı bu. Sizi sınava hazırlar. Sınavda da aşağı yukarı benzer sonuç alırsınız. Birkaç denemeniz kötü geçti diye genelleme yapmak da doğru olmayacaktır.

Bir sorun yok eğer bahsettiğin yayınların denemelerinden o netleri yapabiliyorsan YKS de çok rahat istediğin neti yapacaksın. Özellikle bazı yayınların denemeleri gerçek sınav sorularından birkaç tık zor olur. Kendini fazladan strese sokma, bunun bir sorun olmadığını bilerek içini rahatlat ve sınava hazır olduğunu kendine kabul ettir. Bir nebze stres iyidir ama fazlası sınav yönetimi için sorun çıkartabilir o yüzden kontrol altında tutmaya çalış.

2 Senedir deneyimlediğim kadarıyla bazı yayınlar kabak tadı veriyor gerçekten, zorlayalım derken saçmalıyorlar. Bunun aslında farkındayım ama neden böyle oldu bilmiyorum herhalde strestendir. Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı